НЗОК вече с бърз достъп за ползваните здравни услуги

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) предлага нова услуга на здравноосигурените лица.

На здравния портал 
www.nhif.bg на институцията, в меню „Услуги за граждани“, се отваря секция „Отчетени дейности за здравноосигурени лица от договорни партньори на НЗОК“, където всяко здравноосигурено лице може да извършва справки за използваната от него медицинска помощ  за период от пет години. Визуализираната информация е обединена по дейности – болнична, извънболнична, лабораторни изследвания и др.

Резултатът от справката визуализира знак „+“, когато в информационната система на НЗОК съществува отчетена дейност от договорен партньор за съответния месец. Справката се извършва чрез въвеждане на собствено име, ЕГН и код за спам, без да съдържа лични здравословни данни и медицинска информация.


При изявено желание от страна на здравноосигурения, той може да се абонира за автоматично известяване за всяко регистрирано движение по здравното му досие на посочен от него електронен адрес. Достъпът до пълната информация, съдържаща се в здравното досие, както и абонаментът, са възможни от портала на НЗОК, меню „Услуги за граждани“, прозорец „Преглед на досие от здравноосигурените лица“. Проверката се осъществява с електронен подпис, с уникален код за достъп (УКД) или ПИК на НАП. Издаването на УКД се извършва на място в районните здравноосигурителни каси (РЗОК).

В процес на изграждане е специализирано мобилно приложение, което ще предоставя информация за услугите от сайта на НЗОК.
Въвеждането на новата услуга предоставя възможност за цялостен и пълен контрол на здравноосигурените за ползваната от тях медицинска помощ. При открити несъответствия всеки може да подаде сигнал до съответната РЗОК или на e-mail - grajdani@nhif.bg.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Белодробната болница с кампания за риска от туберкулоза

Специализираната болница за активно лечение на пневмо - фтизиатрични заболявания в Бургас ще проведе „Седмица на отворени врати” за скрининг на риска за туберкулоза. Инициативата ще се проведе от 09.12.2019г. до 13.12.2019г.  Тя включва с крининг за риска от туберкулоза чрез анкета от 10.00 до 16.00 часа. Ще се проведат и к онсултации от 11.00ч. до..

публикувано на 06.12.19 в 16:16

С иновативна безкръвна операция спасиха бъбрека на млада жена

Иновативна безкръвна операция, извършена от уролозите в УМБАЛ Бургас, спаси бъбрека на млада пациентка, запушен заради огромен камък. Ловката техника, приложена от д-р Николай Миринчев и д-р Злата Чолакова, се използва в най-добрите урологични клиники в Европа и света. Нарича се „флексибилна перкутанна нефролитотомия с лазерна литотрипсия“...

публикувано на 06.12.19 в 15:55

16 бургазлии дариха кръв в световния ден на доброволчеството

Кампанията се организира от Българския червен кръст в Бургас, съвместно с екип от многопрофилната болница в града. Кампанията проследи Елена Димитрова. Тя има за цел да подпомогне  деца и лица, пострадали при пътнотранспортни произшествия, поясни Златка Атанасова от българския червен кръст в Бургас. По думите й с всяка изминала година се..

публикувано на 05.12.19 в 12:53

Световноизвестен нефролог от Израел ще гостува в Бургас

Световноизвестен нефролог от Израел ще гостува в Бургас. Проф. д-р Талия Вайнщайн идва на 14 декември в Бургас. Тогава тя ще даде безплатни консултации за пациенти на хемодиализа и в преддиализен стадий от Бургас. По покана на кмета на Бургас Димитър Николов проф. Вайнщайн ще посети Общината, където ще бъдат обсъдени бъдещи..

обновено на 04.12.19 в 10:18

Общинските съветници трябва да решат дали в Бургас ще има генетична лаборатория

Община Бургас става част от Сдружение с нестопанска цел „Югоизточен иновационен център по генетика и биотехнологии“. Идеята е в града да бъде създадена генетична лаборатория по биотехнологии. Тя ще се реализира с европейско финансиране по  програмата „Иновации и Конкурентноспосбност“. Решението за това трябва да вземат бургаските общински съветници на..

публикувано на 26.11.19 в 09:52
Отделението, в което бяха настанени децата от село Хаджидимитрово.

Децата от Хаджидимитрово се върнаха в училище

Децата от ямболското село Хаджидимитрово , които миналата седмица бяха приети по спешност с диагноза хранително отравяне вече са на училище. Временно е отменено обедното хранене в средищното училище в Дражево, тъй като столът остава затворен до приключването на проверките. 22-те деца, приети със стафилококова инфекция бяха..

публикувано на 25.11.19 в 13:55

Отличиха УМБАЛ-Бургас за принос към донорството

УМБАЛ Бургас е една от болниците, отличени за принос към донорството и трансплантациите в кампанията "Да!За живот!". Връчването на първите годишни награди се състоя снощи на тържествена церемония в Народния театър "Иван Вазов". Отличени са 13 болници в страната, извършили трансплантации и участвали в донорски ситуации. Хора, дарили органите на..

публикувано на 24.11.19 в 11:23