Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Омбудсманът на Бургас сигнализира, че не всички битови сметки могат да се платят по електронен път

Снимка: РАДИО ВИДИН

Общественият посредник на Бургас Тодор Стамболиев сигнализира за невъзможност за плащане на някои битови сметки по електронен път. Той е получил жалба от жена, която живее в София. Тя сигнализира, че иска да заплати интернета и кабелната на майка си в Бургас. Но това можело да стане само в офис, защото нямат онлайн начин за плащане. 

Жената пита дали Община Бургас извършва заплащането на такъв вид услуги.

Тодор Стамболиев обяснява, че няма създадена организация в Община Бургас, чрез която да се поеме заплащането на такъв тип услуги. Към момента за възрастните, самотните и болни хора се извършва само доставка на храна и на лекарства от домашен социален патронаж, както и на храна от детска млечна кухня на заявилите ползването на тези услуги лица.

Няма и мерки, които да накарат частните дружества, да въведат промяна в начина си на работа.

Обмудсманът на Бургас отправя препоръка до всички доставчици на интернет услуги и кабелни телевизии на територията на Община Бургас, да потърсят възможност за плащане на таксите към тях по електронен път и начин тази информация да стигне до потребителите на услугата им.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Европа предлага нови правила за изкуствения интелект

Европейската комисия (ЕК) публикува своето предложение за регулация на изкуствения интелект (ИИ). Рамката предвижда строги правила и съответно наказания за компаниите, които не ги спазват. Но нека в началото стане ясно какво се разбира под изкуствен интелект (ИИ). Това е способността на една машина да демонстрира способности, присъщи за хората..

публикувано на 10.05.21 в 11:07

Ново обществено обсъждане за изграждане на крематориум в Камено

Ново обществено обсъждане за изграждане на крематориум в Камено ще се проведе днес. Последните пъти то беше отлагано заради епидемичната обстановка. Докладът по Оценката за въздействие върху околната среда (ДОВОС) ще бъде предмет на днешното обществено обсъждане. „Паркът за кремации и урнополагане“ трябва да се изгради в частен имот, в..

публикувано на 10.05.21 в 08:29

Разкопават ул. „Климент Охридски“ за подмяна на канализацията

Ремонтните дейности по ВиК мрежата на бургаската улица „Климент Охридски“ - в участъка от ул. „Дебелт“ до ул. „Цар Калоян“ започват днес, съобщават от Община Бургас. Този етап на проекта ще продължи до 21.06.2021 г. За осигуряване на фронт за извършване на изкопните дейности се въвежда временна реорганизация на движението, като в споменатия..

обновено на 10.05.21 в 08:10

Наемателят на плажа на устието на Велека с петиция срещу отдаването му на концесия в "12 без 5"

Министерството на туризма излезе със становище във връзка с петицията за спиране на откритата процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Устие на река Велека“.  „ Досегашният наемател на морския плаж може да изложи всички свои виждания и проекти по управлението на морския плаж  като участник в откритата процедура и да направи оферта ,..

публикувано на 09.05.21 в 17:28

Дизайнерските албуми на Луиза Златанова се радват на интерес от ценителите

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“,  която показва  ръчно направени сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който желае може да си закупи от творенията. В рубриката ни „Радиомагазинче Надежда“ всяка седмица ви срещаме с една от тези майки, за да..

публикувано на 09.05.21 в 13:15

Руската диаспора се поклони пред паметника на "Альоша" (ГАЛЕРИЯ)

Руската диаспора в Бургас се поклони пред паметника на "Альоша" и така отбеляза 76 години от края на Втората световна война. Почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев заяви: "Тази дата не може да бъде забравена! Тя означава много и за руснаци, и за българи. Отдаваме почит към паметта на тези, които отдадоха своя живот, за..

публикувано на 09.05.21 в 11:39

862 души от Ямболска област са загинали във Втората световна война

По жертви във Втората световна война област Ямбол е на трето място в България след областите София и Пловдив. В тази война от областта участват 8 860 души, от които 862-ма са загинали. Те са воювали в редиците на 29-ти пехотен полк, в 4-ти конен полк, гвардейска рота и доброволци. По-късно са преименувани като трета Балкано-Дравска дивизия,..

публикувано на 09.05.21 в 09:51