Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Христо Симеонов ще се яви на местните избори от гражданската квота на СЕК

 След като се яви на европейски избори като независим кандидат и постигна завиден резултат, учителят по философия от Английската гимназия в Бургас, Христо Симеонов прави крачка към политическия и обществен  живот на града. Днес той обяви, че ще се яви на местните избори от гражданската квота на партия СЕК. Симеонов подчерта, че държи на своята независимост и би избрал дори самостоятелно явяване на вота, ако партията се коалира с формации, с които нямат общи цели и мироглед. 

3641 гласа успя да събере Христо Симеонов на европейските избори, в тях той участва след предизвикателство от страна на  учениците си, да се опита да превърне думите в дела и да покаже, че човек може и е длъжен, да се развива и отстоява обществените си идеи. Високият резултат е и причината учителят през последните месеци да бъде канен на преговори от множество политически формации. Сам, обаче, избира СЕК, след медийно участие на Константин Бачийски :

Имаме много еднакви, позитивни идеи за развитието на Бургас в последващите поне 25 години.Открих в нето един визионер, с когото бих могъл да работя.Там където има средна европейска класа има социален мир, там има благоденствие, там има просперитет. Аз от медиите научих, че многократно се е случвало председателят на партията да гласува по определен  начин, а г-н Бачийски точно по противоположния. И това не води до никакви трагедии в тази партийна организация.Изключително ми харесва това. Това означава, че, ако стана част от този екип, аз имам възможност да бъда себе си.

Константин Бачийски заяви, че Симеонов е един от достойните бургазлии и поясни, че все още не е ясно дали той ще бъде в листата им за общински съветници или кандидат за кмет:

Стремили сме се да намерим хора, с които идеологически се разбираме и гледаме в една посока. Хора, които са готови да дадат от себе си за общото благо, а не да вземат.Чисти хора, с добри намерения, които имат желание да работят за гражданите на Бургас и България.Тази година ще направим доста силна листа от участници, с които се надяваме да имаме по- голямо присъствие  в общинския съвет, оттам да можем да реализираме голяма част от идеите, които ни обединяват.

Симеонов обясни, че не би одобрил всяко едно коалиране:

Ако партия СЕК влезе в коалиция с НФСБ, аз ще участвам като независим кандидат, имам време да го направя.Аз държа на своята свобода.Аз искам да отстоявам своето мнение. СЕК със своята политика ми показва, че моето място е там.Но, според това как тя ще се коалира ще зависи и моята позиция.За мен политиката и мястото в общинския съвет не е задължително.Така че, ако те искат да запазят този мой ентусиазъм и да ползват моите идеи, задължително трябва да се вслушат все пак в моя глас.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хаджиянев: Гласуването на туристите крие опасности

Сериозни опасности крие обсъжданата възможност туристите да могат да гласуват на мястото, където са на почивка. Това коментира председателят на РИК – Бургас Михаил Хаджиянев. Неслучайно бяха въведени подобни ограничения за местните избори, посочи Хаджиянев и поясни: „ Всеки избирателен район е обособен като население с определени хора..

публикувано на 12.06.21 в 11:10

Жребий определя реда на партии и коалиции в диспутите по регионалните центрове на БНР и БНТ

Oпределят чрез жребий реда за представяне на партиите и коалициите в диспутите по регионалните радио- и телевизионни центрове на БНР и БНТ в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г Жребият за  поредността за участие в диспутите по регионалните радио - и телевизионни центрове на БНР и БНТ за Избирателен район 02-Бургас, ще се проведе днес в..

публикувано на 09.06.21 в 07:15

Манев: Пазя Бачийски за кметските избори

Георги Манев ще е водач на листата на новата коалиция Средна европейска класа, КОД на Петър Москов, БЗНС и  Български демократичен форум. Втори в листата е Момчил Момчилов от БЗНС, трета е Елена Атанасова от КОД. Предлагаха ни коалиции от много партии, посочи Манев: „Как ме виждате мен до Марешки или Коцето Бачийски до Марешки? Няма как да..

публикувано на 08.06.21 в 15:56

Найденов: Имаме амбицията за трима депутати

С амбицията за три депутатски места, „Демократична България“ регистрира листата си за предстоящите избори. Водач в нея отново е Ивайло Мирчев, посочи вторият – Димитър Найденов. Незначителни корекции има в листата, Даниела Божинова е трета, Весела Грекова е четвърта, каза Найденов: „ Надяваме се на една по-позитивна кампания, на фона на..

публикувано на 08.06.21 в 14:11

ДПС - Бургас сигурни, че ще спечелят 3 мандата на парламентарните избори

ДПС в Бургаска област има амбицията да спечели 3 депутатски мандата на предстоящите избори на 11 юли. Партията се регистрира в РИК, а водачът на листата й Севим Али заяви, че са подготвени с изключително силен отбор от 28 души: „Пълна листа този път! На миналите избори тя беше с 26 души, сега са 28. Отбор структуриран изцяло от местни..

публикувано на 08.06.21 в 11:22

Павел Маринов напуска групата общински съветници, БСП Бургас публикуваха изявление

След като Павел Маринов обяви напускането на групата общински съветници от БСП,  ръководството на Общинския съвет на социалистите в Бургас публикуваха изявление, в което се казва: " Изявление  на ръководството на Общинския съвет на БСП Бургас Относно: изявление на общинския съветник, избран от листата на БСП -Бургас, за напускане на групата..

публикувано на 08.06.21 в 08:44

40% нови кандидати в листата на „Изправи се! Мутри вън!“

Коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ също регистрира листата си с кандидат-депутати от Бургаска област в Районната избирателна комисия.  Водач на листата остава Живко Табаков, на второ място отново е адвокатът Драгомир Ошавков.  Изненада има в третото място. Вместо Здравко Василев от Приморско, на трето място е юристът Николай Стоилов...

публикувано на 07.06.21 в 17:22