Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Приказни истории с БНР Бургас“ излиза на 15 септември в книжен и аудио формат

Впечатляващ е интересът към инициативата „Създай книга с БНР Бургас“, като са участвали над 150 деца. Те са от цяла България – Пловдив, Варна, Добрич, Каварна, Айтос, Карнобат, Бургас. Мариана Рачева, мениджър реклама в радиото допълни, че участниците са от 6 до 14-годишна възраст.

„Беше много впечатляващо участието на децата от ОУ „Александър Г. Коджакафалията“, от ОУ „Райна Княгиня“ – Пловдив. Интересни истории, които се отличаваха, ни изпратиха от ателие за приказки „Фантазия“ към НЧ „Христо Ботев 1937“ Бургас. Много, много интересни истории и там участваха 7 деца, на практика всички ще влязат в книжката, защото историите им са много интересни.“

Мариана Рачева призна, че огромният брой на участниците е затруднило журито на конкурса. Това е причината „Приказни истории с БНР Бургас“ да не бъде издадена на 24 май, както бе планирано.

„За нас и членовете на журито беше много трудно да изчетем всичко и да селектираме най-добрите, за да ги съберем в книжката. Искаме да поднесем нашите извинения към всички участници в конкурса, но пък поемаме ангажимент това да бъде едно прекрасно издание, в което ще влязат изключително забавни и интересни истории.“

Въпреки забавянето книжката ще се появи на 15 септември, обеща Рачева. „Приказни истории с БНР Бургас“ е дадена за предпечат и скоро ще бъде отпечатана.

Мариана Рачева издаде, че историите ще бъдат записани и в аудио формат от водещите на БНР Бургас. Те ще могат да се слушат онлайн, но ще бъдат издадени и в диск.

„Нямаме търпение да видим книжката. За нас огромно удоволствие това, което правим. Поразени сме от безграничното детско въображение и от талантливите ни деца. Смятаме, че това е една смислена и добра инициатива, която в бъдеще ще продължим да развиваме.“

БНР Бургас, заедно със своите партньори, обединява сили, за да бъде издаден първият голям роман на 14-годишната Дарина Митрева.  Сега тя работи по втората си книга за дракони. 


Ето отново имената на първите деца, които бяха селектирани от журито за третото издание на "Приказни истории с БНР Бургас":
http://bnr.bg/burgas/post/101110972

Свързани новини

Ясни са първите победители в конкурса „Приказни истории с БНР Бургас“

Литературният конкурс „ Приказни истории с БНР Бургас“ се провежда за трета поредна година. Издадохме и подарихме първите две книжки. В третото издание на конкурса са подадени за участие над 150 творби, участниците са на възраст от 5 до 14..

публикувано на 23.04.19 в 18:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Българската Коледа“ помага на 9-годишния Иван от Бургас

Иван Иванов е диагностициран с Детска церебрална парализа от самото си раждане. Ежедневно се нуждае от грижи и рехабилитация, които получава не в родния си град, а в детския санаториум в Момин проход. Благодарение на финансовата помощ от..

публикувано на 10.12.19 в 15:55

Можем ли с общи усилия да намалим жертвите на пътя?

Това десетилетие трябва да посветим на намаляването на жертвите по пътищата, смята евродепутатът Владимир Уручев. Той обясни, че политиките на Евросъюза по този проблем, са свързани с подобряването на инфраструктурата, състояниета на автомобилите,..

обновено на 17.09.19 в 13:42

Първи урок за първолаците - как да пресичат безопасно (СНИМКИ)

С началото на учебната година БНР Бургас продължава кампанията си „Спри! Давам път на пешеходец“. Тя се реализира със съдействието на ОД на МВР - Бургас.  На първия учебен ден екипът ни бе в Основно училище „Елин Пелин“, в бургаския комплекс..

публикувано на 17.09.19 в 10:48

56 творби събра третото издание на сборника "Приказни истории с БНР Бургас"

Третото издание на сборника "Приказни истории с БНР Бургас" е вече готово. В него са събрани 56 забавни и интересни творби на деца от 6 до 16 години.  Книгата ще започне своето пътуване към читателите си от днес. Третото издание на проекта..

публикувано на 16.09.19 в 09:42

"Гларуси и шамандури" със студио от плажа и демонстративен футболен мач (ВИДЕО)

В първия ден на септември предаването "Гларуси и шамандури" ще се излъчва на живо от бургаския плаж. Гости на водещия Жоро Янакиев ще бъдат  известните бургаски сатирици - Ваньо Вълчев и Динко Павлов. Как изглеждат морските дълбини ще..

обновено на 01.09.19 в 07:24

Подаръкът на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Иван Койчев. Честито! Той е отговорил на  анкетата ни във Фейсбук Преди седмица ви попитахме: Ще се разпадне ли коалицията на патриотите? 86%..

обновено на 26.08.19 в 17:08

Подаръкът на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Мила Няголова. Честито! Тя е отговорила на  анкетата ни във Фейсбук Преди седмица ви попитахме: Кой е виновен за честите катастрофи у нас  75% смятат,..

обновено на 19.08.19 в 16:44