Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Националният съвет на БСП утвърди кандидатите за кметове

БСП одобри Никодим Стоянов за Поморие, Цветомир Петров- за Камено

Снимка: БСП Поморие

Стойко  Танков от левицата информира: Всички кандидати са добре познати в общините, с авторитет, разчитаме да бъдат подкрепени като една сериозна алтернатива на досегашното управление.

"За Поморие е утвърден Никодим Стоянов, председател на общинския съвет на БСП, офицер от армията, работил е в Генералния щаб, той беше кандидат и на предходните избори, ние го издигаме наново.

За Камено е Цветомир Петров на 38 години, специалист по компютърни технологии, работи в Бургас, но е два мандата общински съветник от БСП, познава местните проблеми, наясно е с общината. Ще разчитаме да внесе промяна в община Камено.

Георги Бъклев е председател на тракийското дружество в Малко Търново, пенсионер работил е в Нефтохим, има организационен опит, считаме, че ще спечели изборите.

Диана Гурева, досега беше заместник- кмет на Сунгурларе, млад човек педагог, също с авторитет, разчитаме на добър резултат.

Мария Станчева е бивш председател на общинския съвет на БСП в Руен, пенсионерка, там повече се легитимираме като политическа сила, за да вкараме един общински съветник.

В Приморско предстои местното ръководство да определи коя кандидатура  ще подкрепи, същото стои и пред партията в Несебър, но там е почти ясно, че ще подкрепим Николай Димитров и ще имаме листа съвместно с тракийските дружества в Несебър .

В Царево ще има конференция  сряда,18 септември, която наново ще гледа и ще избере една от кандидатурите, номинирани за кмет на общината. Яни Янев не беше утвърден.

Надяваме се на пробив в много от общините. Сред тях включвам и Созопол с Тихомир Янакиев,  и Средец, и Айтос, Малко Търново, разбира се Карнобат,  в другите разчитаме на по- голямо присъствие на общински съветници в местната власт. И в Сунгурларе можем да постигнем добър резултат.

Оптимисти сме за предстоящите местни избори", добави Танков.ВИЖТЕ ОЩЕ

Слагат таван на субсидиите в земеделието и животновъдството

Намаление на директните плащания и таван на субсидиите се планират за следващия програмен период за земеделието и животновъдството. 900 милиона лева са налети в Бургаска област за изминалите седем години в двата сектора. 460 договора са сключени по програмата за „Развитие на селските райони“.  Нови принципи очакат стопаните през новия..

публикувано на 17.02.20 в 08:54

След три часа дебати – приеха бюджет от 18.5 милиона за Средец

След тричасови дебати, общинския съвет в Средец прие бюджет от близо 18.5 милиона лева за 2020 г. Пари за закупуване на ехограф и линейка бяха заложени в него, след дискусия по темата. От опозицията атакуваха кмета, че не са имали време да се подготвят за бюджета, че обществени обсъждания са се провеждали фиктивно и през пръсти. Янко..

публикувано на 14.02.20 в 15:24

НФСБ иска термокамери на границите с Турция заради коронавируса

Според НФСБ е изключително опасно констатирането на 12 случая на заразени от коронавирус в съседната на България Република Турция, като тази информация е преди повече от седмица и не е актуализирана, т.е броят на поразените вероятно е по-висок. В тази връзка НФСБ счита, че България трябва да предприеме крайни мерки за защита на населението и..

публикувано на 14.02.20 в 13:49

Приеха бюджет от 19 млн лева в Община Приморско

Общинският съвет на Приморско прие декларация срещу издаването на разрешително за култивиране на бяла мида около нос Свети Тома. Инвестиционното намерение е на бургаски клуб за спортен риболов. Без дебат бе приет бюджетът на морската община, така Приморско ще разполага с 19 млн. лева. Като извънреден разход влязоха в капиталовата програма 456 000 лева...

публикувано на 13.02.20 в 11:18

Гласуват днес бюджета за 2020 година на Община Приморско

С близо 19 милиона лева ще разполага Община Приморско според проектобюджета за тази година. За ремонти на пътната инфраструктура са предвидени над 1 316 000 лева.  Бюджетът гарантира развитието на Приморско, но той би се изпълнил ако има достатъчно приходи. Това обяви още при представянето на проектобюджета кметът Димитър Германов: "Имайки опита..

публикувано на 13.02.20 в 09:30

Димитър Бойчев: Без съгласие от съседи за регистрация на апартаменти или стаи за гости

Няма да се иска съгласието на живущите в сградата за регистрация на апартаменти или стаи за гости, реши окончателно парламентът днес. Депутатите приеха на второ четене текстове от промените в Закона за туризма. Народният представител от ГЕРБ Димитър Бойчев коментира  това предложение в законопроекта така:  „Предлагам идеята „собствениците на..

публикувано на 12.02.20 в 14:22

Общинските съветници в Созопол гласуват днес проектобюджета за 2020 година

Общинският съвет в Созопол трябва да гласува днес проектобюджетът за тази година, който е малко над 24 млн.лв. Той е напълно реалистичен, но и трябва да се редуцират разходите, е категоричен кметът Тихомир Янакиев.  Заседанието е насрочено за 9:30 часа. 16-ет са докладните записки, включени в дневния ред на общинските съветници ...

публикувано на 12.02.20 в 07:30