Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Христо Симеонов ще се яви на местните избори от гражданската квота на СЕК

 След като се яви на европейски избори като независим кандидат и постигна завиден резултат, учителят по философия от Английската гимназия в Бургас, Христо Симеонов прави крачка към политическия и обществен  живот на града. Днес той обяви, че ще се яви на местните избори от гражданската квота на партия СЕК. Симеонов подчерта, че държи на своята независимост и би избрал дори самостоятелно явяване на вота, ако партията се коалира с формации, с които нямат общи цели и мироглед. 

3641 гласа успя да събере Христо Симеонов на европейските избори, в тях той участва след предизвикателство от страна на  учениците си, да се опита да превърне думите в дела и да покаже, че човек може и е длъжен, да се развива и отстоява обществените си идеи. Високият резултат е и причината учителят през последните месеци да бъде канен на преговори от множество политически формации. Сам, обаче, избира СЕК, след медийно участие на Константин Бачийски :

Имаме много еднакви, позитивни идеи за развитието на Бургас в последващите поне 25 години.Открих в нето един визионер, с когото бих могъл да работя.Там където има средна европейска класа има социален мир, там има благоденствие, там има просперитет. Аз от медиите научих, че многократно се е случвало председателят на партията да гласува по определен  начин, а г-н Бачийски точно по противоположния. И това не води до никакви трагедии в тази партийна организация.Изключително ми харесва това. Това означава, че, ако стана част от този екип, аз имам възможност да бъда себе си.

Константин Бачийски заяви, че Симеонов е един от достойните бургазлии и поясни, че все още не е ясно дали той ще бъде в листата им за общински съветници или кандидат за кмет:

Стремили сме се да намерим хора, с които идеологически се разбираме и гледаме в една посока. Хора, които са готови да дадат от себе си за общото благо, а не да вземат.Чисти хора, с добри намерения, които имат желание да работят за гражданите на Бургас и България.Тази година ще направим доста силна листа от участници, с които се надяваме да имаме по- голямо присъствие  в общинския съвет, оттам да можем да реализираме голяма част от идеите, които ни обединяват.

Симеонов обясни, че не би одобрил всяко едно коалиране:

Ако партия СЕК влезе в коалиция с НФСБ, аз ще участвам като независим кандидат, имам време да го направя.Аз държа на своята свобода.Аз искам да отстоявам своето мнение. СЕК със своята политика ми показва, че моето място е там.Но, според това как тя ще се коалира ще зависи и моята позиция.За мен политиката и мястото в общинския съвет не е задължително.Така че, ако те искат да запазят този мой ентусиазъм и да ползват моите идеи, задължително трябва да се вслушат все пак в моя глас.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Само 5 от 9-те предложени бургазлии ще станат почетни граждани

Само 5 от предложените 9 бургазлии ще станат почетни граждани на предстоящата общинска сесия. Причината е наредба, ограничаваща даването на званието до 5 на година.  Първите, които се съберат най-много гласове ще станат почетни граждани, останалите четирима могат да бъдат отличени с други знаци, връчвани от кмета , коментира председателят на..

публикувано на 23.10.20 в 17:18
Снимката е илюстративна

Момчил Момчилов: Честните избори минават през изборна администрация и преброителни центрове

За да има честни избори в страната трябва да се създаде професионална изборна администрация и преброителни центрове. Това коментира в предаването „Ден до пладне“ на БНР Бургас юристът Момчил Момчилов. „Броенето на резултатите и отчитането  да не се извършва в самата секция, а да се извършва на една място под видеонаблюдение от професионално..

публикувано на 17.10.20 в 18:58
Христо Панайотов

Съветник пита създаде ли се анализаторско звено за справяне с епидемията

Създаде ли Община Бургас анализаторско звено, в какъв състав и на какъв период извършваше своите заседания? Този въпрос отправи общинският съветник от БСП Христо Панайотов към кмета на Бургас. „В последните няколко дни се наблюдава сериозен ръст на новорегистрираните случаи на заразени лица с COVID-19 на територията на област Бургас...

публикувано на 16.10.20 в 11:49

Общински съветник пита защо не е стартирала реконструкцията на ул. „Одрин”

Каква е причината към края на 2020 година все още да не е стартирала реконструкцията на ул. „Одрин”? Този въпрос задава общинският съветник от БСП Васил Иванов на кмета на Бургас. „В предизборната Ви платформа за мандат 2015-2019 г., в раздел „строителство”, сте посочили „поетапна реконструкция на улица „Одрин”. Към настоящия момент, или..

публикувано на 15.10.20 в 10:56

БСП е готова за избори, започва диалог с всички срещу правителството

За диалог с всички, които са против това правителство, ще работи Атанас Зафиров. Той бе избран от Националния съвет на БСП за зам.-председател на партията, който ще отговаря за коалиционната й политика. „Един нов ресор, който доказва колко е важна този тип политика за партията“, коментира Зафиров. Според него, тъй като страната се управлява от..

публикувано на 12.10.20 в 14:30

Христо Иванов подкрепи протестите в Нова Загора срещу обгазяването на града

Провал на европейско ниво на пропагандата на ГЕРБ. Така съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира в Нова Загора отхвърлените от Европейския парламент поправки , които визираха българския президент в проекторезолюцията за ситуацията на върховенството на закона в България. Иванов бе в Нова Загора, за да даде политическа подкрепа..

публикувано на 08.10.20 в 15:49

Общинският съветник от БСП Живко Господинов с приемен ден в Бургас

Общинският съветник от БСП Живко Господинов ще проведе приемен ден на 8-ми октомври /четвъртък/. Срещите с жители на Бургас ще протекат в Общинския съвет на БСП – Бургас /ул. „Фердинандова“ 60/, от 09:00 до 12:00 часа. Присъстващите ще имат възможността да зададат своите въпроси, мнения и предложения, свързани с развитието на града и общината...

публикувано на 07.10.20 в 12:28