Без вода от утре заради профилактика на ВиК

Снимка: pixabay.com

Населените места, които са водоснабдени от система „Камчия” ще останат без вода заради есенно - зимната профилактика, информират от ВиК Бургас.

В Бургас и общините, които се намират в северната част на областта (Айтос, Карнобат, Несебър, Камено, Сунгурларе и Руен), водата ще бъде спряна от около 18.00 часа на 20 ноември (сряда). Водоподаването ще бъде възстановено след 30 часа, в полунощ на 21 ноември. 


В Поморие водоснабдяването ще бъде спряно около 12.00 часа на 20 ноември. 

Профилактиката на съоръженията на ж. к. „Меден Рудник” ще се осъществи на 21 ноември след 18.00 часа като водоснабдяването в комплекса ще се нормализира след 12.00 часа на 22 ноември.

Хората в региона трябва да се запазят с вода за посочения период, предупреждават от .ВиК. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Търсят се охранители в бургаските фирми от бранша

Все по-трудно става на лицензираните охранителни фирми у нас да устояват на нелоялната конкуренция от сивия сектор. Над 70 процента от фирмите в този бранш работят без регистрация. Негативната тенденция продължава, защото лицензираните фирми са подложени на все по-висок данъчно-осигурителен натиск. Това посочи Петко Иванов от Националната..

публикувано на 12.12.19 в 16:38

Дядо Коледа раздаде подаръци в социалния дом в Русокастро

Коледно тържество се състоя в Дома за пълнолетни лица с умствени увреждания в Русокастро. Ние от БНР – Бургас ги изненадахме като им доведохме Белобрадия старец. Много песни, танци и добро настроение имаше днес в Дома, където са настанени 130 мъже с различна степен на умствена изостаналост , на възраст от 18 до 70 години. С голямо старание..

обновено на 12.12.19 в 15:50

Бургазлии не очакват ефект от повишението на данъците на старите коли

Повишението с малко на данъците на старите автомобили в Бургас няма да даде резултат за по-чист въздух в града. Никой няма да спре да се движи с колата си. Така смятат повечето граждани в анкета на БНР - Бургас. На въпрос дали повишението на данъците на по-старите автомобили ще даде резултат за чистотата на въздуха в Бургас те отговарят:..

публикувано на 12.12.19 в 15:36

"Булевард Демокрация" - на 12 декември

300 лева такса за консултация как пациент да не пада от леглото. Това е едно от най-абсурдните искания за доплащане към здравно осигурени пациенти в столична болница, пише „24 часа“. Близо до абсурда са и таксите за нормални и дори задължителни изследвания като взимане на проби за поносимост към даден антибиотик и дори справка за точен час на..

публикувано на 12.12.19 в 14:55

В Бургас няма да се вдига такса смет

Община Бургас няма да вдига такса смет, въпреки увеличения размер на отчисленията към държавата. Заложените 2 млн. и 400 хил. лв. отчисления към държавата в план сметката за 2020 година ще намалеят на 756 000 лв., след постигнатото вчера споразумение между Министъра на околната среда и водите и НСОРБ.  Със 100 000 лв. по-малко са заложените средства за..

публикувано на 12.12.19 в 13:34

Нов паркинг с 50 места изгради Общината до бл. 1 в „Братя Миладинови“

Община Бургас изгради паркинг за 50 автомобила до бл. 1 в к-с "Братя Миладинови". Това се случи след заявеното изрично желание на жителите от района, че искат именно такава нова придобивка. Към паркинга периферно са монтирани тротоари за пешеходно преминаване, както и улично осветление. Той не попада в актуалния обхват на синя зона, така че използването..

публикувано на 12.12.19 в 13:30

Събарят част от старите сгради в района на Хаджипетровите имоти

Събарят част от старите сгради в района на Хаджипетровите имоти. Постройките се намират във вътрешната част на имота. В съобщението на фирмата, собственик на терена, се посочва, че дейностите ще продължат до 23 декември. „ Ще се извърши премахване на второстепенните сгради във вътрешността на имота, като декларираме и гарантираме, че с тези..

публикувано на 12.12.19 в 12:58