Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Информационна кампания "Културно предприемачество" от 12 септември в Бургас


Министерството на културата стартира информационна кампания по програма "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество" в различни градове на страната. В град Бургас събитието ще се проведе утре, в КЦ "Морско казино" от 13:30 ч., като за целта е необходимо да се попълни заявка за участие на:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWcpZRC8DjrUKRq6fieW0EHWgwTAxPnRT3QJn2AlntWDCuqA/viewform?fbclid=IwAR3rZChENrkrHMWfFNv7FNS4SaHtxvgttewlNzDyI9bdLCb6WkltkLgJeE8

В рамките на събитието експерти от Министерството на културата ще представят Условията за кандидатстване по програмата, а потенциалните бенефициенти ще имат възможност да зададат въпросите си във връзка с кандидатстването и подготвянето на проектни предложения.

Програмата за "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество" се фокусира върху ролята на културата и културното наследство като ресурси за местно и регионално развитие. Резултат 2 "Подобрен достъп до култура и изкуства" ще подкрепи проекти, позволяващи организирането на разнообразни артистични и творчески събития, фестивали, пърформанси, изложби и инициативи, които ще съживят периферните пространства, ще вдъхнат нов живот в по-малки градове и села и не на последно място - ще привлекат и ангажират нови публики.

Целта на информационните дни е поканата да достигне до най-широк кръг потенциални кандидати и заинтересованите страни да бъдат запознати с възможностите за финансиране по Резултат 2 "Подобрен достъп до култура и изкуства" по Програма "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество", финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

* Финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. предоставя средства, осигурени от Кралство Норвегия, Република Исландия и Княжество Лихтенщайн. Целта е намаляване на икономическите и социалните различия в Европа и засилване на двустранните отношения между страните-донори и страните-бенефициенти чрез финансиране на няколко приоритетни сектора, сред които култура, гражданско общество, добро управление, основни права и свободи.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вицепремиерът Марияна Николова: “Аполония” ще допринесе за удължаване на сезона

Фестивалът на изкуствата “Аполония” през септември ще допринесe за удължаване на сезона. Исках лично да се уверя как протича летният сезон и наблюдавам положителна тенденция в броя на посетителите в района. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с кмета на община Созопол Тихомир Янакиев. В..

публикувано на 14.08.20 в 18:36

70% спад на чуждестранните туристи, 30 на сто - за българите

Със 70 на сто по-малко чуждестранни туристи и с 30 на 100 по-малко българи е очакваният спад за туристическия сезон. Това каза, на среща с бранша в курортното селище Лозенец, министърът на туризма Марияна Николова. На 20-и август се очаква първият чартърен полет с израелски туристи по Северното Черноморие. Мярката 80 на 20 за туристическия..

публикувано на 14.08.20 в 17:23

Първите организирани израелски туристи се очакват на летище Варна на 20-ти август

Първите  организирани израелски туристи се очакват да пристигнат на летище Варна на 20- ти август.Те ще влязат в страната след задължително направен пи си ар тест 72 часа преди пътуването си, обясни Орлин Мандов, почетен консул на Израел у нас.  На 16 –ти август  отпада задължителната  14-дневна карантина за пристигащите от България граждани в..

публикувано на 14.08.20 в 14:19

20% ръст на туристите в Община Царево

Община Царево бележи ръст от 20% на туристите през този летeн сезон до момента, това съобщават от Министерството на туризма след работна среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представителите на местната власт и бизнеса в Царево. В дискусията участваха кметът на общината инж. Георги Лапчев и областният управител на..

публикувано на 14.08.20 в 13:50

Силен туристически сезон на Острова през това лято

Над 20 хиляди туристи са посетили през това лято остров света Анастасия. Тези дни туристическия обект отбелязва своя празник за седма поредна година. Кулминацията ще е на 15 август – Успение Богородично, когато е храмовия празник. Островът ще посрещне през деня над 400 посетители. Силен туристически сезон отчитат до момента на Острова ,..

обновено на 14.08.20 в 12:14

Детелина Иванова е новият директор на екоинспекцията в Бургас

Новият директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас е Детелина Иванова. Досега тя бе началник на отдел „Биологично разнообразие и защитени територии“ в инспекцията. Иванова ще оглави временно ведомството, до провеждане на конкурс. Тя заема мястото на инж. Тонка Атанасова, която пък застана начело на РИОСВ в Хасково...

публикувано на 14.08.20 в 11:46

Европейският потребителски център ще има приемна до Пантеона днес

Днес Европейският потребителски център, който функционира към Комисията за защита на потребителите, ще отвори открита приемна в Морската градина в Бургас, до Пантеона от 16.30. Инициативата е част от лятната информационна кампания, която се провежда в  различни точки по  Черноморието, както и на автогарите във Варна и Бургас. Целта е гражданите да бъдат..

публикувано на 14.08.20 в 08:40