Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха уличните ремонти в Ямбол

В Ямбол започнаха уличните ремонти. Паважната настилка по 10 улици е подновена, предстоят ремонти по още 20 компрометирани участъци

Ремонтните дейности ще бъдат извършени със спестените от бюджета средства за почистване на река Тунджа в градския участък.

На последното заседание на Общинския съвет бе решено 300 000 лева да бъдат пренасочени  по предложение на кмета на Ямбол Валентин Ревански:

"В бюджета бяха заложени около 500 000 лв. за почиставене на реката от папуровата растителност - това беше направено почти безплатно, само беше плащано гориво и малко труд и от там спестихме средства."

От началото на април трябваше да започне основно изкърпване на най-компрометираните участъци, но заради обжалване по обществени поръчки, ремонти по уличната мрежа в момента се извършват единствено от общинското предприятие:

"И се надявам съвсем скоро съдът да излезе с решение, с което да се започнат реални действия.", допълни Ревански.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Созопол търси 60 младежи за участие в „Созопол на младите“

Община Созопол обявява старта на нова инициатива - изграждането на Младежка стратегия. Целта е да превърне нашите градове и села в още по-привлекателни места за живот за младите хора. Стратегията е насочена към създаването на устойчиви и динамични общности, където младите могат да намират възможности за развитие и реализация. В този процес, Общината..

публикувано на 24.04.24 в 11:44

Изплащането на великденските добавки започва от петък

От петък ще започне изплащането на великденските добавки от 100 лева за пенсионерите с пенсии до линията на бедност от 526 лева, съобщават от Националния осигурителен институт (НОИ). Парите ще са налични на 26 април както по банковите сметки на пенсионерите, така и по преводите към пощенските станции. Право на празничните суми имат около 534 000 души...

публикувано на 24.04.24 в 10:23

Докладна записка за стопиране на соларния парк край Дюлево в Общинския съвет в Средец

Извънредна докладна записка за стопиране на проекта за соларен парк край Дюлево се очаква да бъде внесена на днешното заседание на местния парламент в Средец. Според Валентин Киров от сдружение „За чиста природа - село Дюлево“, предложението е инициирано от шестима съветници и е стигнало до комисии, но ден преди сесията е отпаднало от дневния ред...

публикувано на 24.04.24 в 09:22

„Заедно днес, заедно утре – местните общности в подкрепа на подобрено oбразование и грижи в ранна детска възраст“

На 22.04.2024г. от 11:30 часа в Заседателна зала на община Бургас се състоя Заключителна пресконференция по проект „ Заедно днес, заедно утре – местните общности в подкрепа на подобрено oбразование и грижи в ранна детска възраст “  относно приключването на проекта и представянето на постигнатите резултати. Проектът бе осъществен с..

публикувано на 24.04.24 в 08:45

"Движение на българските майки" - Бургас организират Великденски благотворителен базар

"Движението на българските майки" в Бургас за поредна година организира благотворителен базар преди Великден.  Той ще се проведе от 26 до 28 април на пл. “Тройката”. Проявата ще е факт за 17 -та година и цели да събере средства за деца в неравностойно положение, повече ще научим от Людмила Стоянова от организацията: „Ще предложим..

публикувано на 24.04.24 в 08:40

Планова техническа профилактика на предавател на БНР Бургас

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни днес за района на Царево.  Причината е редовната годишна профилактика на предавателя Папия  на честота 91,7 MHz.  Програмата на общественото радио няма да може да се слуша ефирно в споменатия район днес от 9:00 до 17:00 часа.  Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 24.04.24 в 08:12

Заради ВиК, променят движението по част от ул. "Одрин" за 17 дни

Въвежда се нова временна организация на движението по част от ул. "Одрин". Причината е  извършването на реконструкция на съществуващ водопровод там.  Ограничението се въвежда от днес до 10 май за североизточното платно на ул. „Одрин“, в участъка от ул. „Цар Калоян“ до новоизградената част на улицата от страната на завод „Победа“. Преминаването..

обновено на 24.04.24 в 07:48