Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И болницата в Карнобат обяви дарителска сметка (ОБНОВЕНА)

| обновено на 26.03.20 в 12:35



В Карнобат започна дарителска кампания за бъдещето отделение за пациенти с коронавирус, съобщи Община Карнобат.

Започна кампания за набиране на средства за закупуване на оборудване за новото отделение в МБАЛ Карнобат, където ще се лекуват пациенти с леки случаи на COVID-19.

Няколко часа след като Кризисният щаб реши бившето Родилно отделение да бъде цялостно ремонтирано и в него да се обособят 15 места за леки и случаи на носители на коронавирус, анализите показаха, че болницата не разполага с всички необходими средства, за да осигури нужните легла, дюшеци, шкафчета, бойлери за баните, както и допълнителни консумативи за лечението на пациенти с COVID-19, посочи кметът Георги Димитров:


"Стоителите са на линия в момента в болница, работят при удължено работно време за тази извънредна ситуация, в която се намираме в момента. По техните думи би трябвало до неделя да са приключили. За първото отделение, в което ще можем да настаним болни, ще бъдем готови до неделя евентуално. В по-тежко състояние е Родилното отделение в МБАЛ Карнобат. Там ще ни трябва още една седмица. Ще можем да направим така, че да има възможност за 20 легла, но нямаме абсолютно никакво оборудване. В момента са голи стени, разруха е, но смятам че ще се справим. Обявихве вчера и дарителсска кампания, посочили сме дарителската сметка.  Вече са факт първите постъпления. Очакваме още помощи.  Местна строителна фирма е поела ремонтните дейности за своя сметка. наа нас ни трябват средства за закупуване на медицински легла, шкафчета, диспенсъри, постелъчен инвентар и консумативи", посочи Георги Димитров


В карнобатската болница могат да се извършват и директни дарения на предпазни маски, защитни облекла и други консумативи, свързани с работата на медицинския персонал.

От здравното заведение разчитат изключително много на хората в общината, на подкрепата на бизнеса и частни лица и призовават хората от Карнобат за обединение в битката за съхраняване на човешкия живот!

Двадесет и пет места за пациенти с леки случаи ще бъдат осигурени във Вътрешно отделение, а други петнадесет в бившето „Родилно“ отделение. Така болницата ще разполага с леглова база за 40 пациенти с леки случаи на „коронавирус“, ако се наложи да бъдат приети такива.

Първите 2000 лв. вече бяха преведени по сметката, а в ролята на дарители влязоха кметът на община Карнобат Георги Димитров и председателят на Общински съвет –Карнобат Теодор Ченешев, които дариха по 1000лв

Дарения могат да бъдат направени по сметката на МБАЛ – Карнобат.

Данни за банкова сметка:
МБАЛ – Карнобат ЕООД УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД IBAN: BG88UNCR76301060468131 BIC: UNCRBGSF

За въпроси и допълнителна информация може да се обаждане на тел.:0879252300, д-р Колибаров

Чуйте още в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Царево планира реконструкция на Морската градина и изграждането на нова велоалея

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции се проведе днес в читалище "Георги Кондолов" в Царево. „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране от ниво 2“ е с водещ партньор Агенция “Пътна инфраструктура” и предвижда първи етап от р еконструкция и..

публикувано на 18.04.24 в 16:05

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол, съобщиха община Царево и Агенция "Пътна инфраструктура". Той вече е отворен за движение. По трасето преминава целият трафик към Южното Черноморие. То е основна пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово. Поставени са ограничителните системи за пътища, хоризонталната маркировка и..

публикувано на 18.04.24 в 16:00
Птици саблеклюн

Зелена акция поправя Пътеката на саблеклюна в неделя

Българската фондация „Биоразнообразие“ организира акция за освежаване и поддържане на Пътеката на саблеклюна в Бургас в неделя, 21 април от 10 до 13 часа. Оттам канят приятели и доброволци при Укритието за наблюдение на птици, за да се включат в предвидените косене, садене, чистене и ремонтиране по пътеката на пролетната птица от семейство..

публикувано на 18.04.24 в 15:42

До 13 километра в час с тротинетка в Бургас

По-строги правила за електрическите тротинетки в Бургас предлага група общински съветници от Постоянната комисия по транспорт. Акцентът този път пада върху намаляването на скоростта и санкциите за неправилно паркирани и захвърлени на пътя тротинетки. Целта е да бъдат въведени ясни правила и изисквания за движението на електрическите превозни..

обновено на 18.04.24 в 14:33

Затварят кръстовището на улиците "Атанас Буров" и "Иван Хаджипетров"

Кръстовището на улиците „Атанас Буров“ и „Иван Хаджипетров“ ще бъде затворено от утре, 19 април, до идната сряда, 24 април, предупреди Община Бургас. Причината е продължаващият ремонт по „Атанас Буров“. За същия период се въвежда временна организация за движение. „Спазвайте временната организация, която ще бъде въведена в участъка, и..

публикувано на 18.04.24 в 13:01

Бургас поиска от АПИ пари за цялостен ремонт на шосето до кв. Сарафово

Община Бургас отправи призив до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да осигури средства за цялостен ремонт на шосето от Бургас до квартал Сарафово. Шосето е част от републиканската пътна мрежа, собственост на държавата и големите ремонти там се осъществяват от АПИ и с тяхно финансиране. Община Бургас прави кръпки на пътя само по спешност и..

публикувано на 18.04.24 в 11:27

Кариерен форум в Бургас среща ученици и студенти с бизнеса

Кариерен форум провеждат днес в Бургас Стопанският факултет на Софийския университет и филиалът му във фоайето на Културен дом НХК в морския град. Основният партньор на събитието е Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации – училище към СУ. „Кариерен форум 8.0 – с поглед в бъдещето“ предлага на ученици и студенти срещи с..

публикувано на 18.04.24 в 11:17