Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Военното окръжие в Бургас обяви вакантни длъжности

Военното окръжие  ІІ степен в Бургас обявява, че  със заповед № ОХ-582/24.06.2019 г. на министъра на отбраната на Република България вакантните длъжности във Военновъздушните сили за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или  висши училища в страната и в чужбина. 
1. За В.ф. 26720- Черноморец :
  - Младши шофьор - 1;
  - Антенен механик - 1.
2. За В.ф. 26600-Братово:
- Младши оператор - 1;
- Завеждащ хранилище -1.
 Срокът за подаване на документи:
   1. За В.ф. 26720 - Черноморец - до 05.09.2019 г.
    2. За В.ф. 26600 - Братово - до 27.08.2019 г.  
Военното окръжие  ІІ степен обявява,  прием на документи на кандидати отговарящи на изискванията на чл. 59 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България без военна подготовка, желаещи да получат начална военна подготовка.
№ по ред Структура, провеждаща курса „Начална военна подготовка“Период за обучениеСрок за подаване на документи
1. Единен център за начална подготовка (ЕЦНП) - гр. Плевен30.09. - 25.10.2019 г.16.08.2019 г.
         Кандидатите по чл. 59 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България трябва да отговарят на следните изисквания:
·- да са пълнолетни граждани на Република България и да нямат друго гражданство;
 - да са годни и психологически пригодни за военна служба;
 - да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер;
 - срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер.
За времето на обучението на кандидатите се осигурява настаняване, хранене и униформа; безплатно медицинско обслужване; задължително застраховане.
           Срокът за подаване на документи:16.08.2019 г.
Повече информация за останалите длъжности в страната, кандидатстването и подаването на документите можете да получите  в сайта на ЦВО , както и в стая № 14, в сградата на Военно окръжие ІІ степен - Бургас, и в офисите за военен отчет в общините. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Проведена е спецакция в общините Средец и Камено, откриха крадени павета

50 автомобила и 65 лица, сред които и 14 криминално проявени, са проверени само за час при стартиралата втора част на специализираната полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, обхванала териториите на общините Средец и Камено. В акцията, провеждана от съвместни екипи от служители от ОДМВР – Бургас и Зонално..

обновено на 23.02.20 в 17:41

11 задържани при спецакция в Айтос и Карнобат, неутрализирана е лаборатория за производство на "пико"

Общо 11 души са задържани при специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност провела се днес в Айтос и Карнобат, неутрализирана е мобилна лаборатория за производство на метамфетамин, съобщиха от полицията. Задържаните са 10 криминално проявени лица във връзка с осъществени различни престъпления. Към момента се установява..

публикувано на 22.02.20 в 19:56

Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на МВР и Агенция „Митници“.

Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“, съобщиха от регионалното министерство.  Това ще стане чрез свързване на системите на двете ведомства с тази на Агенция „Пътна инфраструктура“. Така ще се установяват не само нарушители, използващи републиканската пътна мрежа без платени пътни..

публикувано на 22.02.20 в 16:16

Издирват 38-годишен мъж от Бургас

Бургаската полиция издирва 38 -годишния Милен Атанасов Габеров от бургаския комплекс „Меден рудник”. Мъжът е в неизвестност от 07.11.2019 г., когато е напуснал Областния диспансер за психични заболявания „Проф. Иван Темков” в Бургас. Въпреки проведените до момента оперативно-издирвателни действия местоположението на Милен Габеров не е установено,..

публикувано на 21.02.20 в 17:16

Екстрадират украинеца Олексий Левин

Украинецът Олексий Левин ще бъде екстрадиран, за да бъде съден по обвинение за убийство, реши Бургаският окръжен съд. Левин бе издирван чрез Интерпол с червена бюлетина от лятото на 2018 година. Наказателното производство в Украйна се води за съучастие в умишлено причиняване с цел сплашване на тежка телесна повреда и извършено по особено..

публикувано на 21.02.20 в 16:43

Живущи на ул. "Цар Симеон I " завеждат дело срещу Община Бургас следващата седмица

Живущи в блок 111 на улица  „Цар Симеон I" завеждат дело срещу община Бургас следващата седмица. 250 хиляди лева са платени при санирането за ремонти, които не са извършени. Констатацията е на експертиза на Агенцията за държавна финансова инспекция. Днес бе прекратено дело по обезпечаване на доказателства, по него беше разгледана нова експертиза,..

публикувано на 21.02.20 в 15:50

Задържаха под стража мъж от Сливен обвинен в кражба на 40 лева

Постоянна мярка задържане под стража постанови Окръжен съд Сливен срещу 30-годишния Асен, обвинен в извършване на въоръжен грабеж в началото на седмицата в центъра на града. Той е криминално проявен и наскоро е излязъл от затвора.  Днес съдът реши да го остави в ареста, защото според прокуратурата, той може да се укрие или да извърши ново..

публикувано на 21.02.20 в 14:53