Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Първи проверки на къщи за гости в Бургаско (галерия)

10
Снимка: БНР-Бургас

Две проверки на къщи за гости в област Бургас извършват днес от Държавен фонд „Земеделие“. Сградите са построени и оборудвани със средства от Програмата за развитие на селските райони.

Първият проверен обект бе в с. Факия, Община Средец. Къщата се стопанисва от Величка Кокаланова, която си е от същото село. Тя е категорична, че имотът се ползва по предназначение и дори вчера е имало гости:

„Не ме притесняват проверките, почти всяка година такива, откакто сме направили къщата. Тя се ползва по предназначение, защото аз имам къде да живея. Не нощуваме и не я ползваме за лични нужди“

Местните хора също потвърдиха, че къщата се ползва по предназначение:

„Ползва се. Зимата има постоянно гости. Идват хора, младежи, с деца…“

Проверката отнема време и не може да се каже в момента дали къщата се ползва по предназначение, посочи Аделина Койнова, началник на ямболския офис на фонда:

„В момента проверяват, освен наличния инвентар, който е заложен, че го има, по бизнес план, проверяват се и всички документи, които удостоверяват дали действително тук е къща за гости. Касови бележки, фактури, има регистри за посетителите“

16 къщи ще бъдат проверени в областта.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Слаба реколта на мед, пчелари искат субсидии сега

Нулева година – такава е равносметката за някои пчелари в Бургаски регион . Други имат по-голям късмет и съумяват да извадят мед, макар и с 60-70% по-малко в сравнение с миналата година. Емил Янев, за щастие е от втората група. Заради слабите добиви, свързани основно с невижданата суша това лято, той кандидатства по програмата de minimis. С..

публикувано на 13.08.20 в 10:58
„Дюни“ АД ще стопанисва плажа пред хотелския комплекс

Правителството определи концесионерите на 4 плажа по Южното Черноморие

Аткрактивната ивица на къмпинг "Градина" се поема от фирма „Къмпинг Южен Бряг“. Концесионерът се задължава да предоставя чадърите и шезлонгите по 7 лева. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 90 758,57 лв. без ДДС. Инвестициите, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж за срока на..

публикувано на 12.08.20 в 17:06

Завърши първата работна среща в Несебър по проект „Черноморски аргеологически, исторически и културен портал“

  Проведе се първата работна среща по проект „Черноморски археологически, исторически и културен портал“, №BSB 867, финансиран от Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество по Европейския инструмент за съседство „Черноморски басейн 2014-2020“.   Съобразявайки се с изискванията на здравните власти и извънредната..

публикувано на 11.08.20 в 15:53

Финансират отварянето на детски кътове в институции и фирми

Детски кътове ще могат да бъдат разкриване в държавни ведомства, частни организации и фирми. Те ще бъдат  финансиране по програма  "Развитие на човешките ресурси".Кандидатстването започва през септември.В кътовете   ще се полагат почасови грижи за децата, докато родителите им са на работа. Предприятията или институциите ще могат да се сдружават..

публикувано на 10.08.20 в 16:50

95% от хотелите в Бургас бяха запълнени през фестивалния уикенд

Между 4000 и 5000 човека публика на вечер събра тазгодишното издание на Spice music festival. Това е около 50 % от капацитета на фестивалната зона, обясниха организаторите.  Голямото музикално събитие, което направи възможно фенове на златните хитове на 90-те да пеят и танцуват с любимите си изпълнители, като Black Box, C+C Music Factory, Corona,..

публикувано на 10.08.20 в 12:21

Министерството на туризма не констатира нарушения на морски плаж Бургас-север

Експерти на Министерството на туризма направиха спешна проверка за състоянието на морски плаж Бургас-север и не констатираха нарушения по поддържането му каквато информация се появи в медийното пространство. Пясъчната ивица е чиста и няма струпване на водорасли или отпадъци. Концесионерът извършва редовно почистване, както е предвидено по..

публикувано на 09.08.20 в 13:08

Марияна Николова: Трябва да се популяризира историческото наследство по Черноморието

"Необходима е кампания за популяризиране на историческото ни наследство, което се намира по Черноморието", каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на обиколката си в региона на Поморие. Това съобщиха от Министерството на туризма. Николова  разгледа Тракийската култова сграда Хероон от Римската епоха - 2-4 в. от н.е. Сградата е..

публикувано на 08.08.20 в 13:12