Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни прегледи от логопеди от следващата седмица в Бургас

| обновено на 01.03.20 в 08:08
Елена Кортезова

Логопеди ще предлагат безплатни консултации и прегледи в рамките на традиционна инициатива през следващата седмица. Кампанията „Логопеди с добро сърце“ се организира за трета поредна година от специализирания за това сайт и ще се проведе през следващата седмица. Фокусът, през тази година, е насочен към ранното диагностициране, поясни пред БНР-Бургас Елена Кортезова, психолог и логопед:

„В България, все още, битува едно такова мнение, че на логопед се ходи след петата година. И това е много нежелана, недобра практика. Защото до петата година могат да бъдат свършени много неща с децата. Имаме колеги, които работят с бебета. И това е добре да се знае. Кампанията, всъщност, е насочена към това да има повече информираност от страна на родителите. А и не само на тях, на всички, които работят с децата“

Елена Кортезова добави, че към тях може да се обръщат и възрастни. Логопедите, които ще преглеждат безплатно, можете да намерите на сайта kauza.logopedia.bg, като е задължително първо да си запишете час за преглед.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В ДКЦ 1 - Бургас вече консултират пациенти чрез видеовръзка

Специалистите от ДКЦ – 1 в Бургас вече консултират пациенти, намиращи се на километри разстояние от тях чрез станция за телемедицина. Тя предлага лесен начин за комуникация между лекар и пациент, преодолявайки необходимостта от физическо посещение на лекарския кабинет. Отдалеченото предоставяне на медицинска помощ ще подпомогне трудноподвижните,..

публикувано на 15.04.24 в 15:09

Великденска акция по кръводаряване започва от днес в Сливен

Великденска акция по кръводаряване под надслов „Запалете свещичка, подарете любов“ стартира от днес в Сливен. Тя се организира съвместно от БЧК и Отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ "Д-р Иван Селимински”. За всеки участник в акцията Областният съвет на БЧК е осигурил символичен подарък.  В първият ден от кампанията от сутринта до обяд..

публикувано на 15.04.24 в 12:54
УМБАЛ Бургас

Безплатни консултации с невролог в УМБАЛ - Бургас за диабетици

Безплатни консултации с невролог за пациенти със захарен диабет организира Отделението по ендокринология в УМБАЛ Бургас, съобщават от лечебното заведение. Целта е ранна диагностика и навременно лечение на диабетната полиневропатия – едно от най-честите и опасни усложнения на диабета. Това е увреждане на нервите под влиянието на високата кръвна..

публикувано на 15.04.24 в 09:24

В Бургас отбелязват Деня без асансьори с изкачване на висока сграда

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи днес, 14 април от 10 часа в хотел "Парк". Общо нагоре и надолу участниците в акцията ще преминат през 516 стъпала. Инициативата е част от ежегодно глобалното събитие и има за цел да промотира по-лесен начин да добавим към ежедневието си повече физическа..

публикувано на 14.04.24 в 07:30

Кръводарителска акция ще се проведе днес в Бургас

Националната кръводарителска кампания "Даряваш кръв - даряваш живот" на БНТ идва в Бургас.  Акцията ще се проведе днес в заседателната зала на Община Бургас от 09.00 до 13.00 часа.  Кампанията се осъществява с помощта на Националния център по трансфузионна хематология и под патронажа на Министерството на здравеопазването.  Основната й цел е да..

публикувано на 11.04.24 в 08:15

Безплатни прегледи в айтоските села през май и юни

МБАЛ-Айтос ще продължи своята доброволческа кампания за безплатни медицински прегледи и през месеците май и юни 2024 г. Това съобщи ръководството на общинската болница, с уточнението, че целта на предстоящите кампании е да бъдат обхванати всички населени места на територията на Община Айтос. В седмицата преди 7 април, професионалния празник на..

публикувано на 10.04.24 в 13:28
Снимката е илюстративна.

Дерматологичните проблеми се срещат все по-често

Повече от половината европейци, в рамките на една година, са страдали от някакъв дерматологичен проблем. Това показва проучване на Европейската академия по дерматология. „Навсякъде в цяла Европа се задъхва системата на здравеопазването да се справи с всички желаещи да се прегледат при дерматолог за кожен проблем. Някои от заболяванията..

публикувано на 10.04.24 в 12:40