Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 65-ти август

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петък е, 65-ти август и видимо времето започна да се променя. Ако някой от кандидат-управляващите се чудят как да задържат целогодишно туристите – това е начина. Приемаме, че август е 130 дни, примерно и се свързваме с „Томас Кук“. Те са същия майтап като тоя календар. Така де – лято е, ама гадно, като в онзи стар виц. Ако се чудите какво да правите в този дъждовен летен ден – подайте си документите за работа в ЦЕРН. Сериозно, търсят си стажанти. А това е единственото място, на което работят българи (над 100) и още не са прецакали Големия андронен колайдер. Вярвайте в себе си – вие може да сте първия.

Другият вариант за петъка ви е предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов. Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – субсидии за лозарския сектор, който е на ръба на оцеляването. Затова настоява Росица Симеонова, председател на местната Лозаро - винарска камара

-  Инженер на изкуствен интелект, Телехирург, Геймификатор и още професии на бъдещето ще определят живота ни след 2030 година. Дискусия по темата се проведе в Бургас

-  Протестиращи жители на Черноморец блокираха движението на колите, по пътя Созопол -Бургас. Хората настояват Министерството на отбраната да спре продажбата на военните поделения край Черноморец, тъй като там има частни земи.

-  Задръстванията в Бургас продължават, заради ремонта на „Стефан Стамболов“. Кога ще приключи той?

-  В коментарната ни рубрика – как бургазлии тълкуват посланията на политиците в кампанията за местния вот

-  В рубриката „25 кадър“ – филма за Жокера – от днес е на голям екран.

-  Във времето за спорт ви срещаме със златното момиче на художествената гимнастика Стефани Кирякова

-  И днес – културните събития, вълненията на хората от социалните мрежи.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър.

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт събира средства за 132-годишния храм в с. Долно Ябълково

Благотворителен концерт събира средства за възстановяването и реставрацията на църквата в средетското село Долно Ябълково. Храмът е над сто годишен и притежава ценни икони и богата история, разказа оперната прима на бургаската опера Мария Цветкова – Маджарова. Идеята за благотворителното събитие е на нейната майка - Наска Цветкова, която е..

публикувано на 23.04.24 в 16:42

Заради ВиК, променят движението по част от ул. "Одрин" за 17 дни

Въвежда се нова временна организация на движението по част от ул. "Одрин". Причината е  извършването на реконструкция на съществуващ водопровод там.  Ограничението се въвежда от 24.04.2024 г. до 10.05.2024 г. за  североизточното платно на ул. „Одрин“, в участъка от ул. „Цар Калоян“ до новоизградената част на улицата от страната на завод „Победа“...

публикувано на 23.04.24 в 16:31

Несебър се обединява да помогне на малкия Марти

В навечерието на светлите празници Община Несебър и Сдружението на занаятчиите и творците отново се обединяват в благотворителна инициатива в помощ на дете от Несебър. Сдружението и ДГ ,,Моряче“, които са „моторът“ на настоящото хуманно начинание, с подкрепата на Община Несебър,  стартират кампания на доброто на датите 26, 27, 28 април на площад..

публикувано на 23.04.24 в 14:57
Сдружение

Светият синод да преразгледа списъка си за Сливенски митрополит

Сдружение "Православен зов" се обяви против списъка на Светия синод с кандидати за Сливенски митрополит. В него липсва името на епископ Йеротей. От сдружението ще изпратят декларация до синода с молба да ревизират списъка. Те обмислят да сигнализират и парламентарната комисия по вероизповедния.  Епископ Йеротей не е в новия списък с..

публикувано на 23.04.24 в 14:17

Подписаха договор за финансирането на пътя за с. Бродилово

Рамково споразумение бе подписано за финансиране на пътят за с. Бродилово в Министерство на регионално развитие и благоустройството. “Имаме проведена обществена поръчка и избран изпълнител, имаме възможност след получаване на аванс да започне основният ремонт на цялата отсечка” заяви кметът Марин Киров. Община Царево беше одобрена с пет..

публикувано на 23.04.24 в 14:10
Старият град на Братислава, Словакия

Старият град на Братислава и Бургас ще се побратимяват

Бургас има дългогодишни приятелски взаимоотношения с администрацията на словашката столица. Тече комуникация и подготовка на бъдещо побратимяване. То ще е със Старе Место – историческият център на Братислава. Днес местният парламент в Бургас подкрепи предложението на кмета Николов да се пристъпи към подписване на споразумение за сътрудничество...

публикувано на 23.04.24 в 13:39

Отложиха гласуването по докладната записка с искането на Фондация "Лили Иванова"

Общинският съвет в Бургас отложи гласуването по докладната записка, свързана с искането на Фондация „Лили Иванова“ за предоставянето на общински имот в Морската градина и превръщането му в културен център. Става въпрос за сградата на бивше заведение, което фондацията иска да стопанисва за срок от 10 години. То се намира до Летния театър с площ..

публикувано на 23.04.24 в 13:08