Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира кампанията за безплатно подменяне на стари печки на дърва

Снимка: NENCOM

В Бургас близо 2 хиляди отоплителни уреди с твърдо гориво ще бъдат подменени по проектa за подобряването на качествата на атмосферния въздух. 

В първата фаза на проекта, която има за цел да тества схемата, ще бъдат подменени отоплителните уреди на 80 домакинства. В нея могат да кандидатстват жителите на Централна градска част и кварталите Братя Миладинови“,“Възраждане“ Лазур”,както и комплекс „Меден рудник“ зона „Г“. Заявленията за участие ще се приемат до март.

Документите са много, но при попълването им няма нищо сложно, каза Маринета Николова началник отдел „екологични политики“:

"Критериите, на базата на които ще се осъществява този състезателен подбор и класиране за първите 80 домакинства, трябва да бъдат потвърдени и в декларация" 

Старите печки на твърдо гориво ще бъдат подменени с камини с водни ризи и на природен газ, както и с газови конвектори.

Всички изисквания, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите документи, критериите за оценка и класиране, са публикувани на интернет страницата на Община Бургас: https://www.burgas.bg/bg/info/eventdetails/1440/38238

На сайта са публикувани всички необходими бланки, които кандидатите трябва да попълнят за участие в програмата. Гражданите ще имат възможността да получат допълнителна информация и съвети при попълването на документите и на телефон 056/ 84 38 91.

Заявленията следва да бъдат подавани в Местния център за администриране на проекта на адрес: гр. Бургас, ул. "Трапезица" No 5 /зад хотел "Бургас"/ - всеки работен ден от 15,00 до 19,00 ч. от 27 януари, понеделник, до 31 март тази година включително.

повече може да чуете в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Снимката е илюстративна.

Как да кандидатстваме за новите екологични уреди за отопление в Бургас?

Обществено обсъждане по проекта за подмяна на отоплителните печки на твърдо гориво - дърва и въглища, с екологични уреди за отопление ще се проведе днес в Бургас. Ще бъдат представени критериите, по които хората ще могат да кандидатстват. Целта..

обновено на 21.11.19 в 08:44

Безплатни печки ще има само за жителите на ЦГЧ и на комплексите "Възраждане","Лазур","Братя Миладинови" и" Меден Рудник "зона Г

С разочарование за някои от присъстващите на общинското обсъждане на проекта за безплатната подмяна на печки започна срещата с представители на общината. Хората реагираха бурно след като разбраха, че кварталите Долно Езерово, Сарафово, Ветрен и Лозово..

публикувано на 21.11.19 в 20:52

Общински екипи ще проверяват как се ползват безплатно раздадените печки

Обществено обсъждане се проведе по повод проекта на община Бургас за подмяна на старите печки на дърва с нови. Те ще бъдат на пелети и газ. Него и реакциите на хората ви представихме тук и в новините на БНР Бургас. Темата продължаваме с най-важното..

обновено на 26.11.19 в 14:49
ВИЖТЕ ОЩЕ

Улица "Патриарх Евтимий" в Бургас ще бъде ремонтирана

Предстои пълното обновяване на улица “Патриарх Евтимий” в Бургас, съобщи кметът Димитър Николов. Ремонтът започва след Великденските празници. Получено е одобрение от институциите. Финансирането е от  Министерството на регионалното развитие и..

публикувано на 25.04.24 в 08:37

Променят времетраенето на светофарите в Айтос

От днес в 10 часа влизат сила промените в светофарната уредба на кръговото в Айтос, съобщават от общината. Във връзка със сигнали на граждани за светофарната уредба на кръговото кръстовище на ул. "Славянска", ул. "Хаджи Димитър" и ул. "Гарова" в град..

публикувано на 25.04.24 в 07:21

Ето къде няма да има ток днес

Поради извършване на ремонтни дейности по електросъоръженията днес от 09:00 ч до 13:00 ч без ток ще бъдат клиентите от гр. Поморие, ул. "Европа" № 37, 39, 40, 42, 43, ул. "Крайбрежна" № 73, 81, ул. "Огоста" № 3, 4, 5, ул. "Тимок" № 14, 20, 24, 26, 35, ул...

публикувано на 25.04.24 в 07:13

Планова техническа профилактика на предавател на БНР Бургас

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни днес за района на Малко Търново.  Причината е редовната годишна профилактика на предавателя на честота 98,9 MHz.  Програмата на общественото радио няма да може да се слуша ефирно в споменатия район..

обновено на 25.04.24 в 06:59

Арменската общност в Бургас отбеляза 109 години от геноцида

Бургас почете 109-ата годишнина от геноцида над арменците, извършен в пределите на Османската империя през 1915 година. Присъстваха десетки граждани и общественици.  Пред църквата „Сурп Хач“ в центъра на Бургас прозвучаха химнът на Република България и..

обновено на 24.04.24 в 18:37

Питат в анкета жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги

Община Бургас предлага на жителите на „Възраждане“ идеи за изграждането на етажни паркинги на 5  възможни свободни терена. Това са: Локация 1: между ул. „Дебелт“ и ул. „Цар Калоян“, ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Васил Левски“; Локация 2: между..

публикувано на 24.04.24 в 14:29

Искат църковен съд за двама свещеници

Свещеници от Сливенска епархия с писмо до Светия синод, в което искат църковен съд спрямо двама свещеници, единият от които е и епархийски избирател. В писмото са описани всички нарушения, които двамата са извършили, плюс участието им във фирми и..

публикувано на 24.04.24 в 14:17