Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Приказни истории с БНР Бургас“ - чудесно забавление за цялото семейство

Скъпи приятели на БНР Бургас,

„Останете у дома“ е призив, който всички днес, трябва да подкрепим и заедно да се справим с епидемията!

Оставането у дома, не е непременно само неприятно. Това е време, което да споделим с близките си, време за тихи и уютни домашни удоволствия, любими филми, музика, книги...

Предлагаме ви „Приказни истории с БНР Бургас“ - чудесно забавление за цялото семейство.


Това са 56 приказки, интересни, смешни, вълшебни, създадени от деца от цяла България. които можете да четете или слушате всички заедно.

Ще ги откриете ето тук или в канала на БНР Бургас в YouTube.


Ето още една възможност за семейно забавление, създайте ваша приказка, вдъхновена от въображението на цялото семейство и я изпратете на:

e-mail: racheva@bnr.bg 

или на адрес: БНР Бургас, ул. „Филип Кутев“ 2, за конкурса „Създай книга с БНР Бургас“

Краен срок за участие: 23.04.2020 г. – Международен ден на четенето.


Повече подробности за участие в конкурса, ще откриете в сайта на радиото:

https://bnr.bg/burgas/prikazni-istorii-s-bnr-burgas/broadcast

Пожелаваме ви приятни, споделени минути с „Приказните истории на БНР Бургас“!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трима са новорегистрираните с COVID-19 в област Сливен

Трима са новорегистрираните с COVID-19 в област Сливен. Един от тях е педагог, но той не е посещавал работното си място, тъй като към началото на новата учебна година е бил под домашна карантина, съобщават от областния кризисен щаб. Състоянието и на тримата болни е добро и лечението им се осъществява в домашни условия.  Тримата са се  заразили..

публикувано на 25.09.20 в 16:46

Петима служители от ДФ „Земеделие“ в Ямбол са с коронавирус

Петима служители от ДФ „Земеделие“ в  Ямбол са с положителни проби за коронавирус. Тестването продължава, установяват се и контактните на инфектираните. В ямболската дирекция на фонда работят 60 служители, като половината от тях се намират в едно общо помещение и не са ползвали предпазни маски,  а сутрин не им е мерена температурата,..

публикувано на 25.09.20 в 14:55

290 са новите случаи на коронавирус в страната

290 са новите случаи на коронавирус в страната за последното денонощие при направени 4 859 PCR теста. Това показват данните на Единния информационен портал. 16 от новите случаи са от Бургас, 15 в Ямбол и 3 в Сливен. Най-много са новозаразените в София - 61, следват  Благоевград с 58 и Търговище с 27 нови случая. 744 са пациентите, настанени в болница,..

публикувано на 25.09.20 в 07:53
Снимката е илюстративна

Млад мъж от Руенско е осмата жертва на Ковид-19 в Бургаско  

Млад мъж от община Руен е починал от коронавирус. Той е бил с хронична бъбречна недостатъчност, починал е в Инфекциозно отделение на бургаската болница, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Бургас. Така броят на болните, загубили битката с болестта в региона става 8. Общо 21 новоинфектирани в 6 общини са установени в областта за..

публикувано на 24.09.20 в 14:56

Нови три случая на COVID-19 са регистрирани в област Сливен

Нови три случая на COVID-19 са регистрирани в област Сливен през последното денонощие. Тримата новозаразени са възрастни хора, жители на Нова Загора. Между случаите няма връзка, съобщават от Областния кризисен щаб.  Към момента няма нови диагностицирани ученици и преподаватели в областта с COVID-19, съобщават още от Областния кризисен щаб. На..

публикувано на 24.09.20 в 14:43
снимката е илюстративна

43 първокласници от Ямбол са поставени под 14 дневна карантина

43 първокласници от ямболското ОУ „Петко Р. Славейков“ са поставени под 14 дневна карантина. Четирима са педагозите, дали положителна проба за Коронавирус. Две паралелки първокласници ще останат по домовете си, тъй като са били контактни с учителки, дали положителни проби, съобщи д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ в Ямбол.    При..

публикувано на 23.09.20 в 17:15
снимката е илюстративна

Начален учител от Сливен е установен с COVID-19

Начален учител от Шесто основно училище в Сливен е установен с COVID-19,съобщи директорът на училището Митко Митев. Децата от класа му са карантинирани, а обучението им се извършва  в електронна среда. Сградата на училището е дезинфекцирана, а занятията на останалите ученици продължават присъствено. От днес 25 деца от Езиковата гимназия в града..

публикувано на 23.09.20 в 17:09