Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Бургас бе подписан новият Колективен трудов договор в сферата на образованието

Кметът Димитър Николов и представителите на учителските синдикати в Бурагс подписаха днес новия Колективен трудов договор. В него са фиксирани условията на труд и заплащане в учебните заведения на педагогическия и непедагогическия екип. Споразумението включва през 2020 година да бъдат увеличени лекторските ставки и тези за часа на класния ръководител на бургаските преподаватели. 

На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с развитието на образованието и начините за привличане на все повече млади учители към професията. На срещата присъства и Веселина Таралова, която отговаря за дирекция "Образование". 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът издаде заповед за достъп до училищните дворове в неучебните дни

Димитър Николов издаде заповед до училищните директори, която ги задължава да осигурят достъп до дворовете със спортните им зони в неучебно време. Така те ще могат да се използват безплатно в почивни и празнични дни от малки и големи бургазлии, които искат да водят активен начин на живот. Кметът възложи на директорите на общинските училища..

публикувано на 29.01.20 в 12:06

60 проекта на ученици участват в конкурса „Посланици на здравето”

60 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в XII-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2019/2020 г. Той се организира от Министерството на здравеопазването в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести  2014-2020 г., в партньорство с..

публикувано на 29.01.20 в 11:57

Започва записването за състезанието по английски език „We love English”

И тази година Община Бургас организира състезание по Английски език за ученици от втори клас. Езиковото съревнование ще се проведе на 06.03.2020 г., а срокът за подаване на заявления за участие е до 20.02.2020 г. включително. Участието на учениците е безплатно. Състезанието няма за цел да проверява знанията по Английски език на учениците от..

публикувано на 29.01.20 в 10:31

Ивайло Димитров от "Г.С. Раковски" е първенец по творческо писане на английски език сред десетокласниците в страната

Над 3300 ученици от 147 училища в цялата страна участваха в десетото издание на Националното състезание по творческо писане на английски език. Младежите се конкурираха в седем възрастови категории - от 6-ти до 12-ти клас. Национално жури определи победителите  във всяка от тях. Бургас се представя традиционно силно в това състезание и отново има своя..

публикувано на 28.01.20 в 15:09
ОУ

Санират детската градина в „Сарафово“ през тази година, ремонтират училището догодина

Детската градина в „Сарафово“ ще бъде санирана през тази година. Училището няма проектна документация за извършване на ремонти, но се очаква тя да бъде подготвена, за да може да се финансират през 2021 г. За детската градина има изготвено енергийно обследване и след като бъде приет бюджетът стартират процедурите, поясни ресорният..

публикувано на 28.01.20 в 13:57

В Морското училище изграждат нов такелажен кабинет

Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" в Бургас ще има нов модерен такелажен кабинет, съобщи директорката Христина Жабова. Избрано е просторно светло помещение с хранилище към него, в основната сграда на училището. Ще бъде направен основен ремонт, а кабинетът ще бъде обзаведен и оборудван съвременно. Ще продължи..

публикувано на 28.01.20 в 10:52

В Бургас започва курсът за воден спасител на плувни басейни и водни паркове

Български Червен Кръст и Водноспасителна служба организират курс за воден спасител на плувни басейни и водни паркове.  Приемният изпит ще се проведе на 17.02.2020г. от 12:00 ч.в басейна на Младежки културен център. Условия за участие в курса: - Навършени 17 години; - Покриване на норматив 50 м. за 0.55 сек. - Плуване бруст без време..

публикувано на 27.01.20 в 14:47