Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На "Флората":

Ретро хитове ще изпълнят солистите на Държавната опера

Зажаднели сме за срещи с публиката, казва сопраното Нона Кръстникова



Незабравими ретро хитове ще изпълнят солистите на Държавна опера – Бургас в Експозиционен център „Флора“. Това ще се случи на 3-ти юли, от 19.30 часа, като част от Ретро уикенда организиран от Община Бургас.

В програмата на концерта в петъчната вечер са включени както емблематични песни на Франк Синатра, така и френски шансони, италиански канцонети, любими мелодии. В градината на Експо център „Флора“ ще имате възможност да чуете сопраното Людмила Михайлова, с Over The Rainbow. Известната музикална тема е по музика на Харолд Арлен от филма „Магьосникът от Оз“.

Мария Цветкова-Маджарова, сопран, ще представи френските песни, характерни с финес, елегантно отношение към живота, изисканост и красива мелодика: Les chemins di l’amour /Пътищата на любовта/, “Светлините на града“ от Франсис Пуленк и Youkali – танго-хабанера от Курт Вайл.

Сопраното Нона Кръстникова ще чуем в изпълнение на: Sarabaya Johnny  и Funeral Blues, също от немския композитор Курт Вайл, и Johnny от Бендажмин Бритън. 

Йоана Кадийска, мецосопран, ще изпълни Je ne t’aime pas /Не те обичам/ от Курт Вайл и Man I Love /Мъжът, когото обичам/ от Джордж Гершуин, две заглавия, които звучат като оксиморон, като закачка към публиката. 

Яни Николов, тенор, ще изпее красивата италианска канцонета Parlami D’ Amore Mariu на Чезаре Биксио. Баритонът Бранимир Недков ще представи “Бианка” от Коул Портър и обичаната песен от 70-те години Parla Piu Piano на Нино Рота.  Йордан Христозов, баритон, ще бъде в амплоа не само на певец, а и на китарист – с  „Горещо е“ от американския композитор Коул Портър. Басът Диман Панчев ще чуем в изпълнение на Besame Mucho от Веласкес и Strangers In The Night, eдна от най-обичаните песни на Франк Синатра. 

За емоционален финал на концерта „Ретро“ солистите на Държавна опера – Бургас са избрали „Алабама“ на Курт Вайл. В ретро програмата участват и певци от хора на Бургаската опера. На рояла – Дария Кръстева. 

Чуйте в звуковия файл интервю със сопраното Нона Кръстникова 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Автопарад, DJ парти и кулинарни изкушения ви очакват на Ретро уикенда тази седмица

Ретро уикенд предстои в Бургас. Той ще се проведе от  3 до 5 юли. Н азад във времето ще ни върне двудневното парти с DJ Ryaz в парк "Минерални бани". Ретропарадът на автомобили също ще предложи приятни емоции на бургазлии и гостите на града...

обновено на 01.07.20 в 10:51
ВИЖТЕ ОЩЕ

Belle Epoque Trio с пролетен концерт на Флората

С пролетен концерт ще зарадват бургазлии Belle Epoque Trio.Той ще бъде   от 18:30 часа  в експоцентър „Флора".   Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас, чрез нейния Фонд КУЛТУРА. Три дами стоят зад..

публикувано на 19.04.24 в 18:13

Представят балетната класика „Баядерка“ в понеделник

Трагичната история на Никия и Солор ще бъде разказана в спектакъла на балетната класика „Баядерка“ по музика на Лудвиг Минкус в понеделник на 22-ри април от 19 часа в Операта. Постановката и режисурата са на Веса Тонова, дългогодишна примабалерина на..

публикувано на 19.04.24 в 16:15

"Отчаяни съпрузи" в НХК на 24 април

Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров са „Отчаяни съпрузи“. Тримата разказват в Културния дом на НХК, на 24 април, от 19.00 часа  за успехите или по-скоро неуспехите в любовния си живот. Първият тъкмо е бил зарязан с писмо, вторият си е намерил..

публикувано на 19.04.24 в 15:12

Предстои в Бургас хоровата инициатива „България пее”

На 22 април предстои концерт на осем хорови колектива от Бургас и осмото издание на Националната хорова инициатива „България пее”. Музикалното събитие ще се проведе от 18:30 ч., в зала „Тончо Русев“ на Културен дом НХК. Това е петият концерт, който се..

публикувано на 19.04.24 в 15:02

Александър Секулов представя в Бургас "Възхвала на провинцията"

Сценарист, драматург, писател, поет Александър Секулов съчетава еднакво добре различни пластове на културата и езика с динамика, колорит и индивидуалност, затова трудно може да остане незабелязан от взискателния читател. Най-новата му книга с..

публикувано на 19.04.24 в 13:42

Премиера на "Две пръчки и три съчки" в Кукления театър в Бургас

Премиерата на "Две пръчки и три съчки" ще е тази събота, 20 април в залата на Кукления театър. Моноспектакълът е по пиесата "Contes d'Ecorces et de Brindilles" на Христина Василева. Режисурата, сценографията и музика е на asbl "Puppetspirit" Белгия...

публикувано на 19.04.24 в 12:26

Вокални творби от световната класика представят в операта тази събота

Вокални творби от световната оперна класика ще представи тази събота концертът „Солистите на държавна опера Бургас". Това е поредното събитие от камерната поредица на бургаската културна институция. То ще се проведе във фоайето на операта, където е..

публикувано на 19.04.24 в 12:08