Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападателят с метлата остава в ареста

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи състав на районния съд в Бургас на Атанас Бундев, който миналата седмица удари с метла полицай и избяга. Той бе привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице и бягство от правосъдието.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение, тъй като според обвинението той може да избяга пак и да се опита да се укрие. 28 годишният беглец се яви без защитник на заседанието на съда и му бе назначен служебен защитник, адвокат Владко Ралчев. Защитникът настоя, че извършеното е твърде леко за да се иска такава тежка мярка

„По закон по тези обвинения наказанието е три години лишаване от свобода, но при едно споразумение ние можем да постигнем мярка „пробация“. Не може за такива леки провинения да се дава най-тежката мярка“задържане под стража“, дори „домашен арест е твърде тежко“- посочи адвокат Ралчев.

Обвиняемият много трудно схващаше въпросите, които му задаваха в съда и само поясни, че не е искал да бяга. Той е бил задържан за леко нападение над жена за 14 дни в ареста.

„Заради една бабичика бях задържан, ударих я леко, ама защото тя ме удари с пръчка. Съжалявам, че ударих оня човек, аз без да искам…“- каза в свое оправдание Атанас, който живее на семейни начала с жена и доведено дете.

В съда се разплака и заяви че не иска да остава в ареста:

„Моля ви, пуснете ме, искам да се прибирам у дома, не искам в ареста“…каза той през сълзи.

Съдът не уважи мотивите на подсъдимия и на неговия защитник и наложи мярка задържане под стража. Арестантът ще трябва да изтърпи и предишното си наказание от 14 дни, от което злополучно се опита да избяга.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицаи глобиха таксиметров шофьор за неправилно паркиране

След сигнал за блокиран тротоар на бургаската улица “Гладстон” от неправилно паркиран пред магазин за хранителни стоки таксиметров автомобил, служители от сектор “Пътна полиция” се самосезираха. Те издириха водача, който се оказа, че е на  55 години, от Бургас.  Шофьорът е получил от полицаите фиш на стойност 50 лв. за направеното нарушение и му е..

публикувано на 19.04.24 в 16:47

Засякоха над 80 нарушения на скоростта за няколко часа в Сливенско

В Сливенска област е в ход 24-часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. От полунощ до 10:00 часа в Сливенско са заснети 81 нарушения.  Акцията е част от операция по пътна безопасност на ROADPOL и се провежда във всички страни членки на ЕС. До момента са заснети 548 клипа с превишаване на скоростта в областта. Най-високата..

публикувано на 19.04.24 в 12:40

Полицията задържа пиян поморийски шофьор и иззе колата му

Полицията в Поморие задържа снощи пиян шофьор, който отказал да даде кръв за химичен анализ, съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас. Дрегерът е показал концентрация на алкохол в кръвта 1.96 промила.  57-годишният помориец е задържан за 24 часа, а автомобилът му - "Шкода Октавия", с бургаска регистрация - е иззет. Образувано е бързо производство...

публикувано на 19.04.24 в 08:28

Полицейският участък в Камено отново е районно управление

Полицейският участък в Камено отново стана районно управление, съгласно заповед на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов и по предложение на директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов. През юни 2022 година управлението беше преобразувано в полицейски участък. Днес бе направено откриването му, а на него присъстваха..

публикувано на 18.04.24 в 14:59
Снимката е илюстративна.

5-годишни близнаци пострадаха при инцидент с автобус

5-годишни близнаци пострадаха при инцидент с автобус на градския транспорт в Бургас, съобщават от полицията. Те са седели в задната част на превозното средство. В района на бургаската улица "Чаталджа", шофьорът на автобуса е спрял рязко, което довело до падане на децата на пода.  Момичето получило контузия на десния крак, а момчето – контузия на..

публикувано на 18.04.24 в 09:46

Около 10 дка тревни площи са изгорели край "Ветрен"

Около 10 дка тревни площи са изгорели в района на бургаския квартал "Ветрен", съобщават от полицията. Пожарът е възникнал  в местността "Герена". Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеоборци.   Причините за пожара са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление - Бургас

публикувано на 18.04.24 в 08:34

14 години затвор за убийство на младеж на пътя в Крушаре

Върховния касационен съд потвърди присъдата от 14-години затвор за Хюсеин Хюсменов, причинил смъртта на 19-годишния Петър Досев при автомобилна гонка в село Крушаре през ноември 2021 година. Съдът отне завинаги шофьорската му книжка.  До инцидента се стига, след скандал за момиче в социалните мрежи и уговорка двамата да се видят на следващия ден в село..

публикувано на 17.04.24 в 14:10