Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Жители на Болярово помагат на болницата в Елхово

| обновено на 23.10.19 в 22:56

Жители на град Болярово, представители на бизнеса, децата от детска градина „Здравец” и филиали град Болярово, потребителите в Защитено жилище за лица с умствена изостаналост в  Болярово, взеха участие в благотворителната кампания: „Да напълним голямото сърце на Елхово“. Тя бе за набиране на пластмасови капачки - от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати. Събраните пластмасови отпадъци ще бъдат предавани за рециклиране, а събраните средства ще бъдат предоставяни в полза на детското отделение на МБАЛ " Свети Иван Рилски" ЕООД - гр. Елхово - за закупуването на медицинска апаратура и ремонтни дейности. 

Капачките продължават да се събират и могат да бъдат предадени в специално изработено за тази цел сърце, което е поставено на видно място в двора на самата болница. Кампания е инициирана съвместно с ръководството на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ Елхово .

Можете да се направи и парично дарение по следната банкова сметка:

МБАЛ " Свети Иван Рилски" ЕООД , гр. Елхово

IBAN: BG15STSA93000004465506

BIC: STSABGSF

Банка: ДСК ЕАД

Основание за дарението: Дарение за детското отделение.

Организаторите на кампанията изразяват сърдечна благодарност към благородните доброволни дарители. Тези хора са наистина с големи сърца и дават надежда на нашите деца – тези от общините Болярово и Елхово, които се лекуват и обгрижват в тази болница.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обявяват грипна епидемия за цялата област

Грипна епидемия ще бъде обявена за цялата Бургаска област. Решението ще бъде взето официално утре. Лабораторните резултати от този сутрин са показали, че за последните седем дни 425 души са се разболели от грип, съобщи за БНР-Бургас директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров: „458 болни е прагът, който след като бъде достигнат, трябва да се..

публикувано на 23.01.20 в 13:05

Ангел Кунчев: Страната е в навечерието на национална грипна епидемия

Страната се намира в навечерието на национална грипна епидемия. Това каза в Бургас главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Засега епидемична е обстановката в 2-3 области. По думите на Ангел Кунчев изпреварваща е заболеваемостта от грип при децата и учениците затова и ограничаването на учебните занятия в отделни общини предшества..

обновено на 22.01.20 в 17:55

Ръст на родените през 2019 в УМБАЛ Бургас

   Ваня, родила детето си в бургаското отделение, поля по стар обичай вода, за да измие  ръцете си  д-р Антонио Душепеев. С пожеланието както лесно се плъзга сапунът, така лесно  да се раждат децата в Бургас, началникът на родилно поздрави колегите си по повод Деня на родилната помощ. Увеличава се броят на родените в нашето отделение през 2019, обясни..

публикувано на 21.01.20 в 18:21

Отделението по хематология може да заработи до дни след евентуална промяна на нормативната уредба

Вариант за възстановяване на дейността на отделението по хематология  търси община Бургас. Поредица от разговори е провел кметът  Димитър Николов с директора на НЗОК,  министерството на здравеопазването, директорът на бургаската болница  д- р Бойко Миразчийски и с проф. д- р Христо Бозов , управител на бургаския онкодиспансер. Основният проблем е, че..

публикувано на 21.01.20 в 13:44

Бургаска област е в предепидемиологична обстановка

Над 20 са доказаните случаи на грип в бургаска област. Бройката обаче е относителна и  зависи от това дали на болните са взети проби, обясни директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров. 374 са случаите на остри респираторни заболявания за предходната седмица в региона. Ние сме в предепидемиологичен стадий, броят трябва  да..

публикувано на 21.01.20 в 11:26

Отбелязваме Деня на родилната помощ

Ден на родилната помощ е, по стар стил или още Бабинден. Празнуват акушерките, акушер-гинеколозите, неонатолозите и дулите (които имат медицинско образование). Честването на този ден е започнало преди 69 години с указ на Народното събрание.

публикувано на 21.01.20 в 09:41

И в Сунгурларе обявиха тридневна грипна ваканция за учениците

Във връзка със заповед на кмета на Община Сунгурларе д-р Георги Кенов и такава на директора на СУ "Христо Ботев" в града, от днес учениците излизат в грипна ваканция до четвъртък включително  Това се налага предвид завишения брой на отсъстващи ученици.  Учебните занятия започват на 24.01.2020 г./петък/.

публикувано на 21.01.20 в 08:42