Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Тишев е кандидатът на БСП за кмет на Бургас

Николай Тишев е кандидатът на БСП в надпреварата за кмет на Бургас. Това обявиха преди минути на Общинската конференция на Столетницата.

"Първо искам да благодаря на тези, които участваха в избора. Вярвам, че няма да ги разочаровам. Тръгваме за успех. От тук нататък по-малко приказки, повече дела. Нашите приоритети са да има повече работни места в Бургас, по-високи заплати, сигурност за хората, привличане на инвеститори, по-достъпно и качествено образование, промяна на транспортната схема в града. 

Тази конференция беше изключително ползотворна и положителна. Излизаме с много добър заряд и знам, че ще има резултат на 27 октомври."

Тишев прогнозира, че 9 или 10 от бъдещите общински съветници ще бъдат от листата на БСП.

Първите дванадесет места в листата за общински съветници се заемат от:

1.  Николай Тишев – водач

2.  Живко Господинов

3.  Чанко Мирчев

4.  Павел Маринов

5.  Христо Панайотов

6.  Йордан Георгиев

7.  Георги Спасов

8.  Стоян Коларов

9.  Васил Иванов

10.  Гражданска квота или коалиционен партньор

11.  Гражданска квота или коалиционен партньор

12.  Гражданска квота или коалиционен партньор


Николай Тишев информира, че  гражданската квоти са за 10, 11, 12, 15 и 20-то място. 

"Ще се търсим кандидати, които са добре разпознаваеми в Бургас. Които могат да привличат гласове както за себе си, така и за листата, за да помогнат на БСП да имаме повече общински съветници. Ако минат квотата с преференции, са добре дошли и ще работим с тях в Общинския съвет."


52 –ма кандидати спориха за 35 места в листата за общински съветници за местния вот. 


Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Николай Тишев и Димитър Стоянов са номинациите на БСП за кандидат – кмет на Бургас

Двама народни представители са номинациите на БСП за кандидат – кмет на Бургас. Социалистите ще трябва да избират между кандидатурите на Николай Тишев и Димитър Стоянов утре по време на общинската конференция на партията. 52 –ма кандидати ще..

публикувано на 19.07.19 в 15:32
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спор в НС кой се е подписал под искането за оставка на Росен Желязков

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обвини вносителите на искането за отстраняване на председателя на НС Росен Желязков ПП-ДБ и БСП за липсата на кворум. "8 човека от ПП-ДБ и 6 човека от БСП не се регистрираха, с което събориха кворума. Когато се..

публикувано на 25.04.24 в 09:56

Депутатите гласуват окончателно отлагането на либерализацията на пазара на тока

В един от последните работни дни на 49-ия парламент се очаква в дневния ред да бъде поискано включване на предложение за предсрочно освобождаване на председателя на НС Росен Желязков. Депутатите решават окончателно и дали да отложат с една година..

публикувано на 25.04.24 в 08:57

Стопирането на соларния парк в община Средец остана извън дневния ред на сесията /ОБНОВЕНА/

Докладната записка за стопиране на проекта за соларен парк край селата Дюлево, Дебелт, Светлина и Суходол  остана извън дневния ред на днешното заседание на общинския съвет в Средец. Десетки жители на засегнатите села очакваха в залата отмяна на..

обновено на 24.04.24 в 14:05

Ивайло Вълчев:„Има такъв народ“ има готовност за предстоящите избори 2 в 1

„Има такъв народ“ има готовност за предстоящите избори 2 в 1. Това коментира бургаският депутат Ивайло Вълчев. Според него позициите на партията сега са по-добри в сравнение с предходните избори.   "На парламентарните избори партиите, които бяха в..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Тренд" за нагласите преди вота 2 в 1: ГЕРБ-СДС водят с над 9% пред ПП-ДБ

Над 9% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори. Кабинетът на Димитър Главчев стартира с 20% одобрение, а 11% оценяват положително промените в Конституцията – в частта ѝ за служебния кабинет. Това са малка част от изводите от последното..

публикувано на 24.04.24 в 09:39

Емил Пейчев се оттегли от Общинския съвет в Царево

Емил Пейчев внесе заявление в деловодството на Общинския съвет в Царево, с което обяви оттеглянето си като общински съветник. В съобщение в социалните мрежи, той обясни: „Винаги съм заявявал, че трябва да има ограничение до два мандата за..

публикувано на 24.04.24 в 08:52

Последен ден за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни

Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат да подават в Централната избирателна комисия документите си за регистрация за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент...

публикувано на 24.04.24 в 08:09