Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата академична година започва в БСУ

 Учебната 2020/21 година в БСУ започва без официално откриване. В различни часове студентите ще се срещнат с колегите и преподавателите си.Спазвайки санитарните изисквания за безопасност, през първия семестър учебният процес ще протече и присъствена и дистанционно,съобщиха от учебното заведение:

-за студентите от първи и втори курс в бакалавърски програми, както и за студентите от пети курс спец. „Право“ обучението ще бъде присъствено.

-за студентите от трети и четвърти курс обучението ще се провежда в смесена среда, като част от занятията ще бъдат присъствени, а останалата част – онлайн.

-магистърските програми, които са в задочна форма на обучение, също ще се провеждат в смесена среда, комбинираща присъствено и онлайн.

През учебната 2020/21 година БСУ ще обучава студенти в 17 бакалавърски , 34 магистърски и 9 докторски програми. По програма Еразъм + са планирани 17 студентски и 13 преподавателски програми в над 7 европейски държави и в Колумбия. За изминалата учебна година 12 студенти и преподаватели осъщестиха Еразъм мобилности с цел обучение и практика в партньорски университети и организации в Германия, Испания, Португалия, Чехия, Словакия, Унгария, Турция. В момента в БСУ се обучават 40 чуждестранни студенти от Руска федерация, Украйна, Турция, ЮАР, Узбекистан, Латвия, Казахстан, Германия, Армения.

В условията на извънредна епидемична обстановка в световен мащаб БСУ продължава да приема български студенти, обучаващи се в чужбина. След записването си в БСУ те ще могат да продължат обучението си и в чужбина без да прекъсват студентските си права там. Придобитите тук образователни кредити за положени изпити по конкретна дисциплина по европейската система за трансфер (ECTS), които отговарят на учебните планове по съответните специалности, ще им бъдат валидирани от БСУ.

През учебната 2020/21 година всички студенти на БСУ, записали се в редовна форма на обучение и показали най-висок успех, ще могат да разчитат на стипендии по новатаобщинска програма "Успешни студенти", както и на стипендии за участие в практики по проект „Студентски практики – фаза 2“ на ОП “НОИР“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици дебатираха по съдебни казуси в Окръжния съд в Бургас

Ден на отворените врати се проведе днес в Окръжния съд в Бургас. Инициативата беше организирана съвместно с Младежкия международен център и е под надслов „Правната гледна точка“. 18 бургаски ученици разделени в 6 отбора отговаряха на въпроси, свързани със съдебната система, включиха се и в дебати по заплетени казуси. Те бяха оценени от жури –..

публикувано на 27.03.24 в 17:13

Кулинарен двубой в Гимназията по туризъм събра ученици и хоби готвачи

Кулинарен двубой се състоя днес в бургаската Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". За втори път ученици от гимназията се състезават заедно с хоби готвачи от Бургас. Оценяваха ги преподаватели от Колежа по туризъм и професионалисти от бранша. Инициативата е на информационния сайт "Черноморие" .  Директорът на..

публикувано на 26.03.24 в 15:53

88 деца от Сливен бяха отличени в международно математическо състезание

17 златни, 20 сребърни и 51 бронзови медала спечелиха сливенски ученици от М еждународното математическо състезание „Математика без граници – Зима“, съобщи общината. То се проведе онлайн, а децата получиха наградите си на Благовещение на церемония в зала "Май" от зам.-кмета Пепа Чиликова, която пожела на наградените още много успехи занапред. В..

публикувано на 26.03.24 в 12:10

Книжарница на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ ще бъде достъпна в Бургас

Литературата на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ скоро ще бъде достъпна в Бургас, съобщават от учебното заведение. Това съобщи проф. Валери Стефанов, директор на издателството. Предстои разкриването на книжарница, която ще е първата извън София. Тя ще бъде разположена в Центъра за съвременно изкуство и библиотека и в нея ще се предлага..

публикувано на 26.03.24 в 09:41

Стипендии за ученици и студенти от община Тунджа

21 стипендии за отличен успех на ученици и студенти отпуска община Тунджа. Средствата за финансовото подпомагане са от благотворителната кампания,  организирана в навечерието на Коледните празници.   Това е първата за годината сесия за прием на документи за подпомагането на ученици и студенти, съобщи кметът на община Тунджа Станчо Ставрев: "Ще бъдат..

публикувано на 26.03.24 в 09:00

Нидерландия е сред най-желаните дестинации за висше образование в чужбина

  Сред най – избираните специалности са бизнес мениджмънт и икономика, арт и дизайн, компютърни науки, интернет технологии, психология  и всичко в сферата на науките.  Велизар Михайлов е от Английската гимназия и иска на учи в Нидерландия, защото там таксите не са високи. Избрал е право и е уверен, че след това ще успее да..

публикувано на 25.03.24 в 14:06

Бургаският професор Илия Илиев става почетен доктор на НХА

Бургаският професор Илия Илиев ще бъде удостоен с почетното звание доктор хонорис кауза на Националната художествена академия утре в София, съобщи висшето училище. Илия Илиев е роден през 1931 г. в морския град. През 1954 г. завършва специалност „Архитектура“ във ВИАС, а през 1966 г. - „Стенопис“ в ателието на проф. Георги Богданов в..

публикувано на 25.03.24 в 14:01