Четвъртокласници се включват в кулинарно състезание за здравословно хранене

архив

Кулинарното състезание "Аз се храня здравословно. А ти?" започва днес, от 10:30 часа в училищния стол на СУ "Добри Чинтулов". Участници са ученици от начален етап /IV клас/ от двете учебни заведения СУ "Йордан Йовков" и СУ "Добри Чинтулов".

Отборите ще приготвят и презентират пред своите връстници, преподаватели, медицински специалисти и гости на събитието здравословни ястия и плодови салати.

Инициативата е част от здравно-информационна кампания сред деца и подрастващи за превенция на диабет и затлъстяване.

Събитието се организира от община Бургас и Дирекция "Профилактика на болестите и промоция на здравето" - РЗИ Бургас.
По време на кампанията ще се организират още  изложба, дегустация и дискусия как да водим здравословен начин на живот

ВИЖТЕ ОЩЕ

900 семейства отказват да пращат децата си на училище

933 семейства в Бургаска област са заявили отказ децата им да посещават училище. Те не желаят то да получи образование и това е декларирано пред посетилите ги социални работници, образователни медиатори и педагогически специалисти. 57 екипа в цялата област отговарят за трудната задача в клас да бъдат върнати отпадналите от образователната система...

публикувано на 10.12.19 в 16:31

В Бургас бе подписан новият Колективен трудов договор в сферата на образованието

Кметът Димитър Николов и представителите на учителските синдикати в Бурагс подписаха днес новия Колективен трудов договор. В него са фиксирани условията на труд и заплащане в учебните заведения на педагогическия и непедагогическия екип. Споразумението включва през 2020 година да бъдат увеличени лекторските ставки и тези за часа на класния ръководител на..

публикувано на 10.12.19 в 15:24

Сливенският музей издаде учебно помагало по история

Учебно помагало по история за ученици от 3 и 5 клас издаде Регионалният исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ в Сливен. В него е включена информация за културата и бита на траките, според учебната програма с допълнение за регионалното тракийско наследство. Разработката е по проект „Музеят – място за учудване, въображение и любопитство“,..

публикувано на 10.12.19 в 14:45

Оборудваха гимназията по програмиране с високотехнологична лаборатория

Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас вече разполага и с високотехнологична лаборатория по микроелектроника, в която учениците ще разработват своите реални проекти. Тя е разположена в сградата на учебната фирма и е дарение от лидер в производството на телекомуникационно оборудване. Днес кметът Димитър Николов разгледа..

публикувано на 10.12.19 в 14:08

Вижте образователните инсталации от новия детски научен център “ПланетУм” (СНИМКИ)

Започна оборудването на модерния научен център "ПланетУМ", който е разположен на 1-ви и 2-ри етаж в сградата на Морска гара Бургас в Зоната за обществен достъп до пристанището. Първите 20 образователни инсталации, чиято цел е да разкрие на посетителя необятния и интересен свят на точните науки, вече се монтират и настройват за работа. Всички препятствия,..

публикувано на 10.12.19 в 13:28

В ОУ „Елин Пелин“ стартира национална седмица на четенето

Национална седмица на четенето под надслов "Да бъде Коледа!" стартира в бургаското ОУ "Елин Пелин". Тя има за цел да събуди интереса на децата към книгите и литературата. Стартът на кампанията бе даден от директора на училището Пепа Запрянова и Венета Иванова от РУО - Бургас по време на коледно тържество, на което присъстваха учители, ученици и..

публикувано на 10.12.19 в 12:32

Ученици от Несебър показаха иновативни проекти

Ученици от II г и III в клас с класни ръководители Наталия Антонова и Пенка Ганчева от СУ “Любен Каравелов“ – Несебър споделиха своя опит за работа в екип и разработване на проекти. По-малките ученици представиха проекти на тема „Моето родно селище“. Чрез постери те разкриха многовековната история на град Несебър, показаха съхранените..

публикувано на 10.12.19 в 10:57