Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Росен Ранков от Бургас стана първи в състезанието по планинско колоездене

Снимка: Община Бургас

Бургаският състезател Росен Ранков спечели първо място в своята категория по време на националния шампионат по планинско колоездене. Надпреварата се проведе на 7 юли в местността Шилото. В нея участваха най-добрите български състезатели по планинско колоездене за деца и юноши до 16 години в дисциплината даунхил, съобщиха от Община Бургас.

Домакин на шампионата бе бургаският клуб по планинско колоездене ШОР ИНВЕЙДЪРС.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: Архив

Дебат за прехвърлянето на акциите на „ПФК Нефтохимик“ в Общинския съвет

Предложението за безвъзмездното прехвърляне на акции на Общината от капитала на „Професионалния футболен клуб Нефтохимик“ провокира дебат в Общинския съвет в Бургас. Докладната записка с предложението беше внесена извънредно на днешната сесия на местния парламент. „Нефтохимик през последните години изживява тежки кризи в управлението на клуба“,..

публикувано на 29.09.20 в 11:15

Куп медали за младите състезатели по борба на Бургас

Куп медали, сред които 5 златни, спечелиха младите състезатели по борба от двата бургаски клуба - "Черноморец" и "Бургас", ръководени съответно от Стефан Георгиев и Николай Дачев. Това се случи през изтеклия уикенд, по време на държавния шампионат за юноши до 20 години, провел се в Сливен. Борците на "Черноморец" спечелиха купата за най-добро..

публикувано на 28.09.20 в 12:19

Купа Бургас събра най-изявените танцови двойки от страната

Националният турнир по спортни танци "Купа Бургас" се провежда в момента в Летен Театър на Бургас.  Над 300 участници от цялата страна се състезават за купата на град Бургас. На официалното откриване приветствие поднесе ресорният заместник кмет Диана Саватева. Какво са спортните танци за Бургас? Те са  ярка емблема, която ние трябва да пазим и да..

публикувано на 27.09.20 в 16:41
Армен Назарян е щастлив от представянето на сина си Едмонд.

Едмонд Назарян с купата за най-техничен борец в Сливен

Едмонд Назарян получи купата за най-техничен състезател на държавния личен-отборен шампионат по борба за юноши в Сливен. 18-годишният талант на клуб Бургас ликува с титлата в дебютната за него категория до 60 кг на класическия стил. На финала еврошампионът за мъже записа нова победа с технически туш, този път с 9:0 срещу Иван Иванов от НСА. А двубоят..

публикувано на 25.09.20 в 16:23
архив

Анелия Златкова: Ще приема акциите на общината, ако ми бъдат предложени

Професионален футболен клуб "Нефтохимик" не е в добро финансово състояние, но това не се дължи на мен, че да ми се иска оставката. Това каза Анелия Златкова,  по време на заседанието на постоянната комисия по спорт към Общинския съвет. Не съм обещавала да вкарам в клуба като спонсор половин милион лева, но имам амбицията до 20 октомври,..

публикувано на 24.09.20 в 15:42

Нова наредба за спортните клубове в Сливен

Общински съвет Сливен прие Наредбата за условията, критериите и реда за финансово подпомагане на спортните клубове. Мотивите за това са, че досега действащата Наредба за финансирането на клубовете не отговаря на новоприетия Закон за физическото възпитание и спорт като по-висш нормативен акт. Общо 31 точки от дневния ред  плюс  четири допълнителни..

публикувано на 24.09.20 в 13:47

Тематичен уикенд, посветен на спортните активности ще се проведе в Бургас

Уикенд, изпълнен с много динамика и спортни емоции, ще предложи Бургас. В няколко точки на Морската градина ще се организират интересни демонстрации на различни местни клубове.  В програмата са включени най-разнообразни спортни активности като плуване, водна топка, зумба, пилатес, карате, художествена гимнастика, модерен балет, футбол, спортни..

публикувано на 24.09.20 в 12:10