Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ученици подкрепят медици с виртуална изложба

Виртуална изложба за Деня на здравните работници създадоха деца от бургаското училище "Йордан Йовков". Идеята е да покажат своята съпричастност към трудната мисия  на медиците в борбата им с пандемията от коронавирус. Картините са създадени в заниманията по интереси под ръководството на преподавателите Валентина Димитрова и Фани Пеева, разказа за инициатива директорът на учебното заведение Анна Пенева.

"Посланията на рисунките са такива, каквито едно дете може да ги представи, по детски. Това са 13 от най-добрите  рисунки, които са в изложбата. Подбрани са такива, които представят както труда на медиците, така и други, които апелират да си останем вкъщи, за да не се заразим и да предпазим другите от заразяване", споделя Анна Пенева.

Виртуалната изложба може да бъде разгледана във фейсбук страницата на училището, както и на интернет страницата на Регионалното управление на образованието в Бургас.

Подробностите чуйте в звуковия файл.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Изследователски институт „Давос" подписаха договор

Договор за сътрудничество между Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Изследователски институт „Давос“  беше подписан в бургаския ВУЗ. Съгласно него двете институции ще обменят научно-техническа информация, ще провеждат научни изследвания и ще обменят водещи преподаватели за изнасяне на лекции, провеждане на семинари и консултации. Споразумението..

публикувано на 08.12.22 в 13:02

Царевското училище отбеляза патронния си празник

С тържествен концерт – спектакъл ,,Вяра в доброто и в човека‘‘, СУ ,,Никола Йонков Вапцаров‘‘ в Царево отбеляза патронния си празник.  Днес се навършват 113 години от раждането на най-великия български поет Никола Вапцаров. В него участваха  талантливите млади вапцаровци, които рецитираха, пяха и танцуваха. Кметът Георги Лапчев им завеща символа..

публикувано на 07.12.22 в 16:43

Плащат практиките на студенти по проект

Над 8600 свободни позиции за провеждане на практически обучения за студенти се предлагат по проекта "Студентски практики фаза 2". Регистрираните обучаващи организации са над 3600 , а приетите кандидатури на висшисти надвишават 48 000 . Проектът е по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансиран от..

публикувано на 07.12.22 в 08:15

Отличиха 1500 изявени ученици от община Бургас

Рекорден брой са тази година най-успешните бургаски ученици, които бяха наградени на специална церемония. С призови места в национални и международни олимпиади, състезания и конкурси бяха отличени 1500 ученици. Награждаването на изявените деца по традиция се провежда в навечерието на празника на града – Никулден. Най-успешните и..

публикувано на 05.12.22 в 16:35

БСУ променя бакалавърските си програми в областта на икономиката

Близо 300 абсолвенти ще получат днес своите дипломи   в атриума на БСУ. В 10:00 часа  ще се състои тържествената церемония на Випуск 2022. Абсолвенти  от 18 бакалавърски специалности и 20 магистърски програми завършват. Свидетелства за отличие и доказан стремеж за издигане авторитета на академичната общност ще получат изявените студенти. През..

обновено на 05.12.22 в 12:00

240 000 лева очаква Университет „Асен Златаров“ от фонд „Бедствия и аварии“

240 000 лева очаква Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ от фонд „Бедствия и аварии“. Сумата е за извършени от ВУЗ-а ремонтни дейности по щети след бурята от септември. Висшето училище е инвестирало общо 290 000 лева, като 50 000 от тях се очаква да бъдат приведени от застраховател. Ректорът проф. д-р Магдалена Миткова пояснява: "Надяваме се да..

публикувано на 03.12.22 в 13:52

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати тържествено абсолвентите си

Студентите от Випуск 2022 на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ получиха своите дипломи на тържествена церемония в Бургас. Ректорът проф. Магдалена Миткова се обърна към тях: „Вие се постарахте много. Получихте образование на европейско ниво, носители сте на качествата, нужни за откривателства и движение напред. Вие държите в ръцете си..

публикувано на 02.12.22 в 16:03