Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

3 700 души ще може да поеме бъдещата индустриална зона край Равнец


Нов логистично-индустриален парк планира да създаде Община Бургас на мястото на бившето военно летище край село Равнец. В изготвения подробния устройствен план на местната администрация се предвиждат терени за производствени, логистични и научно-изследователски цели. Планира се и изграждането на общежития, детска градина, паркинг и елементи на техническата инфраструктура, обясни главният архитект на Общината Веселина Илиева. „За достъп до Логистичния парк с този план са осигурени две връзки. В момента обследваме още една възможна връзка, но тя е с отделна процедура. Тя е от Братово през Камено“, поясни тя.

Проектът предвижда съществуващите писти да бъдат запазени. „В първата зона, която е контактна на населеното място, са съсредоточени УПИ-та за общежития, които да обезпечат необходимостта от обитаване на работещите, като са разчетени на около 3 700 постоянно пребиваващи. В територията има предвидени 2 КПС-та, за да тласкат отпадните води до пречиствателната станция, която е предвидена югоизточно от селото“, обясни Илиева. Тя допълни, че в момента върви с подробен план и процедурата по пречиствателната станция, тъй като първоначално се е предвиждало тя да обслужва 2 000 обитатели, които са от населеното място. „Сега увеличението е на 5 900, така че да се покрият и нуждите на Логистичния парк“, поясни Илиева.

В първата зона се предвижда изграждането на един буферен паркинг, възможност за създаване на детска градина и един хотел. По основните обслужващи вътрешни улици има предвидени и места за паркиране.

Проектът на подробния устройствен план ще бъде гласуван от Общинския съвет в края на месеца.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова инициатива ще връща българите от чужбина

Нова инициатива на Движение за национална кауза има за цел да привлече   българите от чужбина обратно у нас, като предлага възможности за работа и информация за живота в различните региони на страната. Зад проекта на неправителствената организация ДНК, стоят имената на двамата популярни телевизионни водещи у нас Иван и Андрей. Инициативата е..

публикувано на 24.02.20 в 17:29

2 400 безработни може да работят по програмата" Предоставяне на грижи в домашна среда"

Национален  план на заетостта  стартира през февруари, бюджетът му  е 73 млн. лева. В него е включена и нова програма. Това е "Предоставяне на грижи в домашна среда", тя ще оперира с 16 млн. лева ,съобщи Пенка Кирилова, директор на регионалната служба по заетостта. Програмата  ще осигури работа на 2400 души : Основната цел на програмата е..

публикувано на 22.02.20 в 15:15

Две големи предприятия "надуват" заплатите в Средец и в Камено

Често сме виждали статистика за средната работна заплата, която нарежда Бургас в края на първите десет. Данните, обаче, са за областта. Институтът за пазарна икономика представи преди седмица такива, които са по общини, базирайки се главно на данни от Националния статистически институт, за съжаление – за 2018-та г. Спрямо тях, Бургас не само..

публикувано на 21.02.20 в 13:26

Къщата на благодетеля на Ново Паничарево става музей

 Къща, паметник на културата в центъра на Ново Паничарево, ще се превърне в музей. Целта е с реализацията на проекта да развием туристическия потенциал на населеното място, казаха от кметството. Къщата е на Страти Димитров, най-големият благодетел на Ново Паничарево. Той има г олям принос за икономическото развитие и благоустрояването на..

публикувано на 20.02.20 в 17:00

Борислав Борисов: Новият ОУП разширява Синеморец с още половин село

Сериозно увеличение на площи, които подлежат на застрояване в Община Царево. Така коментира последния проект за Общ устройствен план Борислав Борисов от Фейсбук – групата „ Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“. Конкретно относно курортното селище, той добави: „Като краен резултат, едва ли не, ще бъде застроено..

публикувано на 20.02.20 в 16:45
Георги Лапчев, кмет на Община Царево

Лапчев: Не се ли приеме ОУП, замръзваме за 20 години

Ако не бъде приет Общият устройствен план на Царево, това означава, че общината ще замръзне в развитието си за следващите 20 години. Това коментира пред БНР-Бургас кметът Георги Лапчев. Според едни мнения, новият проект редуцира възможностите за разширяване на населените места, според други - ги увеличава, коментира Лапчев и добави:..

публикувано на 20.02.20 в 16:25

Увеличават се предлаганите от Бюрото по труда работни места

Годината започва в Бургас със слаб ръст на безработните в Бургас и с увеличение на предлаганите нови работни места. Това се отчита вече няколко години, обясни директорът на бургаското бюро по труда Живко Янакиев .Той уточни, че няма промяна в общата характеристика на търсещите работа и че сферите, където има най-много свободни позиции са..

публикувано на 20.02.20 в 16:15