Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Един от най-ефективно работещите щабове у нас е този в Бургас, каза ген.Мутафчийски

Четири нови случая на коронавирус в Бургаска област обяви Националният щаб (ОБНОВЕНА)

2О са новите случаи на инфектирани с коронавирус. Сред тях са четирима души от Бургаска област. Те са един мъж и три жени, завърнали се от чужбина, обявиха от Националния оперативен щаб.

Новата област, в която стъпва коронавируса, е Силистра. Общо заболелите стават 379, каза ген.Венцислав Мутафчийски. 113 от тях са в болница. 13 са интубирани заради тежко състояние. Няма починали през денонощието. 

57% от заразените са мъже, 43% са жени. 46 години е средната възраст. 3 годишно дете е най-малкия носител на инфекцията у нас, на 86 години е най-възрастният.  


Един от най-ефективно работещите щабове у нас е този в Бургас. Това заяви генерал Венцислав Мутафчийски. Той похвали директора на РЗИ  в Бургас д-р Георги Паздеров като активен и определи кметската управа като изключително адекватна в търсенето на болни и безкомпромисното следене на противоепидемичните мерки.

Кметът Димитър Николов сигнализира по-рано, че мъж се предствял за служител на Общината, предлагал е дезинфекция срещу 10 лв. и издаването на протокол. Бил е в хранителни магазини.

"Това е опит за измама! Заявките за дезинфекция в хранителни магазини и обществени сгради се приемат от Дезинфекционна станция Бургас, териториалните дирекции и горещите телефони. Дезинфектантите, които раздаваме на блоковете са безплатни! Дезинфекциите, които извършваме се правят от общински служители.  При съмнение, звънете на горещите телефони или на 112, за да проверим", поясни Николов. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доц. Димо Димов

Без нови случаи на коронавирус в Бургас, Ямбол и Сливен

Едва шест са положителните проби за коронавирус за изминалото денонощие, съобщиха от Националния оперативен щаб. Нито една от тях не е на територията на Бургас, Ямбол и Сливен. За първи път от началото на епидемията, броят на излекуваните е по-голям от този на новозаразените, отчитат оттам . Общо 443 проби са направени за изминалото..

публикувано на 25.05.20 в 08:23

19 нови случая на Covid-19, един излекуван в Бургас и трима в Сливен

За изминалото денонощие у нас са доказани 19 нови случая на коронавирусна инфекция при изследвани 886 проби. Увеличението е с 0,8 процента за деня. Общият брой на  регистрираните досега случаи  на Covid -19  са 2427. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб за Covid-19. Той отбеляза, че няма регистрирани..

публикувано на 24.05.20 в 09:01

Масово тестване на служители и в социални домове на община Болярово

След констатиран положителен случай на COVID-19 на полицай от боляровското село Малко Шарково, е извъшено масово тестване на служители и обитатели на социални домове в няколко населени места на общината. Тестове за коронавирус са направени на служителите, както на МВР,  така и на Граничния полицейски участък и противопожарната служба.  Взети са..

публикувано на 23.05.20 в 09:05
Доц. Димо Димов

8 са новите случаи на COVID-19 в област Ямбол,, един в Сливен

Изследвани са за последното денонощие 1605 проби, като при 36 са потвърдените с коронавирус в страната, съобщи секретарят на Националнвия оперативен щаб доцент Димо Димов. От тях 11 са в болница, активност е отбелязана в 11 области в страната.  Общият брой на заразените е 2408. Излекуваните пациенти са 39, общо досега са 808. При лицата до 18 години..

обновено на 23.05.20 в 08:58
Улица „Раковски“ и сградата на Община Ямбол

10 положителни проби за COVID 19 в Ямбол, 1 в Елхово

През последното денонощие има 11 положителни за COVID 19 проби от област Ямбол. 10 от случаите са на лица от Ямбол, един от община Елхово. От тези 11 положителни само двама са хоспитализирани, останалите са безсимптомни.Това съобщават от Областния медицински съвет. Имаи един починал мъж с доказана коронавирус инфекция на 88 години, с инсулт.

публикувано на 22.05.20 в 09:30

41 нови случаи на коронавирус, петима са починали

41 са новите случаи на Ковид-19 за последното денонощие, съобщи проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб. Броят на излекуваните е 42 – отново по-висок от новозаразените. Направени са 1450 изследвания. Лабораторният капацитет за тестове се е увеличил два до три пъти. "Постоянното увеличаване на броя на изследванията не води до..

публикувано на 22.05.20 в 08:29
Проф. Венцислав Мутафчийски

Пет са новите случаи на COVID-19 в Ямболска област

За изминалото денонощие у нас са доказани още 39 случая на коронавирусна инфекция при изследвани 1912 проби. Увеличението е с 1,7%. От новоустановените пациенти 15 са настанени в болници. 9 са активните области. Тези данни оповести на редовния брифинг по темата проф. Венцислав Мутафчийски, който е ръководител на Националния оперативен щаб за борба с..

публикувано на 21.05.20 в 08:37