Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Индивидуални таблети и модерна класна стая очакват първокласниците в СУ “Иван Вазов“ в Бургас

Съхранило най-доброто от 62- годишна си история и отворено за реализация на нови методи на обучение, бургаското училище „Иван Вазов“ очаква своите първокласници. Те ще прекрачат прага на учебното заведение, в което част от своите ученически години са прекарали любимата бургаска поетеса Петя Дубарова, олимпийският шампион по бокс Георги Костадинов, известните актьори Димитър Рачков, Тончо Токмакчиев, Христо Симеонов и Емил Марков, както и много политици, юристи и лекари.

Бъдещите пръвокласници ще учат в изцяло обновена и модерна класна стая. Осигурена интерактивна дъска ще бъде в помощ на учителя и ще улеснява учениците в изучаването на учебния материал.Всяко едно дете ще има възможност да работи с индивидуален таблет. Учебното заведение предлага и интензивно обучение по английски език, математика, рисуване и керамика. 

За удобство на учениците и техните родители, СУ “Иван Вазов“ осигурява няколко  извънкласни форми.Чрез тях децата могат да развиват различни свои таланти и способности. Те може да участват във вокална група, мажоретен състав, модерен балет и неделно езиково училище.В учебното заведение продължава да осъществява дейност и единствената  в областта бургаска школа по керамика и пластика.

Първокласниците ще се обучават в обособена част от сградата на училището.Там има денонощна охрана и видеонаблюдение, както и медицинско обслужване. За всички ученици, които ще са на целодневна форма на обучение, е осигурена закуска и столово хранене.

Записването на първокласниците започва от 5-ти юни. Първото  класиране ще продължи до 12 юни 2020 г. Второто ще е от 17 до 23 юни 2020 г, обявяването на свободните места след второто  класиране ще е на 08 юли 2020 г.

За контакти:

056 81 76 90 - Директор: Виктор Григоров
056 81 76 93 - Канцелария


За повече информация:

http://www.ivazov-burgas.com/bg

Facebook страница на СУ “Иван Вазов“Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 300 шестици донесоха седмокласниците на Бургас

От днес 3 юли тече срокът за подаване на заявления за кандидатстване след 7 клас. Той ще приключи на 7 юли, а резултатите ще излязат на 13 юли. Близо 300 шестици донесоха седмокласниците на Бургас от 23 бургаски училища. 159 са шестиците по български език и литература и 136 по математика. "Бургас отново има повод за гордост! След като наградихме..

публикувано на 03.07.20 в 14:53

Седмокласниците кандидатстват за прием в гимназиите

От днес до 7 юли седмокласниците и техните родители трябва да подават заявления за приема и класирането в гимназиите. Учениците могат да кандидатстват за прием в неограничен брой училища. Кандидатстването е електронно - на адреса:  http://priem.mon.bg, , но се запазва възможността за подаване на заявление и на хартия. Това може да стане в..

публикувано на 03.07.20 в 09:16

ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията“ изпраща първия си випуск

Бургаското иновативно училище "Александър Георгиев - Коджакафалията" изпраща първия си випуск. Официалното връчване на дипломите на учениците ще се състои на 5 юли, неделя, от 18:00 часа в Летния театър. По време на церемонията училището ще получи специален подарък, подготвен от родители на деца от учебното заведение. Това е портрет на патрона на..

публикувано на 02.07.20 в 11:55

Университет "Асен Златаров" подписа договор за научно и образователно сътрудничество с Украйна

Ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” –Бургас, проф. д-р Магдалена Миткова сложи подписа си под договор за научно, образователно и културно сътрудничество с Болград, Одеска област, Украйна. От страна на Болградския градски съвет документът е подписан от кмета на града, Сергей Дмитриев. Постигнатата договореност е знак за признаване на..

публикувано на 01.07.20 в 18:04

И тази година се очаква голям интерес към специалност "Медицина"

От днес се подават документи за кандидатстване по специалност "Медицина" в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас. Интерес към специалността има, като миналата година за 40 места са се борили 273-ма кандидат-студенти. Тази година приемът се запазва същият, като едва от догодина е възможно броят да се повиши. Обмисля се предвид..

публикувано на 29.06.20 в 13:37

Интересни занимания за деца в лятната академия на НХА - Бургас

„Лятна академия за деца и ученици“ организира филиала на Национална художествена академия в Бургас. В рамките на инициативата, която ще се осъществи за втора година, ще се проведат специализирани ателиета по изкуства, творчески работилници, екскурзии, пленери и др. интересни занимания за малчуганите, съобщи Мария Ландова, ръководител на..

публикувано на 29.06.20 в 11:51

Започна приемът за специалността "Медицина" в "Асен Златаров" - Бургас

Започва приемът на документи за кандидатстване за специалност "Медицина" в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас. Те могат да се подават от понеделник, 29 юни в Учебно-информационен център на Университета, ОКС "Магистър" , Корпус "Медицински науки", ет.1, Аула всеки делничен ден от 8.00 до 16.30 часа, а в събота - от 9 до 16 часа, или онлайн на..

обновено на 29.06.20 в 09:35