Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 3 септември

Снимка: БГНЕС

Трудно е човек да остане равнодушен към случващото се в столицата. Трудно е и да заеме или да не заеме страна. Да, грозно е да се нападат български граждани, грозно е да се нападат и български полицаи. Едните са излезли там, провокирани от това, че не ги чуват, а другите са на работа. И едните, и другите имат право. Всеки протест си има и своите лумпени, всяка професия – също. И когато лумпените застанат срещу нормалността, тънката граница на търпението някакси се къса. И се дават жертви. Обикновено те са от лагера на нормалността. Нормалност не е да палиш бали със слама, нормалност не е и да биеш с метален бокс. Но у нас отдавна вече нищо не е нормално. Като в онзи виц – каквато ти държавата, такъв ти е и Батман-а. Иначе – по протести стават и сблъсъци, има и пострадали. И от двете страни. Не можем да очакваме, че всичко ще е мирно и кротко, то иначе нямаше да има смисъл от протести. Но у нас те са едни от най-мирните, а полицията действа възможно най-меко. Просто констатирам, защото и утре ще живеем заедно, независимо дали с ново или със старо правителство.

Това е предаването „Булевард Демокрация“, до 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – трябва ли да се намери стопанин, който да се грижи за цялата инфраструктура в „Слънчев бряг“. Позициите на изпълнителния директор на акционерното дружество Златко Димитров и на депутата от ГЕРБ Димитър Бойчев

-  В коментарната ни рубрика – отзвук от т. нар. „Велико народно въстание“ от колежката Ирина Генова

-  Ще успее ли Община Бургас да запази стадион „Черноморец“? Общински съветници в опит в тази посока

-  Още преди официалната си премиера в сатиричния театър в София, спектакълът „Всички освен мен" ще бъде представен пред публиката на Аполония в Созопол. Режисьор на представлението е Лилия Абаджиева, срещаме ви с нея

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи и за свободните работни места.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътни инсталации повишават безопасността в Бургас

Пътни инсталации в центъра на града повишават безопасността за пешеходците и създават велосипедни паркоместа. Конструкциите са в ярко жълт цвят и са разположени в близост до пешеходни пътеки. Целта им е да сигнализира и повишава вниманието на шофьорите.  Първите инсталации са монтирани на  кръстовищата на: бул. "Стефан Стамболов" и ул. "Васил Левски",..

публикувано на 25.11.20 в 11:31
Снимката е с илюстративна цел.

На 1 декември от 10 до 14 часа Община Бургас няма да обслужва клиенти

На 01.12.2020 г. от 10.00 до 14.00 часа ще се извърши профилактика и обновяване на сървърните системи на Община Бургас, съобщават от ведомството. В този интервал от време няма да бъде възможно обслужване на гише, включително заплащане на такси. Заявления за административни услуги могат да бъдат изпращани чрез  Единния портал за достъп до електронни..

публикувано на 25.11.20 в 11:15

Близо 800 деца се включиха в кампанията "Подай ръка - спаси живот" в Ямбол

Близо 800 деца се включиха от обявения от Община Ямбол  конкурс за рисунка „Коледа“,  който е част от благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ и се провежда за 13-та поредна в подкрепа на тежко болни деца и младежи. Д есет рисунки от трите възрастови групи е определила комисията  и те ще бъдат отпечатани на коледни благотворителни..

публикувано на 25.11.20 в 11:04

Продължава кампанията "Дари и помогни" в помощ на бездомните

Увеличава се броя на бездомните хора, които в студените месеци търсят подкрепа, за да оцелеят. Ковид – 19 и липсата на работа е сред причините някои от тях отново да остават на улицата. Те търсят помощта на сдружение „ Каритас“. Социалната организация на католическата църква и БНР – Бургас провеждаме кампанията „Дари и помогни“...

обновено на 25.11.20 в 09:53

РИОСВ – Бургас отличи 60 детски творби в конкурс за животните

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас, отличи 60 творби в конкурса „Моите приятели - животните“. Той се провежда за втора поредна година в три възрастови групи и е на тема животните и тяхната среда на живот.  Участие в него взеха над 550 творби от 22 населени места в страната. Конкурсът фокусира вниманието ни към опазване и..

публикувано на 25.11.20 в 09:24

Дезинфекцират НАП Бургас, в петък ще работи само до 16 часа

На 27 ноември, петък, салонът за обслужване на клиенти на Националната агенция за приходите в Бургас на ул. „Александровска” 26 ще работи до 16.00 часа, а не както обикновено до 17.30. Причината е планово извършване на пълна дезинфекция на сградата , като част от въведените допълнителни мерки за предпазване на клиенти и служители от..

публикувано на 25.11.20 в 09:01
Снимката е с илюстративна цел.

Временно променят маршрута на линия 15 в кв. Сарафово днес

Поради ремонтни дейности днес на кръстовището на ул. "Брацигово" и ул. "Ангел Димитров" в кв. Сарафово, спирка Брацигово временно няма да бъде обслужвана.  Маршрутът на линия 15 на "Бургасбус" от кв. Сарафово в посока Бургас ще бъде, както следва: ул. "Ангел Димитров" - ул. "Емона" - ул. "Октомври" - ул. "Брацигово" и продължава по маршрута. Докато..

публикувано на 25.11.20 в 08:40