Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

И приютът за безстопанствени кучета въвежда мерки за безопасност

Общинският приют за безстопанствени кучета също въвежда мерки за по-голяма безопасност и превенция на разпространението на заразата от коронавирус.

Временно се преустановяват процедурите по кастрация на бездомни или домашни котки. Манипулациите ще се извършват отново след отмяната на извънредното положение и въведените мерки за безопасност от Националния кризисен щаб, съобщават от общинския приют.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изграждат буферен резервоар в квартал "Сарафово"

Буферен резервоар ще бъде изграден в кв. "Сарафово". Той ще предпазва квартала от наводнения, предизвикани от поройни дъждове, съобщиха от Община Бургас. Заради особеностите на релефа, при обилен валеж дъждовната вода от близките земеделски площи се стича към квартала и наводнява улици и жилищни сгради. През последните 15 години бургаският квартал..

публикувано на 03.06.20 в 10:03
Снимката е илюстративна.

Затварят утре кръстовището между ул. "Транспортна" и ул. "Петко Задгорски"

Заради полагане на нова асфалтова настилка част от кръстовището, образувано от ул. "Транспортна" с ул. "Петко Задгорски", ще бъде затворено за движение на превозни средства от 09:00 до 15:00 часа на 04 юни /четвъртък/. Това съобщиха от Община Бургас. Движението ще се извършва двупосочно от кръговото кръстовище с бул. "Стефан Стамболов" до кръстовището..

публикувано на 03.06.20 в 09:55
Снимката е илюстративна

Авария остави без вода кв. Крайморие и няколко бургаски села  

Поради авария на довеждащ водопровод в района на Ченгене скеле е спряно водоподаването за кв. Крайморие, селата Маринка, Равна гора и Росенец, съобщават от ВиК-Бургас. Без вода днес са още вилна зона Росенец, Рибарско селище, Черниците,Училищното,Гранична полиция и кв. Миньор. От дружеството не уточняват кога ще дойде водата. Работи се за..

публикувано на 03.06.20 в 07:32
делфинариум

Делфини, тюлени и пингвини - в нова атракция в Бургас?

Инвестиционен проект за парк с делфинариум, ботаническа градина и център за животински видове е внесла Община Бургас в екоинспекцията. Той предвижда промяна на регулационните планове и е планиран да е в Парк „Езеро“, където трябваше да се случи и неслучилият се Океанариум. Изменението в плановете е за общински терен, в размер малко над 117..

публикувано на 02.06.20 в 16:43

Сливен отдаде почит на делото на Христо Ботев

Под звуците на сирените и националния химн Сливен отдаде почит на делото на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на войводата Хаджи Димитър и сливенските възрожденци от представитлите на общинската и държавна власт в града, политически партии и граждански организации.  Кметът на Сливен..

публикувано на 02.06.20 в 16:16

Протест в Ямбол след закриването на павилионите на автобусните спирки

Павилионите на автобусните спирки в Ямбол остават затворени повече от два месеца, а на уволнените служителки не са изплатени последните възнаграждения. Днес те излязоха на  протест, ще си търсят правата и в съда. Поради намаления обем на работа, в условията на въведеното извънредно положение, в края на март, 25 служителки са уволнени, но..

публикувано на 02.06.20 в 16:10
Старата и новата плоча върпу дома на Венета Ботева и Христо Ботев

"Булевард Демокрация" - на 2 юни

„ След Освобождението Венета Ботева получава жалка поборническа пенсия от 30 лв., която не стига за нищо. Венета няколко пъти пише просби до Народното събрание с молба сумата да бъде увеличена, но получава откази. И то от председателя Стефан Стамболов, когото тя хранила дълго време в Букурещ, и когото Ботев много обичал. Стамболов се отвръща от..

публикувано на 02.06.20 в 14:57