Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Булевард Демокрация на 11 септември

Темата ни днес  -подготовката за новата учебна година. На 16-ти септември учебният процес ще започне нормално в област Бургас. Такива са очакванията и на Синдиката на българските учители.Няма напрежение, има достатъчно учители , каза Станка Новакова, секретар на бургаската организация.

Бъдещата индустриална база Равнец-общината и проектантите  преработиха ПУП-а,  издърпаха застройката така, че функционалното предназначение на пистите да не е ограничено, пояснява главният архитект  Веселина Илиева. Да се организира международен конкурс за идеен проект за стратегическото развитие на международно карго летище в „Равнец“. Това предложение е внесъл в местния парламент общинския съветник Георги Дражев. Според него всички останали идеи - за създаване на безмитна зона или индустриален парк са безсмислени.

 За липса на съдебни заседатели в бургаска област сигнализира днес председателят на Апелативен съд  в Бургас  Деница Вълкова. Процедурата за техния избор се повтаря  в момента , тъй като не са се явили достатъчен брой кандидати. Причината са промени в закона за съдебната власт от 2016,опасността- забавяне на десетки дела.

Какво мислят бургазлии за шпионския скандал от последните дни? Има ли според тях руски шпиони в България? Отговорите в анкетата ни днес. 
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Откриват фотоизложбата „Панагиря в Бродилово“ днес

Фотоизложбата „Панагиря в Бродилово – живите традиции на Странджа“ ще бъде открита днес от 18.30 ч. в читалище „Екзарх Антим I“ в селото. Автор е гл. ас. д-р Иво Попов от департамент „Дизайн“ в Нов български университет. Изложбата е посветена на ежегодния местен празник на селото, който се провежда през втората събота на месец август. Тази година..

публикувано на 06.08.20 в 10:43

Червен флаг на почти всички плажове по Южното Черноморие

Червен флаг на почти всички плажове по Южното Черноморие днес заради силен вятър и вълнение.    Спасителите призовават да се съобразяваме с техните указания и сигнали.  Около 4 бала вълнение има, дори пет за празника Преображение Господне. Никой не трябва да влиза във водата, защото дъното е подкопано. Дърпа страшно. Враждебното море продължава през..

публикувано на 06.08.20 в 10:38
Снимката е илюстративна.

Взривни дейности на кариерата в Българово от утре

Взривни дейности ще се извършват на кариерата в Българово от утре до 10 август в периода от 11.00 до 17.00 часа. През това време е забранено преминаването на хора и животни на по-малко от 1 километър около границите на кариерата. Районът ще бъде отцепен за осигуряване безопасността по време на взривяването.

публикувано на 06.08.20 в 09:03

Достъп за хора с увреждания правят в зала „Бойчо Брънзов“

Съоръжение, които да осигури достъпа на хора с увреждания до спортната зала „Бойчо Брънзов“, ще изгради Община Бургас. Средствата са осигурени чрез спечелен проект по мярка "Изграждане на достъпна архитектурна среда на културни, исторически, спортни обекти за хора с увреждания" пред „Агенцията за хора с увреждания“. Необходимостта от подобно..

публикувано на 05.08.20 в 16:39

Не се налага режим на водата в Сливен през следващите месеци

При сегашния режим на ползване на язовир „Асеновец“ не се налага режим на водата Сливен през следващите 11 месеца, съобщават от Областна администрация, след редовното заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация. Язовирът е основно съоръжение в схемата за водоснабдяване на областта и в него към момента има около 11..

публикувано на 05.08.20 в 15:33

Правителството разреши премахването на три сгради в Бургас

Правителството взе решение да обяви три сгради в Бургас - публична държавна собственост, за частна държавна собственост и даде съгласие за премахването им по реда на Закона за устройство на територията. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Те се намират на бул. „Александър Батенберг“ № 5 и са с обща застроена площ 132 кв. м...

публикувано на 05.08.20 в 13:36

Уикенд на Мария ще се проведе на 15 и 16 август в Бургас

Уикенд на Мария ще се проведе на 15 и 16 август в Бургас.  Повод е християнският празник Голяма Богородица.  За именниците ще бъде осигурен безплатен достъп до живите изложби на аквариумни риби и пеперуди, както и до всички музеи в града. Това съобщиха от Община Бургас. Само на 15 август всички, които носят името Мария и неговите производни имена,..

публикувано на 05.08.20 в 12:35