Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

КТ "Подкрепа" иска 1000 лева минимална заплата

Снимка: БГНЕС

За хиляда лева минимална заплата ще настояват от КТ "Подкрепа" при обсъжданията на бюджета за догодина. Ваня Григорова - икономически съветник от синдиката, се аргументира, че така тя ще отговаря на производителността на труда. Правителството предвижда минималното възнаграждение през 2020  да стане 610 лева вместо досегашните 560 лева.

Григорова обясни:

"Ние винаги искаме по-висока минимална работна заплата, тъй като дори според европейските сравнения, заплатите в България са около една четвърт от средноевропейските, а производителността на труда в България е около 50% от средноевропейската. Тоест у нас трябва да има драстично нарастване на заплатите, за да можем да достигнем само производителността на труда".

От синдиката предлагат и въвеждане на минимални работни заплати по браншове, но при запазване и на минималното възнаграждение на национално ниво.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Рекорден брой на заразени с коронавирус има  в бургаска област

"Булевард Демокрация" на 29-ти септември

Очаквайте в" Булевард Демокрация" на 29 –ти септември : Общината ще  прехвърли безвъзмездно  акциите си във футболния Нефтохимик.Решението е на общинския съвет, който заседава днес. И още един акцент оттам. Общинските съветници приеха доклада на Община Бургас за изпълнението на бюджета за миналата година. Критики отправи общинският съветник..

публикувано на 29.09.20 в 14:34

Приеха промени в Наредбата за паркиране на хората с увреждания в Бургас

Промени в Наредбата за паркиране на хората с увреждания в Бургас гласуваха общинските съветници. По време на обсъждането на предложението, беше изслушано становището на Красимир Червенков като гражданин. Той посочи, че в промените не са обхванати абсолютно всички групи хора с намалена подвижност, които имат право да ползват такива карти за..

публикувано на 29.09.20 в 12:28

Затварят днес за движение ул. "Шейново"

Движението по ул. "Шейново", в участъка от ул. "Самуил" до ул. "Македония" в Бургас ще бъде спряно днес. Това предупреждават от пресслужбата на Общината. Причината е обезпечаване на безопасното извършване на дейности по премахване и оформяне на дървесна растителност в участъка. Улицата ще бъде затворена до 16:30 часа днес.

публикувано на 29.09.20 в 08:48

Три часа закъснение на влака София – Бургас, чийто локомотив се запали (обновена)

Пожар в локомотива на влаковата композиция от София за Бургас е възникнал в района на отсечката след жп прелеза до с. Карагеоргиево. Сигналът за инцидента е бил подаден малко след 13.00 часа днес. Всички 30 пътници са евакуирани в последния вагон на влака. Хората са били отведени до гара Черноград, където се наложило да престоят около три часа,..

обновено на 28.09.20 в 20:16

Затварят за движение ул. "Шейново" утре

Движението по ул. "Шейново", в участъка от ул. "Самуил" до ул. "Македония" в Бургас ще бъде спряно утре, 29 септември, вторник. Това съобщават от пресслужбата на Общината. Причината - обезпечаване на безопасното извършване на дейности по премахване и оформяне на дървесна растителност в участъка. Затварянето на улицата е в часовете между 08:00..

публикувано на 28.09.20 в 16:21

Жители на Голямо Буково на протест срещу лоши пътища, масова сеч и липса на вода

Близо 50 жители на странджанското село Голямо Буково протестираха на площада пред кметството . Те настояват незабавно да се възстанови пътната инфраструктура в района, да се реши проблемът с безводието и да се спре преминаването на тежки тирове, натоварени с дървен материал, през селото. На фона на обезлюдяващата се Странджа..

публикувано на 28.09.20 в 15:39

"Булевард Демокрация" на 28-ми септември

На фона на увеличаващия се брой заразени с ковид ученици и учители, ресорният министър Красимир Вълчев отсече, че присъственото обучение ще остава. Електронно ще се обучават само контактните на заразените паралелки и ученици. 20 хиляди са вече заразените и май прогнозите за петцифрени болни ще се сбъднат. Акцентите в "Булевард Демокрация" до 18 часа:..

публикувано на 28.09.20 в 14:39