Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Индивидуални таблети и модерна класна стая очакват първокласниците в СУ “Иван Вазов“ в Бургас

Съхранило най-доброто от 62- годишна си история и отворено за реализация на нови методи на обучение, бургаското училище „Иван Вазов“ очаква своите първокласници. Те ще прекрачат прага на учебното заведение, в което част от своите ученически години са прекарали любимата бургаска поетеса Петя Дубарова, олимпийският шампион по бокс Георги Костадинов, известните актьори Димитър Рачков, Тончо Токмакчиев, Христо Симеонов и Емил Марков, както и много политици, юристи и лекари.

Бъдещите пръвокласници ще учат в изцяло обновена и модерна класна стая. Осигурена интерактивна дъска ще бъде в помощ на учителя и ще улеснява учениците в изучаването на учебния материал.Всяко едно дете ще има възможност да работи с индивидуален таблет. Учебното заведение предлага и интензивно обучение по английски език, математика, рисуване и керамика. 

За удобство на учениците и техните родители, СУ “Иван Вазов“ осигурява няколко  извънкласни форми.Чрез тях децата могат да развиват различни свои таланти и способности. Те може да участват във вокална група, мажоретен състав, модерен балет и неделно езиково училище.В учебното заведение продължава да осъществява дейност и единствената  в областта бургаска школа по керамика и пластика.

Първокласниците ще се обучават в обособена част от сградата на училището.Там има денонощна охрана и видеонаблюдение, както и медицинско обслужване. За всички ученици, които ще са на целодневна форма на обучение, е осигурена закуска и столово хранене.

Записването на първокласниците започва от 5-ти юни. Първото  класиране ще продължи до 12 юни 2020 г. Второто ще е от 17 до 23 юни 2020 г, обявяването на свободните места след второто  класиране ще е на 08 юли 2020 г.

За контакти:

056 81 76 90 - Директор: Виктор Григоров
056 81 76 93 - Канцелария


За повече информация:

http://www.ivazov-burgas.com/bg

Facebook страница на СУ “Иван Вазов“Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Бургас ще се преподава и японски език

Японски език да се преподава в няколко бургаски гимназии - това обсъдиха представители на Община Бургас, Японска фондация /Japan Foundation/ и директори на учебни заведения. Това информират от пресцентъра на Общината. Идеята е първоначално обучението да стартира онлайн, предвид усложнената ситуация в световен мащаб заради Covid-19. Чуждестранната..

публикувано на 23.10.20 в 14:29

През ноември ще бъдат прегледани всички шестокласници в Община Бургас за гръбначни изкривявания

С  кампанията "Мързеливо око"  бе дадено началото на поредица от програми, с които Община Бургас  ще обхване деца на различна възраст. Чрез очните прегледи  ще бъдат  консултирани 1852 малчугани от 34 градини. Те са  напълно безплатни и имат за цел ранно откриване, диагностика и при необходимост насочване към навременно и адекватно лечение на децата...

публикувано на 19.10.20 в 16:18

В Бургаско около 40 учители в ранна пенсия заради страх от Ковид

Все по-трудно става намирането на заместници на заболели преподаватели, алармират от синдикатите. Заради риска от заразяване с Ковид около 40 учители в община Бургас са предпочели ранно пенсиониране. По-рано в пенсия, макар и с неблагоприятни за тях условия – с по-малък размер и добавка. Това избират редица преподаватели,..

публикувано на 16.10.20 в 15:54

Корейската езикова учебна година бе открита в Бургас

Над 100 са учениците в Бургас, които изучават корейски език. Корейската езикова учебна година бе открита за трети път в КЦ "Морско казино". В присъствието на директори и учители, учениците рецитираха традициона корейска поезия и представиха интересна хореография на к-pop танци, които добиват все по-голяма популярност по света и у нас. Специален гост на..

публикувано на 08.10.20 в 17:37

Обучения за деца по програмиране в Бургас

Безплатни обучения по програмиране за деца ще се проведат в Бургас. Те се организират от РобоКидс и в тях могат да участват деца от 9 до 18 г. Работилниците са част от инициативата "Запознайте се и програмирайте". Обучението се провежда в рамките на Европейската седмица на програмирането и Целите на ООН за устойчиво развитие.  Всяко от..

публикувано на 06.10.20 в 11:53

Несебърско училище в благородна кампания за книгите

Учениците от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър се включиха активно в благородното начинание. Преди старта на новата учебна година те бяха информирани подробно за кампанията от своите класни ръководители. Най-активни в даряването на книги бяха учениците от начален и прогимназиален етап на обучение. Най-малките ученици дариха около 200 книги, основно с..

публикувано на 05.10.20 в 16:46

Първокурсниците в БСУ започнаха обучение присъствено

Академичната година в Бургаския свободен университет започна днес. За първи път заради пандемията тържествената церемония бе заменена със срещи на първокурсниците от отделените направления в аулата по график.  В Центъра по хуманитарни науки на БСУ най-много са записалите се за специалността "начална и предучилищна педагогика". Първокурсниците..

публикувано на 05.10.20 в 15:11