Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Приказни истории с БНР Бургас“ излиза на 15 септември в книжен и аудио формат

Впечатляващ е интересът към инициативата „Създай книга с БНР Бургас“, като са участвали над 150 деца. Те са от цяла България – Пловдив, Варна, Добрич, Каварна, Айтос, Карнобат, Бургас. Мариана Рачева, мениджър реклама в радиото допълни, че участниците са от 6 до 14-годишна възраст.

„Беше много впечатляващо участието на децата от ОУ „Александър Г. Коджакафалията“, от ОУ „Райна Княгиня“ – Пловдив. Интересни истории, които се отличаваха, ни изпратиха от ателие за приказки „Фантазия“ към НЧ „Христо Ботев 1937“ Бургас. Много, много интересни истории и там участваха 7 деца, на практика всички ще влязат в книжката, защото историите им са много интересни.“

Мариана Рачева призна, че огромният брой на участниците е затруднило журито на конкурса. Това е причината „Приказни истории с БНР Бургас“ да не бъде издадена на 24 май, както бе планирано.

„За нас и членовете на журито беше много трудно да изчетем всичко и да селектираме най-добрите, за да ги съберем в книжката. Искаме да поднесем нашите извинения към всички участници в конкурса, но пък поемаме ангажимент това да бъде едно прекрасно издание, в което ще влязат изключително забавни и интересни истории.“

Въпреки забавянето книжката ще се появи на 15 септември, обеща Рачева. „Приказни истории с БНР Бургас“ е дадена за предпечат и скоро ще бъде отпечатана.

Мариана Рачева издаде, че историите ще бъдат записани и в аудио формат от водещите на БНР Бургас. Те ще могат да се слушат онлайн, но ще бъдат издадени и в диск.

„Нямаме търпение да видим книжката. За нас огромно удоволствие това, което правим. Поразени сме от безграничното детско въображение и от талантливите ни деца. Смятаме, че това е една смислена и добра инициатива, която в бъдеще ще продължим да развиваме.“

БНР Бургас, заедно със своите партньори, обединява сили, за да бъде издаден първият голям роман на 14-годишната Дарина Митрева.  Сега тя работи по втората си книга за дракони. 


Ето отново имената на първите деца, които бяха селектирани от журито за третото издание на "Приказни истории с БНР Бургас":
http://bnr.bg/burgas/post/101110972



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Ясни са първите победители в конкурса „Приказни истории с БНР Бургас“

Литературният конкурс „ Приказни истории с БНР Бургас“ се провежда за трета поредна година. Издадохме и подарихме първите две книжки. В третото издание на конкурса са подадени за участие над 150 творби, участниците са на възраст от 5 до 14..

публикувано на 23.04.19 в 18:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

От детска градина "Златното ключе", БНР Бургас стартира Маратон на четенето

БНР Бургас започна маратон на четенето сред детските градини и училищата в града. Екипът на обществената медия чете на малчуганите едни от най-интересните сюжети от книжката „Приказни истории с БНР Бургас“ . Нашето издание, в което разказите са..

публикувано на 09.04.24 в 17:17

БНР-Бургас събира приказни детски истории за осми път

За осми път БНР-Бургас провокира детското въображение и интерес към четенето на книги и създаването на истории! В Международния ден на детската книга напомняме на деца и родители, че проектът на обществената медия „Приказни истории с БНР Бургас“ е отворен и..

обновено на 02.04.24 в 13:45
Водещите Алексей Ледов и Атанасия Петрова

Художничката Емилия Николова пред "Детско царство"

Художничка Емилия Николова гостува в седмичното издание на предаването „Детско царство“. Пред водещите Алексей Ледов и Атанасия Петрова тя разказа за увлечението си по изобразителното изкуство: „Рисувам от малка. Това увлечение към..

публикувано на 31.03.24 в 09:00

Народната певица Златка Ставрева пред "Детско царство"

Народната певица Златка Ставрева бе специален гост в предаването "Детско царство" на 10 март. Пред водещите Надя, Григор и Атанасия Петрова тя разказа за първите си стъпки в народното пеене и фолклорната традиция, която предава на младите. Певицата..

обновено на 10.03.24 в 16:39

Роза Боянова: Фотев говореше малко, но ронеше бисери

С кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ БНР-Бургас отбелязва  90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев. Община Бургас и БНР-Бургас обявиха събитията, посветени на поета Христо Фотев Съвместно с..

обновено на 06.03.24 в 10:38

БНР-Бургас подготвя изложба за Христо Фотев пред НХК

БНР-Бургас ще отбележи 90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас обществената медия подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и..

публикувано на 23.02.24 в 15:22

Отбелязваме Световния ден на радиото

Отбелязваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО. Тази година честването ще се проведе за 13-и пореден път, и е под наслов: "Радиото: един век информира, забавлява и образова".  Бургазлия реставрира радио апарати от Втората световна..

публикувано на 13.02.24 в 10:43