Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Павлин Димитров - бургазлията с интересна професия "управител на остров Св. Анастасия"

Магията на това място е в чувството за свободаПавлин Димитров е роден през 1981 година в морския ни град , зодия „Скорпион“, учил е в местния Колеж по туризъм, след това е завършил бакалаварска степен във ВТУ „Св. Кирил и Методий“ . Семеен, с едно дете. Димитров спечели конкурс за длъжността "управител на остров св. Анастасия“ обявен от Община Бургас сред стотици кандидати и го управлява от както късчето земя  в морето край Бургас стана туристически комплекс.

Всеки ден той пътува до него и отговаря за 20 души персонал, 4 търговски обекта и се грижи за комфорта на многобройните туристи, които всеки ден, когато морето позволява идват да разгледат Острова:

„Вече 6 години съм управител на „Света Анастасия“, не ми омръзва да пътувам до тук, всеки ден. Не ми омръзва и да оставам на Острова. Посрещаме гости и във вълни и не, нещо ни пази, може би Анастасия и за това всичко минава добре без инциденти, като трябва и да бъде и дано да е така и за в бъдеще.

Най – голямото предизвикателство за нас е организирането на културни събития на Острова, техниката и декорите носим на ръка. Вече взех и „капитанско свидетелство“ и мога да управлявам лодка и най – хубаво е чувството когато успееш да се пребориш с морето!, сподели още Павлин Димитров.

На Острова вече има градинка със зеленчуци и макар, че доматите и краставиците са узрели по – късно скоро ще ги берат. Когато има нощуващи гости управителят остава тук, за да се погрижи за тяхното удобство. Лятото тук кипи живот заради пристигащите туристи от цял свят, но през зимата мястото е доста самотно, тук е само фаропазачът.  Шефът на Острова, обаче идва поне веднъж в седмицата, за да провери дали всичко е наред с обектите в туристическия комплекс.  

„На това място човек се чувства свободен, това е магията на „Света Анастасия“!, категоричен е Павлин Димитров. 

Още може да чуете в звуковия файл:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Турнир по спортни танци Купа Бургас

Най-изявените двойки от цялата страна ще вземат участие в турнира по спортни танци "Купа Бургас". Състезанието ще се проведе тази неделя в Летния театър. По традиция турнирът ще започне с "Изгряващи звезди" и ще продължи с картотекирани състезатели от основните класове. Проявата се организира от Клуб по спортни танци "Бургас 1975", Община..

публикувано на 27.09.20 в 08:23

Слава Балджиева - майсторката в тъкачеството

Слава Балджиева е майстор на художествени тъкани. В своите изделия тя съчетава невероятни багри от цветове и фолклорни мотиви. Пловдивчанката тъче на два стана – хоризонтален и вертикален. В ателието си изработва традиционни текстилни предмети, а нейните художествени интерпретации връщат хората към миналото и докосват душите. "Аз..

обновено на 22.09.20 в 14:38

С велошествие Бургас отбелязва Световния ден без автомобили

Бургас се присъединява към международната кампания за отбелязването на Световния ден без автомобили, който ще се поведе на 22 септември. В този ден по улиците на града ще се проведе шествие с велосипеди и други алтернативни на автомобилите средства за придвижване като тротинетки, ролери, скейтбордове. Шествието ще започне от 10.00 часа на 22 септември..

обновено на 22.09.20 в 11:56

Внучката на поета Ваньо Вълчев прави брошки от бръмбари

Боряна Хаджиминчева започва да бродира преди около 5 години, когато е била в майчинство, а бръмбарите случайно стават нейна запазена марка. „Една дама ме попита дали мога да направя брошка бръмбар и аз приех. Направих три различни, за да може тя да си избере. Беше ми малко трудно и дори си казах, че повече няма да правя. Тя обаче толкова ги..

публикувано на 20.09.20 в 15:25

Мисис Бургас 2020 - София Мазуренко вече се чувства бургазлийка

Бургас вече има своята най-красива омъжена жена за 2020-та година! Честта да носи короната през следващата една годна се падна на София Мазуренко от Украйна. БНР - Бургас също избра своята най-красива бургазлийка и това е първата подгласничка на победителката Мария Вълчева. Десислава Тишева пък е втората подгласничка на мисис Бургас и лице..

публикувано на 20.09.20 в 14:04

"Ще те обичам - само ме вземи" тази събота до Пантеона

Ако си търсите верен приятел, заповядайте от 10.30 часа до Пантеона в Морската градина, за да си осиновите куче. Там ще очакват своите стопани 10 симпатични обитатели  от Приюта за безстопанствени кучета край местността "Пода".  Мотото на осиновителната кампания "Ще те обичам - само ме вземи". Нейни организатори са Община Бургас и СНЦ "Спаси приятел"...

обновено на 19.09.20 в 08:14

26-годишната София Мазуренко е новата Мисис Бургас 2020 (СНИМКИ И ВИДЕО)

26-годишната София Мазуренко е новата Мисис Бургас 2020. Тя бе изпрана на бляскава церемония в новия Конгресен център на Морска гара Бургас. Красавицата е треньор, диетолог и инструктор по вагитон. Тя споделя, че любимото и хоби са танците и спортът. Във визитката си тя сподели, че обича да помага на хората да подобрят живота си.  "След 10 години..

публикувано на 18.09.20 в 14:19