Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Таксиметрови шофьори настояват за по-строг контрол от страна на общината спрямо нередовните таксита

| обновено на 12.12.19 в 17:54

 По -строг контрол на нередовните таксита поиска днес Браншовата организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в Бургас. От тяхно име Снежана Никова представи исканията им пред съветниците, които са в общинската транспортна комисия.  Дооборудването  на стоянките и поставянето на някои от тях на химически тоалетни също стоят на дневен ред. Таксиметровите шофьори твърдят, че трябва да се обнови маркировката и да се разрешат други проблеми, за да няма конфликти между тях и гражданите. Снежана Никова обясни:

 На някои стоянки знакът не е поставен правилно, в средата на стоянката е. Знаем всички, че знакът е преди маркировката, а когато и тя не е подновена, стават пререкания, визирам стоянката до БСУ. На някои места не са дооборудвани знаците.Другото, за което искаме съдействие от общината, е да се монтират химически тоалетни. Това е проблем в нашия бранш. Заведенията не можем да ползваме, влизаме в пререкания със собствениците.Възмущават се гражданите, че някои наши колеги използват храстчетата и т.н ..За да избегнем тази конфронтация, поне на големите стоянки, даже и срещу заплащане -20 стотинки,да има такива изградени тоалетни.

 Иван Гюлев, началник отдел "Безопасност и организация на движението" отговори:

На територията на община Бургас абсолютно всички стоянки, изключвам ул. "Левски", са обозначени със съответния пътен знак, че там е такси стоянка.Да, на места липсват знаци за репатриране. Поетапно сме започнали оборудването с допълнителни табелки Т 17, при благоприятни климатични условия ще маркираме местата за таксиметрови стоянки. Бургас е огромна територия,фирмата, която поддържа, поддържа целия град, не сме забравили никого.

Снежана Никова поиска и повишен контрол от страна на местната администрация:

Общината, която издава разрешителните на таксиметровите превози, да контролира самите разрешения. Много станаха нередовните коли и таксиметрови шофьори в Бургас. Оттам нататък има излъгани клиенти, не се търси отговорност. Да има контрол от Общината, не да се оправдава, че това е функция на ДАИ, защото ДАИ не издава разрешителните.

Това искане предизвика спор  в  комисията кой трябва да осъществява ефективен контрол върху нередовните таксита  ДАИ или общината. Според шофьорите,общинска полиция също може да прави проверки и осъществява контрол.

Всички предложения ще бъдат конкретизирани, ще има нова среща през януари, за да бъдат разрешени проблемите в бранша.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Бургас прави улица към нова бизнес зона

Община Бургас изгражда довеждаща инфраструктура в местността „Мадика“, съобщават от ведомството. Кметът Димитър НИколов посети на място строителните дейности. „За да обезпечим нормалната дейност на инвеститорите, като добър партньор ние влагаме общински средства за изграждането на съвременна довеждаща инфраструктура в зона „Мадика“, където отварят..

публикувано на 18.05.21 в 11:11

„Зелени Балкани“ се отказват от Посетителския център в Поморие

„Зелени Балкани“ се отказаха от грижата за Посетителския център в Поморие, въпреки че кметът   Иван Алексиев отправи предложение за партньорство и сътрудничество с общината. Идеята бе да се провеждат  съвместни дейности,  образователни и природозащитни инициативи в Посетителски център „Поморийско езеро“ през идващото лято.  От сдружението са..

публикувано на 18.05.21 в 11:01

Две еко-схеми подкрепят биопроизводството у нас

За първи път ще се прилагат еко-схеми по Първи стълб в новата Обща селскостопанска политика (ОСП 2023-2027 г.). Целта е да се осигури допълнителен стимул за биопроизводителите, като добавка към основното подпомагане за устойчивост в директните плащания, което ще насърчи развитието на сектора. Евродепутатът от  Атидже Алиева-Вели коментира:..

публикувано на 18.05.21 в 10:07
Снимка: Архив

Слънчев бряг се подготвя за туристическия сезон

Туристическият сезон в курортния комплекс Слънчев бряг ще бъде официално открит на 1 юни. В момента протича подготовката на инфраструктурата, обясни изпълнителният директор на курортния комплекс Златко Димитров. „Прави се профилактика на видеонаблюдението, подобряват се зелените площи. Имаме доста солидна подмяна на тротоари по централната..

публикувано на 18.05.21 в 09:13
фермери

Компенсират загубите на фермерите заради пандемията

Фонд „Земеделие“ приема заявления от днес за подпомагане по  антикризисната Covid мярка за компенсиране на загубите, които фермерите претърпяха заради пандемията. Общият б юджет на мярката е близо 15 млн. лв. Документи за извънредното подпомагане за земеделските стопани по мярка Covid-1 ще се приемат в общинските служби по земеделие. На..

публикувано на 17.05.21 в 08:34

Островът отново ще е сцена на концерти, оперни и театрални спектакли

Силен туристически сезон очакват на остров "Света Анастасия". Освен организираните и индивидуални посещения на гости от страната и региона заради красотата на туристическия комплекс, посетители ще бъдат привличани и с богата и интересна културна програма, съобщи управителят Павлин Димитров:   "Вече имаме заявки за театрални спектакли от театър "Адриана..

обновено на 16.05.21 в 17:09

Изграждат посетителски център в етнографския комплекс „Генгер“ в Айтос

Една от най-големите сгради в Етнографския комплекс "Генгер" в Айтос ще бъде обновена и ще се превърне в посетителски център. Средствата за ремонта са от местната инициативна група и са около 200 хиляди лева, каза кметът на общината Васил Едрев. По думите му, новият управител Димо Димчев има задачата да стабилизира финансово дружеството и да го разшири:..

обновено на 16.05.21 в 12:26