Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Приказни истории с БНР Бургас“ - чудесно забавление за цялото семейство

Скъпи приятели на БНР Бургас,

„Останете у дома“ е призив, който всички днес, трябва да подкрепим и заедно да се справим с епидемията!

Оставането у дома, не е непременно само неприятно. Това е време, което да споделим с близките си, време за тихи и уютни домашни удоволствия, любими филми, музика, книги...

Предлагаме ви „Приказни истории с БНР Бургас“ - чудесно забавление за цялото семейство.


Това са 56 приказки, интересни, смешни, вълшебни, създадени от деца от цяла България. които можете да четете или слушате всички заедно.

Ще ги откриете ето тук или в канала на БНР Бургас в YouTube.


Ето още една възможност за семейно забавление, създайте ваша приказка, вдъхновена от въображението на цялото семейство и я изпратете на:

e-mail: racheva@bnr.bg 

или на адрес: БНР Бургас, ул. „Филип Кутев“ 2, за конкурса „Създай книга с БНР Бургас“

Краен срок за участие: 23.04.2020 г. – Международен ден на четенето.


Повече подробности за участие в конкурса, ще откриете в сайта на радиото:

https://bnr.bg/burgas/prikazni-istorii-s-bnr-burgas/broadcast

Пожелаваме ви приятни, споделени минути с „Приказните истории на БНР Бургас“!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Общо 581 случая на Covid-19 у нас, излекуваните са 42-ма

Към днешния ден за денонощието има 16 новооткрити случая на Covid-19 от изследвани 496 проби, в болница са приети шест души, съобщи днес на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб генерал проф. Венцислав Мутафчийски. Общо заболелите са 581. Увеличението спрямо вчера е 2,8, докато вчера спрямо ден по-рано бе 4,6 на сто...

публикувано на 08.04.20 в 09:03
Иван Селимински в Сливен

9 са вече случаите на коронавирус в Сливен

В Сливен има още един потвърден случай на коронавирус, съобщиха от  Националния оперативен щаб. Така заболелите вече са девет. Според информацията на Националната информационната система на Министерството на здравеопазването състоянието на заболелите е задоволително. Те са настанени в Инфекциозно отделение на областната болница.  Общо 600 души..

публикувано на 07.04.20 в 15:54

Продължава тестването на медиците от първа линия за коронавирус

24 остават доказаните случаи на коронавирус в Бургас и областта. В момента 7 пациенти са в болница, 5 в Инфекциозното отделение на УМБАЛ - Бургас, 2 в Айтос. Няма пациенти, които да са на апаратна вентилация, 2 са на кислородна терапия, но са в стабилно състояние. 4 са изписаните до момента пациенти. Всички настанени в болница са в много добро общо..

публикувано на 07.04.20 в 14:11

Излекуван от коронавирус: Имах само температура, сам пожелах да се тествам

Единствено температура е имал един от оздравелите, след прекаран коронавирус, от област Бургас. Мъжът, пожелал да остане анонимен, е лекуван за пневмония, но след като този симптом се запазил, сам поискал да се тества за новото заболяване. Мъжът е изписан наскоро от инфекциозното отделение в Бургас. Предполага, че се е заразил след..

обновено на 07.04.20 в 13:10

Близо 80 училища от област Бургас се включиха с дарения в борбата с COVID–19

Близо 80 училища от Бургаска област се включиха с дарения в борбата с COVID-19. Събраната сума ще бъде използвана за осигуряването на предпазни средства и обезпечаването на различни дейности, свързани с изпълнението на въведените мерки срещу разпространението на заразата. Ето пълния списък с дарителите към 06 април:   № Име на учебното..

обновено на 07.04.20 в 11:32

Задоволително е състоянието на пациентите с коронавирус в Сливенската болница

Задоволително остава състоянието на осемте пациенти с коронавирус, приети за лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен. Данните са от Националната информационната система на Министерството на здравеопазването, които бяха разпространени от Общинския кризисен щаб. Към момента няма нови потвърдени случаи на заразени с..

публикувано на 06.04.20 в 14:12
Венцислав Мутафчийски

19 са новите случаи на коронавирус в страната

19 са новите потвърдени случаи на коронавирус през изминалото денонощие. 15 са от София, по 1 в Стара Загора, Благоевград, Смолян и Хасково.  О т тях в болница са 6, изследваните вчера са 252 души, общо заразените в страната са 541, съобщи днес на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Няма нови..

публикувано на 06.04.20 в 08:15