Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиненият в тероризъм Мохамед остава в ареста

| обновено на 03.07.20 в 17:21
Снимка: Инстаграм Мохамед Абдулкадер

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста 21-годишния Мохамед Абдулкадер, който беше задържан в Бургас. Младият мъж е обвинен в извършване на терористични престъпления извън България

Според съда, събрани са достатъчно данни, че той е участвал в бойни действия в Сирия. Има и опасност на свобода да се укрие или да извърши друго престъпление, смятат магистратите. 

"Явно със съда сме чели различни дела."

Така адвокатът на Абдулкадер Иво Найденов реагира на съдебното решение.

"Казвам го категорично, защото нито в едно от свидетелските показания тази теза, която изложи пред вас съдът, аз не я прочетох. Нито един от тези свидетели не е коментирал, да знае, че Мохамед е участвал в каквито и да е военни действия. И въобще да е бил част от някаква групировка.

Това не знам къде е прочетено, но не е от тези материали, които ние двамата ги четохме с него."

Адвокат Найденов добави, че решението за постоянен арест на 21-годишния обвиняем ще бъде обжалвано пред Апелативния специализиран съд.

По-рано пред БНР Бургас роднините на Мохамед Абдулкадер обявиха отново, че не вярват във вината му.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

В този блок в сряда бе арестуван 21-годишният Мохамед Абдулкадер

Ако беше терорист, щеше ли да пуска снимки с оръжие?

Специализираният наказателен съд се очаква да гледа мярката за неотклонение на  21-годишния Мохамед Абдулкадер. Бившият шампион по борба от българо-сирийски произход бе обвинен в тероризъм зад граница.   Роднините на младия мъж не вярват..

публикувано на 03.07.20 в 13:59

Мохамед Абдулкадер участвал в джихадистки терористични групировки

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност бургазлията Мохамед Абдулкадер, участвал в терористична дейност в чужбина. Това съобщават от институцията.  Събраните доказателства сочат, че от 2015 г. до момента той неколкократно е..

публикувано на 02.07.20 в 12:22
Снимката е от Инстаграм профила на Абдулкадер

Повдигнаха обвинение в тероризъм на шампион по борба от Бургас (ОБНОВЕНА)

Повдигнаха обвинение за тероризъм на 21-годишен бургазлия. Младежът е задържан тази сутрин при спецоперация в морския град.  Мохамед Абдулкадер е задържан в дома си тази сутрин. Той е полусириец. Признал е, че е посещавал баща си в Сирия...

публикувано на 01.07.20 в 16:07
ВИЖТЕ ОЩЕ

Засякоха над 80 нарушения на скоростта за няколко часа в Сливенско

В Сливенска област е в ход 24-часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. От полунощ до 10:00 часа в Сливенско са заснети 81 нарушения.  Акцията е част от операция по пътна безопасност на ROADPOL и се провежда във всички страни..

публикувано на 19.04.24 в 12:40

Полицията задържа пиян поморийски шофьор и иззе колата му

Полицията в Поморие задържа снощи пиян шофьор, който отказал да даде кръв за химичен анализ, съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас. Дрегерът е показал концентрация на алкохол в кръвта 1.96 промила.  57-годишният помориец е задържан за 24 часа, а..

публикувано на 19.04.24 в 08:28

Полицейският участък в Камено отново е районно управление

Полицейският участък в Камено отново стана районно управление, съгласно заповед на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов и по предложение на директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов. През юни 2022 година управлението беше..

публикувано на 18.04.24 в 14:59
Снимката е илюстративна.

5-годишни близнаци пострадаха при инцидент с автобус

5-годишни близнаци пострадаха при инцидент с автобус на градския транспорт в Бургас, съобщават от полицията. Те са седели в задната част на превозното средство. В района на бургаската улица "Чаталджа", шофьорът на автобуса е спрял рязко, което довело до..

публикувано на 18.04.24 в 09:46

Около 10 дка тревни площи са изгорели край "Ветрен"

Около 10 дка тревни площи са изгорели в района на бургаския квартал "Ветрен", съобщават от полицията. Пожарът е възникнал  в местността "Герена". Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеоборци.   Причините за пожара са в процес..

публикувано на 18.04.24 в 08:34

14 години затвор за убийство на младеж на пътя в Крушаре

Върховния касационен съд потвърди присъдата от 14-години затвор за Хюсеин Хюсменов, причинил смъртта на 19-годишния Петър Досев при автомобилна гонка в село Крушаре през ноември 2021 година. Съдът отне завинаги шофьорската му книжка.  До инцидента се..

публикувано на 17.04.24 в 14:10

Дни на отворените врати в Районния съд в Бургас

Ученици, посланици на Европейския парламент от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ и бъдещи съдебни администратори от паралелката „Съдебна администрация“ в Средно училище „Йордан Йовков“ посетиха бургаския..

публикувано на 17.04.24 в 13:22