Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Заради съдбата на военното летище:

Жители на Равнец търсят отговорност от общински съветник

Над 300 жители на Равнец внесоха писмо в Общинския съвет, с което настояват за оттеглянето на лидера на СЕК Константин Бачийски. Той бе кандидат  за кмет на Бургас на последните избори, а в момента е общински съветник. В предизборната му програма, озаглавена "План Бачйиски" развитието на бившето военно летище като карго с безмитна зона беше основен акцент.

"Вече 10 месеца нищо не се случва в бившето летище. Къде са инвеститорите от Русия, Китай и Дубай? На последното събрание казахте, че бизнесмените се ревнували кой първи да вземе летището и до го направи бизнес зона. Къде са тези хора и защо забравихте за Равнец веднага след като пак ви избрахме в съвета на Бургас? Също искаме да попитаме защо ни накарахте да се подписваме общината да променя плана за индустриалната зона," се посочва в подписката. Според подписалите се Общинският съвет на Бургас също носи отговорност, че не е проверил дали съществуват такива бизнесмени и на доверие е сменил плана на летището. 

Константин Бачийски заяви, че е запознат с писмото. Определи го атака срещу него и обеща в официална позиция да заяви становището си по случая.  

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лидерът на СЕК Константин Бачийски: Започвам подписка срещу бариерата в Росенец

Лидерът на Средна европейска класа Константин Бачийски заяви в официално становище, че не се поддава на натиск, по повод подписка на жители на село Равнец с искане за оттеглянето му като общински съветник. "Лично за мен в основата на тази инициатива стои това, че не се огънах пред заплахите и изкушенията  да се откажа от битката по..

публикувано на 30.06.20 в 09:46
Стойко Танков, областен председател на БСП - Бургас

БСП - Бургас подготвя общински конференции в региона

8 общински конференции на БСП предстоят в Бургаско, съобщи областният лидер на партията Стойко Танков. По новия график те трябва да се проведат от 3 до 24 юли, след като веднъж вече бяха отложени заради извънредното положение: " В момента усилията ни са насочени в довършване на общинските конференции. Предстои ни и подготовката за прекия избор на..

публикувано на 28.06.20 в 11:27

Двама зам.-министри в Бургас в един ден, разясниха мерки и програми

Двама зам.-министри проведоха срещи с гражданите в централата на ГЕРБ в Бургас. Приемен ден имаше зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова. Една от срещите й бе с кмета на гр. Българово – Йордан Йорданов. Те обсъдиха негативното влияние на кризата с Ковид-19 върху местните бюджети. „Общините имат допълнителни разходи за..

публикувано на 28.06.20 в 10:31
Кметът Тихомир Янакиев с част от екипа си представи плана за финансово стабилизиране на общината

Vox populi в Созопол: Кога виновните ще понесат отговорност за финансовия крах в общината?

Созопол - една от най-богатите общини сега е в окаяно финансово положение. Кметът Тихомир Янакиев опита да я съживи с безлихвен заем от държавата в размер на 3 млн лева. Снощи той представи пред съгражданите си плана за финансово оздравяване на общината.  22 млн лева дълг и над 5 млн лева неразплатени задължения – това заварва..

публикувано на 26.06.20 в 15:05

Община Созопол тегли безлихвен заем от 3 млн лв

2 милиона и 960 хиляди лева безлихвен кредит от държавата ще тегли община Созопол . С тях адиминистрацията ще покрие  неразплатени задължения, оставени от предишното управление. Планът за финансово оздравяване бе представен от кмета Тихомир Янакиев пред съгражданите му късно снощи в местното читалище. Изграждането на градски стадион,..

публикувано на 26.06.20 в 01:13

Тодор Байчев: Новият закон за биологичното разнообразие - туризъм, но и природа

Трябва да се намери обща допирна точка както между защита на обществения интерес и природата, така и на личния интерес на собствениците на земи в рамките на НАТУРА 2000. Това коментира народният представител от БСП Тодор Байчев, по повод напрежението около промените в Закона за биологичното разнообразие. „Моето лично мнение е, че..

публикувано на 24.06.20 в 16:49

БСП: Държавата да вземе спешни мерки за поощряване на туризма

Държавата трябва да вземе спешни мерки за поощряване на вътрешния туризъм. Скоро не се очертават и туристи у нас, извън Евросъюза, като Русия, Беларус и Украйна. Становището е на народните представители на БСП от Бургас, които днес направиха отчет на работата си в Народното събрание от март до сега. Мярката за стимулиране на туризма у..

публикувано на 22.06.20 в 17:16