Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

XII- та Национална конференция по транспортната инфраструктура започва в Несебър

Несебър е домакин от днес до 12 октомври на Националната конференция по транспортна инфраструктура с международно участие. Тя е най-мащабният и престижен научно-професионален форум в областта на транспортната инфраструктура в България и Балканския полуосров. Тя се провежда ежегодно от 2007 г. насам. Организаторите ѝ са Катедра „Пътища и транспортни съоръжения“ към УАСГ, Институт по транспортно строителство и инфраструктура и Националният комитет на България към Световната пътна асоциация (PIARC) - Сдружение „Български форум по транспортна инфраструктура“.

 С участието си във форума, който започва в 14:30 часа  среща си дават изтъкнати представители на релевантните научни среди, държавни институции, браншовия бизнес и заинтересованата общественост.

Събитието се провежда под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС), Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

През годините Конференцията и нейните организатори се превърнаха в двигател на мащабни процеси в областта на транспортната инфраструктура, като актуализацията на наредбите за проектиране на пътища и улици, учредяването на национален комитет на Световната пътна организация в Република България, създаване на Националната агенция по Безопасност на движението, Националната стратегия по пътна безопасност и други.

Аудиторията на форума е съставена от международни експерти, специалисти и мениджъри на утвърдени компании в строителния бранш, представители на правителствени и неправителствени организации, както и на научните среди.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен обсъждат финансовото подпомагане на спортните клубове

Наредби за ползването на общинската спортна база в Сливен, финасовото подпомагане на спортните клубове и определянето администрирането на местните данъци и такси, са част от точките, които предстои да бъдат приети на сесията на Общински съвет Сливен днес. На заседанието предстои да бъде разгледана и гласувана Програмата за работата на местния парламент..

публикувано на 24.09.20 в 08:29

Намаляват се възнагражденията за концесия на морските плажове

Министерският съвет прие Решение за намаляване размера на дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. по договори за концесия за морски плажове, по които са заплатени дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. преди 30.05.2020 г. С друго правителствено решение се намалява размерът на дължимите концесионни възнаграждения и..

публикувано на 23.09.20 в 14:01

Овърдрафт в размер на над 7 млн. лв. иска да изтегли „Бургасбус“ за новите автобуси

Теглене на кредит в размер на около 7,5 млн. лева иска ОП „Бургасбус“. Чрез него ще се финансира дължимото ДДС за придобиването на 56 броя нови електрически автобуса, уточни управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев. Той допълни, че кредитът ще бъде под формата на овърдрафт. „ДДС-то се връща от държавата, но има определена процедура, която трябва..

публикувано на 23.09.20 в 12:04

Община Ямбол прави регистър на извършващите търговска дейност

Община Ямбол започна съставянето на Регистър на юридическите и физическите лица, които извършват дейност на територията на града. Информацията не е актуализирана повече от 16 години. Регистърът се прави и във връзка с приетата нова Наредба за опазване на обществения ред, която е в сила от 21 август тази година. Собствениците и наемателите..

публикувано на 21.09.20 в 08:00

Започна изграждането на Културно-исторически комплекс "Ченгене скеле"

В землището на квартал "Крайморие" започна изграждането на Културно-исторически комплекс "Ченгене скеле". Там Община Бургас обособява пространство с широк обществен достъп за популяризиране на рибарския занаят и традиции. Това ще стане чрез три свързани и надграждащи се проекта В комплекса ще има многофункционална зала, Кафене-клуб на моряка,..

публикувано на 19.09.20 в 13:11

Биопроизводители от Странджа искат смяна на модела за планиране и управление на региона (ОБНОВЕНА)

Биопроизводители от региона на Странджа обсъдиха възможностите за смяна на модела за планиране и управление на такива региони в страната. Според тях липсват условия за развиване на малките бизнес инициативи. След Странджанския манов мед, защитено наименование за произход предстои да получат също пчелният цветен прашец и Странджанският чай...

обновено на 18.09.20 в 19:32

Паламуд зарадва рибарите край Царево

Морето край Царево завря от паламуд. Първите пасажи се появиха тази сутрин и напълниха мрежите на местните рибари. Деликатесната риба се предлага на цени от 10-12 лева.  Паламудът се завърна с пълна сила в Царево, морето ври – похвалиха се днес от общината. Първият за сезона улов на паламуд е показателен, че риба има, обнадежден е..

публикувано на 18.09.20 в 12:04