Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Музика за ценители с Милен Киров

Милен Киров ще свири от 20.00 часа в експозиционен център Флора преди официално наесен да бъде представен  албума му SPATIUM - своеобразна и нестандартна амалгама от джаз, госпъл, съвременна класическа музика и български фолклор, пречупени през призмата на творческото въображение и обединени от майсторството на импровизацията.

Киров е пианист, композитор, продуцент, доктор по музика, и рекламно лице на Yamaha Pianos. Професор по пиано, композиция, и теория на музиката в Los Angeles City College. Грамота от Конгреса на САЩ подчертава работата му като директор на международен музикален ансамбъл, с който проект, от една страна представя българската музикална култура и от друга, продължава традициите на Лос Анджелис в мултикултурното общество.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Остров "Света Анастасия" с 4-дневни тържества от днес

Започват 4-дневните тържества за отбелязване празника на остров "Света Анастасия" от днес. Въпреки че светицата, която закриля острова, се почита на 22 декември, неговият празник се отбелязва на Успение на Пресвета Богородица - 15 август. И това не е случайно. Православният храм на остров Света Анастасия носи името "Успение Богородично". Предстоящите..

обновено на 13.08.20 в 07:49

Община Бургас подава ръка за реализирането на 26 малки арт проекта  

О бщина Бургас подава ръка за реализирането на 26 малки арт проекта   26 малки културни проекта на бургазлии ще бъдат реализирани с финансовата подкрепа на общината. По програмата за подпомагане са предвидени 80 000 лева. Сред тях има такива, които кандидатстват ежегодно, но също така и много нови артист-изпълнители, престрашили се да участват,..

публикувано на 12.08.20 в 12:24

Спектакълът "Титанично" на Милица Гладнишка ще гостува в Бургас

Спектакълът "Титанично" на   Милица Гладнишка  гостува в Бургас на 16 август /неделя/, от 21.00 часа, в градината на експозиционен център "Флора", съобщиха от Община Бургас. Публиката ще се наслади на класически и неочаквани версии на поп, рок и джаз парчета. Един от акцентите в програмата е изпълнението на авторската песен на Милица Гладнишка и..

публикувано на 11.08.20 в 15:37

Концерт на камерния ансамбъл "КАМЕЛ" ще се проведе утре в Бургас

Концерт на младежкия камерен ансамбъл "КАМЕЛ" ще се проведе утре в експоцентър "Флора", съобщиха от Община Бургас. Началото му е в 20:30 ч. Входът е свободен.  Концертът се нарича "Музикално пътешествие по света" и включва произведения от Акутагава, Копланд, Григ и Хърст. Солист: Иван Петров (кларинет). Немският младежки камерен ансамбъл..

публикувано на 11.08.20 в 15:13

Кукленият спектакъл "Принцесата и граховото зърно" предстои утре на "Флората"

В сряда (12-ти август) от 18:30 ч. в зала 2 на  Експозиционен център Флора Бургас  предстои  спектакълът  "Принцесата и граховото зърно" на Държавния куклен театър Бургас. Той е по едноименната приказка на  Ханс Кристиан Андерсен.  Режисьор е Ваня Сивинова, сценографията на Виржиния Петкова и музика на Нели Лазарова.  Участват актьорите Александра..

публикувано на 11.08.20 в 13:30

Спортни събития и DJ парти по повод 12 август - Международния ден на младежта

Национално Сдружение „МЛАДЕЖКИ ГЛАС” организира за 8-ма поредна година инициативата под надслов „Следвай ритъма 2020 – Let’s dance Burgas“, с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Община Бургас. Събитието ще се проведе на 12 август /сряда/ от 18:00 часа пред Експозиционен център Флора - Бургас. Входът е свободен. Специално за..

публикувано на 11.08.20 в 11:38

Изложба в Комплексния онкологичен център в Бургас

Изложба ще бъде открита в „Комплексния онкологичен център – Бургас. Тя е  от поредицата артинициативи под мотото „Продължаваме“. Кампания е създадена преди 3 години  от д-р Константинов и неговия екип от Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология – София, чийто еднокилометров коридор и топла връзка с Лъчетерапевтичния..

обновено на 11.08.20 в 09:02