Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Търси се супер бабата на Бургас

| обновено на 13.01.20 в 16:37

Читалище “Изгрев 1909” провежда конкурс "Баба ми е супер -2". Предизвикателството е към всички внуци, които смятат, че техните баби са супер модерни,  разказват уникални истории, спасяват винаги положението с полезни съвети, пазят тайни, съхраняват българските традиции, готвят като Master Chef. Децата могат да номинират своят баба и да разкажат за нея.

Номинациите за "Баба ми е супер - 2" са в три категории: „Най-четяща баба“, „Най-модерна баба“ и „Най-забавна баба“. Предложенията могат да се направят в коментар под поста на читалището в социалната мрежа или на място в читалището. Конкурсът продължава до 20 януари. Ден след това компетентно жури ще връчи наградите на победителките.

От читалището напомнят, че номинациите трябва да съдържат името на супер бабата, на детето, което я номинира и телефон за връзка с нея.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Астролог: Не препоръчвам датата 20.02.2020 за брак

Атрактивната дата 20.02.2020, която десетки двойки избраха за брак, водени от мисълта, че ще им донесе късмет, не е подходяща от астрологична гледна точка. Това съобщи пред БНР-Бургас астрологът Валентина Радиева-Маренова: „С изненада разбрах от бъдещи младоженци, че това е най-желаната през тази година дата. Тогава е Ретрограден Меркурий...

публикувано на 27.01.20 в 17:11

18 малки гвардейци ще посрещат театрална публика в Бургас

18 ученици от Гвардейския отряд на Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" ще се строят за посрещане на публиката на театралната постановка "Жена ми се казва Борис" пред Военния клуб в Бургас, в чиято зала ще се играе представлението. Това ще се случи м алко преди 19 часа. Гвардията е един от символите на..

обновено на 27.01.20 в 15:26

Златка Димитрова готви пред ценители в Бургас

Златка Димитрова, която в момента е водеща на лайф стайл предаване за здравословен живот по българския моден канал, приготви топ 3 от своя кулинарен репертоар пред ценители в Бургас. По покана на кулинарен клуб "Амко" "Мис Плеймейт" направи пълнени тиквички със скариди. "За салатата се спрях на богато съчетание от киноа, нахут, боб, чери домати, маслини,..

публикувано на 26.01.20 в 18:58

Булчински рокли 2020: дълъг ръкав, дълбоки цепки и цвят нюд

Новата колекция булчински рокли продължава тенденцията за все повече модели с дълъг ръкав, който е тюлен с ефектни апликации на дантела, разказа за предаването "Ева в неделя" на БНР-Бургас Силвия Танева от сватбена агенция „Брилянтин“: „Дълбоките цепки са също търсени от булките и дизайнерите са се съобразили с това. Има все повече..

публикувано на 26.01.20 в 11:11

Умна писалка и устройство за слабовиждащи се използват в Община Бургас

Община Бургас вече активно използва "умна писалка" - Smart pen.   Устройството комбинира в себе си класическа химикалка,  микрофон, високоговорител, стерео жак, батерия, памет, интерфейс за зареждане и връзка с компютър. То е предназначено за хора с двигателни или сетивни нарушения,  за тези със слаба моторика, частично загубено зрение или слух...

публикувано на 24.01.20 в 16:16

Вместо сватбени букети - дарение за лечението на деца

Младоженците Радина и Явор Вълканови  отказаха цветя на сватбата си, за да помогнат за лечението на децата в УМБАЛ Бургас. Събраната сума вече е дарена на началника на Първо детско отделение д-р Борис Ангелов. С нея ще бъде купена електронна бебешка теглилка и оборудване, което ще окомплектова пациентските монитори. То включва консумативи за..

публикувано на 24.01.20 в 11:07

Бургас отново е част от Global Game Jam

За шеста поредна година Бургас ще е част от най-голямото международно събитие за създаване на компютърни и настолни игри Global Game Jam. То ще се проведе от 31 януари до 2 февруари в различни градове по света, а в Бургас домакин на проявата ще е Експоцентър "Флора". Като част от световното състезание Burgas Game Jam се утвърди като водещо събитие в..

обновено на 23.01.20 в 12:32