Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефка Бакърджиева от БНР Бургас с награда "Сирак Скитник" (ВИДЕО)

Стефка Бакърджиева от БНР Бургас грабна годишната награда за радиожурналистика "Сирак Скитник". Това се случи преди минути на церемония в Първо студио на Българското национално радио.

Награда за радиожурналистика е индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на БНР като обществена медия. Тя бе присъдена на Стефка Бакърджиева за реализиране на десетки предавания и социални кампании. 

"Не очаквах наградата. Работя в БНР Бургас от неговото създаване - от 8 години. Много обичам да разказвам за доброто. Но срещам много отчаяние, много нещастни хора и мъка. Говорейки за доброто, го правя, за да може с една малка крачка да стане по-голямо. Аз разказвам за малкото добро, след това нашите слушатели се включват в нашите социални кампании и правят голямото добро. Мисля, че това е най-голямото постижение на екипа на БНР Бургас. Благодаря от сърце за наградата."

Стефка Бакърджиева е идейният генератор на морската медия за благотворителни каузи, насочени към най-нуждаещите се от Бургас и областта. Така продължава, утвърждава и развива обществената роля и функция на Регионалната станция на Българското национално радио в Бургас да помага на тези, които имат нужда от социална подкрепа.

През 2019 година реализирахме две издания на кампанията „Дари и помогни“.

В началото на годината благотворителната ни кампания, заедно със сдружение „Каритас“ събра четири микробуса с дрехи и обувки. Те бяха раздадени на хора изпаднали в крайна бедност или живеещи в социални институции, на Центъра за работа с деца на улицата, както и на жени с психични проблеми в Заберново.

През ноември приключи второто издание за тази година. Десетките бургазлии, които откликнаха на призива на БНР Бургас предоставиха дрехи и обувки в помощ на бездомните в Бургас.

През тази година стартира и дарителската кампания „Спаси икона“, която се проведе заедно с Регионалния исторически музей. Целта е да се съберат средства за седем големи "царски" икони, които се съхраняват в музея и имат нужда от реставрация. Търсят се благодетели, които да помогнат възстановяването на тези ценни съкровища на нашата вяра.



Голямата награда на БНР „Сирак Скитник“ за 2019 г. за значим принос в развитието на Българското национално радио бе присъдена тази вечер на Мартин Минков, програмен директор на БНР.

Той получава наградата за дългогодишен принос за изграждането на БНР като модерно радио, за неговата ръководна роля в организирането и форматирането на програмите „Хоризонт“ и РРС Бургас, работата му като дългогодишен кореспондент на БНР в Скопие и външнополитическите му коментари, допринесли за престижа на националната медия като достоверен и компетентен източник на информация.

И двете награди са след номинации на БНР Бургас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Народната певица Златка Ставрева пред "Детско царство"

Народната певица Златка Ставрева бе специален гост в предаването "Детско царство" на 10 март. Пред водещите Надя, Григор и Атанасия Петрова тя разказа за първите си стъпки в народното пеене и фолклорната традиция, която предава на младите. Певицата сподели: "Духът на легендарна Странджа, който нося вече толкова години, е силата на моето ежедневие,..

обновено на 10.03.24 в 16:39

Роза Боянова: Фотев говореше малко, но ронеше бисери

С кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ БНР-Бургас отбелязва  90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев. Община Бургас и БНР-Бургас обявиха събитията, посветени на поета Христо Фотев Съвместно с Община Бургас медията ни  подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и творчески път..

обновено на 06.03.24 в 10:38

БНР-Бургас подготвя изложба за Христо Фотев пред НХК

БНР-Бургас ще отбележи 90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас обществената медия подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и творчески път на Христо Фотев-роден на Благовещение, отдаден на словото, морето и своя Бургас. Ръкописи,..

публикувано на 23.02.24 в 15:22

Отбелязваме Световния ден на радиото

Отбелязваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО. Тази година честването ще се проведе за 13-и пореден път, и е под наслов: "Радиото: един век информира, забавлява и образова".  Бургазлия реставрира радио апарати от Втората световна война В епохата на бурно технологично развитие, радиото остава медията, на която се доверяват..

публикувано на 13.02.24 в 10:43

Талантът е като кашлица, не можеш да го скриеш!

„Моята детска мечта беше да бъда зъболекар, но музиката преобърна живота ми и нито за миг не съжалявам!“ Това сподели певецът Стефан Илчев в ефира на предаването „Детско царство“. Водещите  Криси, Григор и Атанасия Петрова върнаха звездата с бургаски корени към детството и първите стъпки на сцената. Стефан Илчев разказа, че е бил много..

публикувано на 11.02.24 в 09:30

Разкажете ни за вашия Христо Фотев!

Роден на Благовещение, омагьосващ с думите, отдаден на морето и своя Бургас, този година Христо Фотев щеше да навърши 90 години. БНР-Бургас ще отбележи годишнината от рождението на поета с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас ще подготвим биографична експозиция, посветена на житейския и..

обновено на 03.02.24 в 13:27