Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Заради грешни прогнози за времето наематели на плажове търпят загуби

Снимка: БГНЕСНаематели на плажове търпят загуби заради грешни прогнози за времето. Само за един уикенд, стопанинът на плажа в „Крайморие“ смята, че приходите му са намалели с 50% спрямо други дни. Именно тогава прогнозата е била за дъжд с гръмотевици, но времето е било слънчево. Това гони уикенд - туристите, посочи Николай Димитров.

"Когато чуят такава прогноза, хората от вътрешността на страната предпочитат да не идват до морето, защото това е свързано с голям разход. Това не е само мое мнение, а на всички колеги, които стопанисваме плажове. Това е констатацията и на черноморските кметове. Последните 2-3 години наблюдавам, че дори и национални медии непосредствено след излъчването на прогнозите за времето по черноморието, коментират колко хубаво и чудесно време се очаква в съседни на нас туристически дестинации", добави той.

Уикенд-туристите са едни от най-платежоспособните и така губим един сегмент, посочи Николай Димитров.Чуйте повече в звуковия файл::

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов туристически маршрут ще представя Бургас като интересна дестинация

Туристически комплекс „Акве Калиде“, Ченгене скеле, остров „Света Анастасия“ , храм „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъдат включени в нов туристически маршрут, който ще представя Бургас като интересна дестинация за посещения. Обектите предстоят да бъдат доразвити по проект „Силата на водата“, който ще се реализира по оперативна програма „Региони в..

публикувано на 16.01.20 в 12:13

Борса за шафран откриват край Бургас

Две борси за шафран ще бъдат разкрити тази година в България. Първата ще бъде отворена в края на януари в Пловдив. В района на Бургас това се очаква да се случи в началото на туристическия сезон.  Председателят на българската национална асоциация на производителите на шафран и биологични шафранови продукти Хасан Тахиров обясни, че страната ни..

публикувано на 14.01.20 в 09:40

Съветници предлагат да се запазят цените на такситата

Общинският съвет да запази максимална цена за таксиметров превоз на пътници за дневна и нощна тарифа на един километър пробег в размер на 1,20 лв., валидна за територията на Община Бургас. Това предлагат в докладна записка общинските съветници Георги Дракалиев и Евелина Михалева. Вносителите предлагат запазване и на минимална цена за..

публикувано на 13.01.20 в 15:58

Автобусната стачка ще засегне и Царево

Автобусите и в Царево спират курсове от понеделник (13.01), информират от общината. Фирмата, която обслужва региона, „Царевобус експрес“, също се присъединява към обявената национална ефективна стачка. Припомняме, че недоволството на превозвачите е продиктувано от обхвата на тол-системата и недофинансирането на линиите до селата.

публикувано на 09.01.20 в 11:11

Още почти 1,8 млн лв ще бъдат инвестирани в санирането на жилища в Карнобат

Три жилищни сгради в Карнобат ще бъдат обновени и ремонтирани в рамките на проекта „Повишаване на енергийната ефективност в жилищния сектор в Карнобат-2“ . От въвеждането на енергоспестяващите мерки, от подобряването на условията и качеството на живот и от удължаването на жизнения цикъл на многофамилните сгради ще се възползват общо..

публикувано на 08.01.20 в 15:43
Местността „Червенка“ край Черноморец

Търсят концесионер на плажовете „Черноморец-юг“ и „Равда-централен”

Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за морски плаж „Черноморец-юг“ в община Созопол и морски плаж „Равда-централен” в община Несебър. Целта е обезопасяване на двата плажа и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.  Предлага се срокът на всяка от концесиите да е 20 години. Той..

публикувано на 08.01.20 в 12:42

Обсъждат увеличение на извънредния труд от 150 на 300 часа

За отпадане на забраната за полагане на извънреден труд настояват работодателите у нас.  Те искат промяна в Кодекса на труда за увеличаване на извънредното работно време, като се увеличи лимитът за извънреден труд от 150 на 300 часа.  В момента работна група между Правителството, Синдикатите и работодателите обсъжда и сканията за законодателни..

публикувано на 08.01.20 в 10:18