Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Индивидуални таблети и модерна класна стая очакват първокласниците в СУ “Иван Вазов“ в Бургас

Съхранило най-доброто от 62- годишна си история и отворено за реализация на нови методи на обучение, бургаското училище „Иван Вазов“ очаква своите първокласници. Те ще прекрачат прага на учебното заведение, в което част от своите ученически години са прекарали любимата бургаска поетеса Петя Дубарова, олимпийският шампион по бокс Георги Костадинов, известните актьори Димитър Рачков, Тончо Токмакчиев, Христо Симеонов и Емил Марков, както и много политици, юристи и лекари.

Бъдещите пръвокласници ще учат в изцяло обновена и модерна класна стая. Осигурена интерактивна дъска ще бъде в помощ на учителя и ще улеснява учениците в изучаването на учебния материал.Всяко едно дете ще има възможност да работи с индивидуален таблет. Учебното заведение предлага и интензивно обучение по английски език, математика, рисуване и керамика. 

За удобство на учениците и техните родители, СУ “Иван Вазов“ осигурява няколко  извънкласни форми.Чрез тях децата могат да развиват различни свои таланти и способности. Те може да участват във вокална група, мажоретен състав, модерен балет и неделно езиково училище.В учебното заведение продължава да осъществява дейност и единствената  в областта бургаска школа по керамика и пластика.

Първокласниците ще се обучават в обособена част от сградата на училището.Там има денонощна охрана и видеонаблюдение, както и медицинско обслужване. За всички ученици, които ще са на целодневна форма на обучение, е осигурена закуска и столово хранене.

Записването на първокласниците започва от 5-ти юни. Първото  класиране ще продължи до 12 юни 2020 г. Второто ще е от 17 до 23 юни 2020 г, обявяването на свободните места след второто  класиране ще е на 08 юли 2020 г.

За контакти:

056 81 76 90 - Директор: Виктор Григоров
056 81 76 93 - Канцелария


За повече информация:

http://www.ivazov-burgas.com/bg

Facebook страница на СУ “Иван Вазов“



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови паралелки и специалности се откриват в редица бургаски гимназии

Новите специалности в някои гимназии бяха представени на образователен форум, провел се през уикенда в Бургас. Ученици и учители разказаха и за най-предпочитаните профили на гимназиално ниво, както и какво се очаква през новата учебна година. Базар на професиите се проведе днес в Бургас /СНИМКИ/ За актуалните специалности в..

публикувано на 18.03.24 в 13:55

Младши посланици на Европейския парламент от ПГСАГ "Кольо Фичето" гостуваха в БНР - Бургас

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" в Бургас е училище посланик на Европейския парламент. Нейни ученици реализират инициативи, чрез които научават повече за Евросъюза. Младшите посланици посетиха и БНР – Бургас, за да разкажат за своята дейност и да споделят какво мислят за развитието и..

публикувано на 18.03.24 в 09:10

Базар на професиите се проведе днес в Бургас /СНИМКИ/

Базар на професиите се проведе днес в зала „Бойчо Брънзов“ в Бургас. Той се организира от общината и от Центъра за подкрепа на личностното развитие. Целта на събитието е да подпомогне учениците от 6 и 7 клас при избора на учебно заведение за продължение на обучението си. Базарът започна с едноминутно мълчание в памет на патриарх Неофит. Към какво..

обновено на 16.03.24 в 16:44

Ректорът на БСУ е новият председател на КС на Съвета на ректорите

Ректорът на Бургаския свободен университет проф. д-р Милен Балтов е избран за председател на Контролния съвет на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България . На 13 март  в Университета за национално и световно стопанство – София се проведе Общото отчетно-изборното събрание на СРВУРБ. На него за председател на Съвета на ректорите..

публикувано на 14.03.24 в 17:41

Без такси за студентите по държавна поръчка още от тази година

Таксите за обучение на студентите и докторантите по държавна поръчка да отпаднат още през тази академична година реши правителството в оставка, което прие промени в Закона за висшето образование. За да влезе в сила, те трябва да бъдат одобрени и от Народното събрание, където обсъжданията предстоят. Ако това се случи, ще отпаднат таксите за 127..

публикувано на 13.03.24 в 17:42

Откриха нов корпус в Музикалното училище в Бургас

Откриха новия корпус към Музикалното училище в Бургас. Финансирането за строежа на сградата е изцяло от делегирания бюджет на учебното заведение.  На церемонията по откриването присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, Областният управител Пламен Янев, ресорният зам.-кмет Диана Саватева, както и представители от Министерството на..

обновено на 13.03.24 в 12:44

Над 800 ученици участват в хакатон

Хакатон за ученици, преминали обучение по Scratch по общинската програма „Coding Kids Burgas“ провежда през целия ден в Регионалната библиотека „Пейо Яворов“. Участниците са на възраст от 8 до 14 години. До момента над 800 бургаски деца са преминали обучение по Scratch програма Coding Kids на Община Бургас и Епам България. Техни обучители са ученици от..

публикувано на 09.03.24 в 09:39