Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За смисъла на един протест

Снимка: Michelle Stoykova, Villy Goutova

Безделници ли са хората на протестите. Михаела Стойкова    излиза с фотограф като Вили Гутова в София, за да снима  всеки, който се съгласи да сподели каква е неговата професия, за да покаже, че не  са утайката на обществото,  че хората на площада  са България.
 Инженери, студенти, сценаристи, механици, търговци, професори, представители на  големи бизнеси, бивши военни, вече над 100 сфери на дейност са станали част от идеята да бъдат  показани лицата на протеста ...Засега това не са направили само няколко помолени за снимка журналисти, няколко човека, които се усъмнили в подбудите им, хора, които са на държавна работа, няколко, които са в частния сектор, но дейността им има допир с държавния сектор или са им забранили да ходят на протеста и едно семейство лекари - майка и баща, които споделят:
"Гневни сме! Нашата дъщеря избяга в чужбина, заради тези, които са на власт. Липсва ни. Искаме да се върнем. Сутрин ставаме в 5:30 за операции и идваме след дълъг работен ден за малко, защото за толкова можем да дойдем. Искаме ОСТАВКА на правителството!"
Не се разединявайте, не търсете различията един в друг. Сега е моментът да се обединим и да изгоним неграмотните, нагли обирджии и лъжци от родината ни, казва Михаела. Тя добавя, че не  принадлежи към никоя партия или групировка, обвързана с политическата ситуация в страната в момента и  подчертава, че  българите сме достоен народ и силни хора, смели хора и хора на честта и традицията.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възстановено е движението на АМ "Тракия"

Възстановено е движението при км 150 на АМ „Тракия“ в посока София, съобщават от Агенция пътна инфраструктура. Припомняме, че по-рано днес на мястото се беше запалил тежкотоварен автомобил. Инцидентът временно затвори магистралата, а трафикът се осъществяваше по обходен маршрут.  

публикувано на 20.09.20 в 12:10

Пчелен мед за децата в училище

За първи път на децата в училищата и детските градини ще се раздава пчелен мед. Задължителната мярка влиза в сила от тази учебна година, наред с двете програми „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, съобщи   началникът на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ Ваня Зунева. " Пчелният мед трябва да се достави в индивидуални..

публикувано на 20.09.20 в 10:16

Димитър Николов: "Ако трябва Бургасбус двойно ще усилят графика на автобусите"

Голямо струпване на ученици се получава на спирки на градския транспорт в Бургас. Родители алармираха, че до т. нар. Английска гимназия, са чакали стотици деца. Причината е, че часовете им свършват по едно и също време, а имат само една спирка. Кметът Димитър Николов посочи, че е запознат със случая: "Уведомиха ни, знаем. Гарантираха ми от..

публикувано на 20.09.20 в 08:30

Голям е интересът в осиновителската кампания на бургаския приют за кучета

Чарли, Джулия , Роки и Чоки са щастливците от Приюта за безстопанствени кучета към Община Бургас, които намериха свои стопани минути след началото на осиновителската кампания, която се проведе пред Пантеона.  Новите собственици на четириногите получиха паспорти с отразени процедури по кастрация, ваксинация и обезпаразитяване.  Общо 10 кучета от..

публикувано на 19.09.20 в 14:06

Няма опасност от екокатастрофа заради затлаченото устие на река Дяволска

Няма опасност от екокатастрофа заради затлаченото устие на река Дяволска в Приморско. Това е становището на няколко институции, след извършена проверка. За проблема алармираха рибари, които не могат да влизат с лодките си в морето. Според местните, при подобна ситуация и при обилни валежи, нивото на водата може да се вдигне и да разруши Южния..

публикувано на 19.09.20 в 12:45

Само в активната лента е движението от 40-ти до 35-ти км на АМ "Тракия" в посока София

Само в активната лента е движението от 40-ти до 35-ти км на АМ "Тракия" в посока София, съобщават от АПИ.  Причината е полагане на маркировка в изпреварваща.  От 53-ти до 50-ти км, също в посока София се полага маркировка в аварийната лента. 

публикувано на 19.09.20 в 10:10

"Меден рудник" празнува 100 години от създаването си

Комплекс "Меден рудник" празнува 100 години от създаването си.  Тази година мястото на традиционния събор е различно. Сцената и събитията ще са на бившето опитно поле до кръстовището ул. "Кооператор" - ул. "Петрова нива". Там може да разгледате фотоизложба със снимки от миналия век на първите заселници в комплекса. Началото е в 10 часа, когато ще..

публикувано на 19.09.20 в 08:25