Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Христо Симеонов ще се яви на местните избори от гражданската квота на СЕК

 След като се яви на европейски избори като независим кандидат и постигна завиден резултат, учителят по философия от Английската гимназия в Бургас, Христо Симеонов прави крачка към политическия и обществен  живот на града. Днес той обяви, че ще се яви на местните избори от гражданската квота на партия СЕК. Симеонов подчерта, че държи на своята независимост и би избрал дори самостоятелно явяване на вота, ако партията се коалира с формации, с които нямат общи цели и мироглед. 

3641 гласа успя да събере Христо Симеонов на европейските избори, в тях той участва след предизвикателство от страна на  учениците си, да се опита да превърне думите в дела и да покаже, че човек може и е длъжен, да се развива и отстоява обществените си идеи. Високият резултат е и причината учителят през последните месеци да бъде канен на преговори от множество политически формации. Сам, обаче, избира СЕК, след медийно участие на Константин Бачийски :

Имаме много еднакви, позитивни идеи за развитието на Бургас в последващите поне 25 години.Открих в нето един визионер, с когото бих могъл да работя.Там където има средна европейска класа има социален мир, там има благоденствие, там има просперитет. Аз от медиите научих, че многократно се е случвало председателят на партията да гласува по определен  начин, а г-н Бачийски точно по противоположния. И това не води до никакви трагедии в тази партийна организация.Изключително ми харесва това. Това означава, че, ако стана част от този екип, аз имам възможност да бъда себе си.

Константин Бачийски заяви, че Симеонов е един от достойните бургазлии и поясни, че все още не е ясно дали той ще бъде в листата им за общински съветници или кандидат за кмет:

Стремили сме се да намерим хора, с които идеологически се разбираме и гледаме в една посока. Хора, които са готови да дадат от себе си за общото благо, а не да вземат.Чисти хора, с добри намерения, които имат желание да работят за гражданите на Бургас и България.Тази година ще направим доста силна листа от участници, с които се надяваме да имаме по- голямо присъствие  в общинския съвет, оттам да можем да реализираме голяма част от идеите, които ни обединяват.

Симеонов обясни, че не би одобрил всяко едно коалиране:

Ако партия СЕК влезе в коалиция с НФСБ, аз ще участвам като независим кандидат, имам време да го направя.Аз държа на своята свобода.Аз искам да отстоявам своето мнение. СЕК със своята политика ми показва, че моето място е там.Но, според това как тя ще се коалира ще зависи и моята позиция.За мен политиката и мястото в общинския съвет не е задължително.Така че, ако те искат да запазят този мой ентусиазъм и да ползват моите идеи, задължително трябва да се вслушат все пак в моя глас.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Валентин Касабов

Депутатът Валентин Касабов постъпи като доброволец в Бургас

Народният представител от НФСБ и съпредседател на парламентарната група "Обединени патриоти" Валентин Касабов е постъпил като доброволец в Общинския кризисен щаб на Бургас. Той се е записал като един от хората, които помагат на общинските служители в тежката ситуация на борба със заразата от COVID 19, след като градската управа в морския град..

публикувано на 04.04.20 в 12:17

Изборите в Карагеоргиево - насрочени за 14 юни, не е ясно дали ще се проведат

За 14 юни са насрочени изборите за кмет на айтоското село Карагеоргиево. Указът на президента Румен Радев е издаден в края на февруари, преди извънредното положение, свързано с корона вируса. Към момента няма решение на ЦИК дали местният вот ще се провежда. Изборите в Карагеоргиево бяха касирани, след решение на ВАС, който прецени,..

публикувано на 01.04.20 в 12:18

Общинските съветници от БСП в Бургас предлагат мерки за защита на гражданите и бизнеса

Общинските съветници от БСП в Бургас предлагат да се предприемат мерки за защита на гражданите и бизнеса и справяне с икономическите последици, вследствие на усложнената епидемиологична обстановка, съобщават от пресцентъра на партията. За целта те са внесли докладна записка в Общински съвет я Бургас.  Те предлагат безплатна детска кухня и  домашен..

публикувано на 28.03.20 в 09:33

ГЕРБ предлага икономически мерки за гражданите и бизнеса в Бургас

Да бъдат приети мерки за защита на гражданите и бизнеса в Бургас. Това предлагат, в извънредна докладна записка, общинските съветници от групата на ГЕРБ. Предложенията са свързани с икономическите последици,  вследствие на усложнената епидемиологична обстановка. Общинските съветници внесоха своите предложения ден след като..

публикувано на 25.03.20 в 10:21

Парламентарната група на ГЕРБ дарява 100 000 лв. за борба с коронавируса

Парламентарната група на ГЕРБ дарява 100 000 лв. за борба с коронавируса. Сумата е от месечните възнаграждения на всички народни представители от партията. Средствата ще бъдат преведени на Министерството на здравеопазването. Те ще постъпят в откритата наскоро от ведомството дарителска сметка за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия..

публикувано на 23.03.20 в 17:51

Президентът наложи частично вето на закона за извънредните мерки

Президентът Румен Радев обяви, че връща за повторно обсъждане приетия в петък от Народното събрание Закон за мерките при извънредно положение. Държавният глава обяви това в нарочно обръщение. По-рано представители на бизнеса призоваха президента да наложи вето върху някои от мерките, които според тях няма да постигнат желания ефект...

публикувано на 22.03.20 в 12:12

Депутатите от ГЕРБ-Бургас са 24 часа разположение на гражданите

Народните представители от ПП ГЕРБ-Бургас заявяват подкрепа и готовност да помагат на своите съграждани 24 часа в денонощието. Те ще продължат да бъдат на разположение на гражданите на област Бургас, но спазвайки предписанията за Националния оперативен щаб. "Не се колебайте да ни потърсите за помощ при връзка с институциите, за актуална..

публикувано на 16.03.20 в 11:13