Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Хотелиери питат Ангелкова:

Кога ще започне сезонът в Слънчев бряг

При спазване на всички мерки през юни курорта може да посрещне първите туристи със собствен превозХраненето на туристите, двуседмичната карантина, ситуацията с чартърите, СПА-центровете и аквапарковете, бяха сред основните въпроси, които хотелиери и туроператори от Слънчев бряг поставиха пред министъра на туризма Николина Ангелкова. Домакин на срещата бе "Слънчев бряг" АД и изпълнителният директор Златко Димитров. Повечето са категорични, че са готови да отворят веднага, но усилията им ще са напразни, ако няма чартърни полети. Малцина в Слънчев бряг разчитат на български туристи, но гледат към съседните пазари- Румъния, Македония. Хотелиерите се надяват и на отстъпки за храненето в затворени помещения, тъй като в противен случай за базите с много легла сметката не излиза.

Министър Ангелкова изрази надежда, че с всички мерки, които се вземат още в началото на юни в Слънчев бряг може да посрещнат първите туристи, които идват със собствен превоз. По думите й с оглед динамичната ситуация 14-дневната карантина може да отпадне и по-рано от 14 юни.

Повече чуйте в звуковия файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриват туристическия сезон на остров "Света Анастасия" за Великден

Остров Света Анастасия ще посрещне първите си туристи за Великден. В момента туристическия обект се подготвя за новия сезон. Очакванията са за добра посещаемост, като ще се разчита на българските туристи. Ремонтни дейности се провеждат в момента на обектите на Острова. Анастасия. В резултата на меката зима тази година няма..

публикувано на 15.04.21 в 09:00

Изтича срокът за прием на заявления по мярката 60/40 за периода януари - март

До 17 часа днес ще се приемат заявления по мярката 60/40 за получаване на средства за периода януари - март тази година. От Агенцията по заетостта напомнят, че до 22 април работодателите трябва да представят и актуален списък на работниците за предходния месец и декларация за месечно отчитане. Подадените след тези дати документи..

обновено на 15.04.21 в 08:30

Увеличават се желаещите да почиват в чужбина

 За разрешаване на  автобусните екскурзии в страната и чужбина преди 30 –ти април настояват  от  Обединение" Бъдеще за туризма". От Управата му изпратиха апел към здравното министерство за среща и решаване на належащи проблеми пред бранша. Преди време те са получили уверение, че щом случаите на заразени паднат, организираните пътувания ще бъдат..

публикувано на 14.04.21 в 17:38

„Българска асоциация за рекреация и туризъм“ вече е национално представителна организация

Правителството призна Сдружение „Българска асоциация за рекреация и туризъм“ за национално представителна организация за срок от четири години.  Сдружението работи активно в обществена полза, като подпомага и защитава интересите на своите членове на национално, регионално и местно равнище.  Организацията спомага за опазване и устойчиво..

публикувано на 14.04.21 в 16:07

Намалиха с 50% общински такси за бизнеса в Бургас (обновена)

Антикризисни мерки за бизнеса гласуваха общинските съветници в Бургас. От ГЕРБ предлагат до два месеца след отмяната на епидемичната обстановка да бъдат направени някои облекчения за бизнеса. Да бъдат намалени с 50% таксите за пазари, тържища и площадни пространства; наполовина да паднат и наемите на обекти общинска собственост, дадени на..

обновено на 14.04.21 в 14:50

Разписани правила и протокол за приемането на туристите

За лято 2021-ва се бавят  договарянията  с чуждестранните туристически компании. Записванията за сезона не вървят добре, отбелязват българските туроператори . Те настояват  да се подадат точни правила за приемане на туристите, разписани в протокол как ще влизат туристите. Страната ни е изчаква общоевропейско  решение за това. Туроператорът Иван..

публикувано на 14.04.21 в 13:05

Конкурс за лого на " Син етикет"

Община Бургас в партньорство с Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ обявяват конкурс за изработване на графично лого за своята екологична инициатива „Син етикет“.То   ще е основен знак за маркиране на заведения за хранене и развлечения, които се включат в кампанията за намаляване на полимерните отпадъци и не използват материали за еднократна употреба..

публикувано на 13.04.21 в 13:46