Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бургазлии масово отменят почивките си в Турция

По традиция бургазлии предпочитат да почиват на есен, когато се освобождават от ангажиментите си покрай летния сезон. Именно октомври е най-активният месец за пътувания към двете ни южни съседки Гърция и Турция. Резервациите се правят още през месец януари, а най-предпочитани дестинации са Кушадъсъ, Мармарис и Дидим, казват туроператори. В условията на коронавирус обаче желаещите да пътуват до страната на боговете са сведени до минимум, тъй като за визитата там се изискма пи си ар тест. И въпреки, че такъв не ни трябва за Турция и там пътуванията масово се отменят, коментира туроператорът Димитър Костадинов. Канселирани са близо 70% от направените резервации.

"За Турция не се изискват тестове, но така или иначе споразумението между България и Турция е до 30-ти ноември и не се знае дали после ще продължи. Дано да продължи, за да можем да пътуваме, защото ако вкарат изискване от българска страна пи си ар тест, за хората, които влизат от Турция означава, че ще спрат и тези еднодневните пътувания, да не говорим за резервации за нова година. А за почивките, които трябваше хората сега да пътуват, но са се отказали им даваме ваучери, които важат до 2022-ра година, така сме се разбрали с турските партньори".

В момента от агенцията на Димитър Костадинов са спрели всякакви резервации. Работи се месец за месец, тъй като обстановката е динамична, а от фирмата не желаят да подвеждат клиентите си.

Подробностите чуйте в звуковия файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заплаха от фалити в животновъдството

Увеличението на тока, горивото и фуражите е причината много от  животновъдите да са изправени пред заплахата от фалит. Завишените им разходи, кредитите и липсата на помощи от държавата задълбочава кризата, в която някои са попаднали. Преди дни от Министерството на земеделието обявиха,  че б лизо 50 хиляди стопани от секторите „Животновъдство“,..

обновено на 28.09.21 в 13:29

Обсъждат разширението на зелената зона в Бургас

Разширяването на т. нар. зелена зона ще обсъжда днес общинският съвет в Бургас. Предложението на администрацията е тя да обхване целия комплекс „Лазур“. Режимът за платено паркиране ще важи за цялото каре заключено между бул. „Демокрация“ от „Копривщица“ до „Васил Петлешков“, включително улицата, както и ул. „Панайот Волов“, „24 Черноморски пехотен..

публикувано на 28.09.21 в 08:16

Отменен е протестът на превозвачите

Отменен е протестът на превозвачите, който трябваше да се проведе утре. Причината е постигнато принципно съгласие между конфедерацията на „Автобусните превозвачи” и Министерството на транспорта. В протеста щяха да се включат превозвачи от общините Бургас, Несебър, Поморие, Царево, Приморско, Царево и Айтос. По време на срещата е постигнато..

публикувано на 27.09.21 в 16:18

Икономическият форум "Как да правим бизнес с Германия" подчерта приоритетите

Върховенството на закона и надеждността на обществените поръчки. Посланикът на Германия в България Кристоф Айххорн подчерта тези две условия за добри търговско –икономически отношения по време на форум „Doing Business in Germany“, който се проведе в Бургас. Дипломатът заяви, че германските инвеститори оценяват икономическата среда в..

обновено на 27.09.21 в 15:13

Бургас е домакин на икономическия форум „Doing Business with Germany“

Германо–Българската индустриално -търговска камара (ГБИТК) и Община Бургас са инициаторите на икономическия форум „Doing Business with Germany“. Той ще се проведе в Конгресния център, при спазване на въведените противоепидемични мерки. Освен присъствената му форма, събитието ще бъде излъчвано и онлайн. Началото е в 09.30 часа.  Във форума ще участват..

публикувано на 27.09.21 в 07:44

Детска площадка за Камено

Децата на град Камено вече имат нова цветна придобивка. Днес беше открита детска площадка в парка, отговаряща на всички европейски стандарти. Районът в малкия град се оформя като един прекрасен кът за младите, общината има още идеи за неговото облагородяване. Неделният ден се превърна в истински празник за малчуганите, много игри и много..

публикувано на 26.09.21 в 13:29

Круизният кораб „SeaDream II” акостира на Морска гара

Круизният кораб „SeaDream II”  акостира на Морска гара Бургас.  Посещението му в морския град идва след н яколкогодишно прекъсване на круизните пътувания, заради геополитически проблеми в Черно море и COVID пандемията. 11-дневното пътуване на плавателния съд започва на 21 септември от Пирея и включва посещение на остров Скиатос, Кавала в..

публикувано на 26.09.21 в 08:09