Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 7 август

Снимка: БТА

Гражданите имат право на мирни протести. Ако сметнат, че мирните протести не водят до желания от тях ефект, могат да предприемат гражданско неподчинение и нарушаване на закони и наредби. Е, тогава може да очакват и че правоохранителните органи ще предприемат всички законови възможности, за да спрат нарушаването на закони и наредби и да прекратят неподчинението. Като отиваш на протест, може да очакваш и да те набият малко, да те поарестуват малко. Драма тук не виждам. Естествено, в една правова държава, би следвало органите да се намесят със същата законова сила и спрямо незаконни строежи, огради, бариери, митинги, подпорни стени, хотели, срещу нарушаване на закони от страна на мастити бизнесмени и други държавни органи. И ето тук се къса нишката. И тази скъсана нишка изкарва хора по площадите, без да гарантираме за количествена маса. И, ако някой ден, тя бъде зашита, ще постигнем чудеса. Но, засега, няма такава опасност.

Напълно реално започва предаването „Булевард Демокрация“. От 15 до 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – има ли заграждане на плажове и на българския бряг в местността „Буджака“ в Созопол? Ще погледнем общо върху закона – какво е плаж и всяка част от брега ли е плаж? Каква е дефиницията? Може ли скали да са плаж? По темата – бургаският адвокат Момчил Момчилов

-  Тема с продължение – има ли раздор в коалицията „Демократична България“ в Бургас – съпредседателят на коалицията Христо Иванов и общинският съветник Иво Баев

-  В коментарната ни рубрика – след коалиционния съвет и отказа от оставки – коментар на протестиращите в Бургас

-  Цанко Цанков започна тренировки за подобряване на плувен рекорд. Срещаме ви с него във времето за спорт.

-  Ловният сезон започва символично и със слаби очаквания – Невен Каравасилев по темата

-  Как можем да приготвяме сладкиши със сол - шеф Севда Димитрова

-  За финал – предложенията от големия екран в рубриката „25 кадър“.

-  И днес – време за култура и за вълненията на хората от големия екран.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират читалището в Каменар

Разширена и  обновена ще бъде сградата на читалището в Каменар.Ремонтът ще бъде осъществен по проект.  Към съществуващата сграда на читалището ще бъде изградена едноетажна пристройка към северната фасада. В новата част ще се разположат гримьорна, помещение за реквизит и стая за тихи игри. Това предвижда проектът на Община Поморие, който получи..

публикувано на 24.10.20 в 08:36

Електропреносна мрежа в „Острицата - 2“ може да бъде изградена след като има ПУП

Електропреносна мрежа във селищното образувание „Острицата - 2“ може да бъде изградена след като има Подробен устройствен план. Това отговориха от електроразпределителното дружество, след поставени към тях въпроси.  Бургазлии, които живеят там, сигнализираха медията ни, че се е наложило сами да заплатят изграждането на трафопост и прекарването..

публикувано на 24.10.20 в 08:32

Започна осмото издание на фестивала „Есенни пасажи“ в Несебър (ГАЛЕРИЯ)

В Несебър започна фестивала „Есенни пасажи“. В него се вплитат културни събития, рибни специалитети и конкурси. Традиционното начало постави маринистката изложба в Артиум център.  В дните до 25 октомври в Несебър е домакин на фестивала „Есенни пасажи“. Инициатори на експозицията са Дружеството на несебърските художници и Сдружението на..

публикувано на 23.10.20 в 16:37

Община Бургас извършва спешни дезинфекции срещу Covid-19

В близо 70 обекта Община Бургас е извършила спешна дезинфекция срещу разпространението на Covid-19. Обработките са извършени през последния месец от специалисти на Дезинфекционна станция - Бургас. Сред обектите са училища, детски градини, сгради с медицинско предназначение, административни сгради с обществено предназначение, офиси на фирми и имоти на..

публикувано на 23.10.20 в 13:48
Снимка: Архив

3 години след наводненията в Камено и Бургас, все още няма виновни

3 години се оказаха недостатъчни за Националната следствена служба и прокуратурата да установят има ли виновни за наводненията в общините Бургас и Камено. 5 души загинаха тогава. Сега 3 години по-късно разследването на случая не е приключило, въпреки че всички експертизи са изготвени. Хората от наводнения район не вярват, че някога ще научат..

публикувано на 23.10.20 в 08:58

В петък част от "Крайморие" остава без вода

Водата ще бъде спряна днес в района на бургаския квартал „Крайморие“. Това съобщават от ВиК.  Причината са ремонтни дейности на ул. „Сирена“ №13.  Вода няма да има от 09:00 до 12:00 ч. 

публикувано на 22.10.20 в 16:36

"Булевард Демокрация" на 22 октомври

Маски – горе, маски – долу. Маски – тук, но не и там. Носете ги навън, ама само, ако сте в калабалъка. Поредната порция странни мерки, които, докато ги въведат, се трансформираха, след като бяха посрещнати от обществено недоволство. И имаше защо. Някой си решил, че тези, които не носят маски на закрито, ще бъдат наказани… като ги накарат да..

публикувано на 22.10.20 в 14:53