Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Катя Стоянова, и.д. кмет на община Созопол:

Сезонът започна слабо, но не очакваме драстичен спад на туристи

Ние сме позната и любима дестинация за българи и чужденци, поясни Стоянова

По - слаб е туристическият сезон до момента в Созопол, но очакванията са в края му, показателите да са добри. Морският град е предпочитана  дестинация както за българските, така и за чуждестранните туристи, коментира и. д. кмет Катя Стоянова:

„Според мен отлива на туристи няма да е толкова драстичен при равносметката в края на сезона. Градът ни е една не само позната, но и любима дестинация за почивка. Ние сме предпочитано място от българските туристи и определено тази атмосфера, духа на Созопол и местните хора привличат нашите съграждани. Има и много руснаци, украинци, румънци.“

Повече може да чуете в звуковия файл:

Созопол е туристическа дестинация доказала се във времето, която успява да привлече гости както от България, така и от чужбина. Освен с морето, градът е интересен и с миналото си и впечатлява с богатия си културен живот.

„Продължаваме да развиваме успешно конгресен, фестивален и културно - исторически туризъм. Стартирахме сезона с 14 – тия франкофонския фестивал „Солей“, приключи преди дни и младежкия фестивал „Музите“ с много голямо международно участие, посолствата на Мароко, Куба. Сега най – важната ни задача е подготовката за Аполония, фестивалът с който Созопол става столица на културата в края на август и началото на септември.“, добави Стоянова.

Повече може да чуете в звуковия файл:

И.д. кмет Катя Стоянова поздрави жителите и гостите на града с празника на св. Марина, който е и празник на Созопол, като пожела здраве и вяра в доброто. „Добри дошли в Созопол през цялото лято, ние ви очакваме с гостоприемство и интересни събития през цялото лято.“


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Петър Ганев

Икономист: Раздутите плащания на Правителството са заради изборите, а не заради коронакризата

Бюджетът ще е с дефицит от 5 милиарда лева. Догодина също не се очаква промяна. Това заяви за БНР-Бургас Петър Ганев, икономист от Института по пазарна икономика.  Дефицитът е възможно да бъде преодолян до няколко години, коментира Ганев:  "Дефицитът трудно бива свиван веднага - 3, 4, 5 години, по малко ще топим. През 2022 да имаме 2,7 млн..

публикувано на 22.10.20 в 16:22

„Бургасбус“ иска да обедини два кредита чрез договор за овърдрафт

„Бургасбус“ иска да обедини два свои кредита, сключвайки договор за овърдрафт в размер до 1 млн. лв. Докладната записка е внесена в Общинския съвет. Предложението породи дебат в Комисията по икономика и инвестиционни политики.  Повече от 10 години използваме кредит за оборотни средства, посочи управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев. Той поясни,..

публикувано на 20.10.20 в 12:07

Последен ден от базар "Флора Есен"

Днес е последния ден от базара "Флора Есен"в Бургас. Цветното изложение се провежда за шеста поредна година в експоцентър „Флора“ и ще предложи многообразие на цветя, керамика и аксесоари за градината. Над 20 фирми участват в четиридневния цветен базар, съобщи управителят на центъра Мирослава Аргирова:  „В това издание на базара..

публикувано на 18.10.20 в 08:45
Снимката е илюстративна

Опашка от коли на граничен пункт Малко Търново

Опашка от автомобили се е образувала на граничен пункт Малко Търново. Чака се около два часа, за да се премине към Турция.   На пазар в Турция – това избират много наши сънародници през последните уикенди. Причината е спада в курса на турската лира. Преминаването на границата днес обаче изисква около два часа престой. Кметът на Малко Търново..

публикувано на 17.10.20 в 11:21
Снимката е илюстративна

Бургас посреща украински туристи

Туроператорите в Бургас стартират есенно-зимния сезон с украински туристи. Морският град ще  посреща по две групи от Украйна всеки месец. Този уикенд е предназначен за комбиниран тур Бургас-Истанбул, а следващият ще е с програма изцяло в България, пояснява Иван Кирязов. „Стартираме от октомври до следващия летен сезон програми два дни в..

публикувано на 17.10.20 в 09:10

Зам.-министър Русинова: 16 000 работни места са спасени в Бургаско

16 хиляди са спасените работни места в областта, благодарение на усилията ни, заяви в Бургас заместник социалният министър Зорница Русинова. Около 4000 души от туристическия и транспортния сектор са подпомогнати по мярката 80 на 20. Засега програмата ще продължи и зимните месеци „До вчера бе възможността фирмите по стария..

публикувано на 16.10.20 в 11:17

Облагодетелстват ли се богати фирми с две от новите държавни мерки?

Облагодетелства ли една от новите мерки в помощ на бизнеса заради коронакризата само богатите хора? Бургаски финансист алармира за подобна нередност Министерството на икономиката. Мерките са насочени към т. нар. богати малки – Адаптиране дейността на малките и средни предприятия в контекста на COVID-19 и Подкрепа за малки предприятия с..

публикувано на 16.10.20 в 11:04