Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каритас и БНР - Бургас организират:

Кампания "Дари и помогни 2020" - в подкрепа на бездомните

Събират се употребявани, но запазени мъжки дрехи и обувки, якета и завивки

| обновено на 28.10.20 в 09:52


БНР - Бургас и сдружение "Каритас" за трета поредна година провеждаме кампанията „Дари и помогни“. И този път тя е насочена към най - бедните от бедните и е в помощ на бездомни лица.

Апелът е към бургазлии - да дарят употребявани, но запазени мъжки спортни дрехи и обувки за есенно - зимния сезон. „Каритас – Бургас“ помага на близо 90 души останали без дом или изпаднали в крайна бедност. Центърът му за стационарна и мобилна грижа се посещава всекидневно от близо 40 нуждаещи се, съобщи координаторът на организацията Здравко Георгиев:

„В трудното време в което живеем , в обстановката на коронавируса, хората на улицата не трябва да бъдат забравяни, 95 % от тях са мъже. Те имат нужда от анцузи, блузи, якета, тениски, дънки. Необходими са и обувки, няма да откажем и одеяла, завивки. Някои от тези хора имат покрив над главата си и могат да си готвят за това приемаме и пакетирани храни, от голяма полза са ни и консерви, които са лесни за съхранение и раздаване!“

Според Георгиев бургазлии са състрадателни и помагат. Той се надява, че въпреки тежките времена отново ще има кой да откликне на призива за оказване на подкрепа за най – нуждаещите се.

Кампанията „Дари и помогни“ ще продължи до края на ноември. Даренията си може занесете в Дневния център на сдружение „Каритас - клон Бургас” в к-с „Бр. Миладинови“ бл 57, вх. 8, партер, всеки делник от 10 до 11 часа и от 13 до 15 ч. .

повече може да чуете в звуковия файл:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират фуги на мостови съоръжения по АМ „Тракия“ в бургаския участък

От днес до 2 април за ремонт на фуги на мостово съоръжение се променя организацията на движение в посока Бургас при 339-ти км на АМ „Тракия“ , съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.  Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София. За извършването на ремонтните дейности ще бъде затворен участък от около 300 метра.  За същия период от 19..

публикувано на 19.03.24 в 07:10

Кукерите в Малко Търново играха благотворително за Роси

Кукерската дружина в Малко Търново събра 1730 лева, които ще бъдат предоставени за лечението на Росица Владимирова. Това съобщи Милена Дренчева, секретар на читалището "Георги Попаянов", което организира провеждането на обичая.Традицията на "Белия кукер" е възстановена в града от 2011 година.  "Гордеем се с нашите момчета! Те сами взеха..

публикувано на 18.03.24 в 20:17

24-ото издание на "Върбова свирка свири" ще се проведе на 1 юни

Международният ден на детето през 2024 г. съвпада с пъстрия Национален детски фолклорен събор „Върбова свирка свири“. По традиция той се провежда в Болярово винаги в първата събота на месец юни, а тази година ще бъде неговото двадесет и четвърто издание. Община Болярово вече приема индивидуални и групови заявки за участие в него от певци, танцьори,..

публикувано на 18.03.24 в 16:22

Свещеник обяви гладна стачка срещу решение на Светия синод

Гладна стачка в знак на протест и несъгласие с решението на Светия синод да касира окончателно изборите за митрополит на Сливенска епархия обяви пред медиите отец Иван. Едновременно с протеста върви подписка за и против избирането на епископ Йеротей за сливенски владика. Според него в Българската православна църква нищо не е наред и тя е изпразнена от..

публикувано на 18.03.24 в 16:20

Възможни са затруднения при купуването на е-винетки и маршрутни карти утре

Възможни са затруднения при купуването на е-винетки и маршрутни карти п рез нощта на 19 март / от 22 ч./   до 2 ч. на 20 март. Причината е, че ще се извършват  дейности по актуализация на електронната система за събиране на пътни такси, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Актуализацията няма да повлияе на автоматичното отчитане чрез..

публикувано на 18.03.24 в 14:23

"Булевард Демокрация" на 18 март

Темите в предаването: Срокът за ликвидиране на нефтените утайници ще бъде удължен, затова алармират днес от местната структура на партия "Възраждане" . Какъв е проблемът, р епортаж на Калина Енчева. Нови специалности и паралелки ще бъдат разкрити в бургаските гимназии. Кои са те ще чуем от   Християна Йорданова...

публикувано на 18.03.24 в 14:11
Пречиствателна станция

Започва аварийната реконструкция на пречиствателната станция „Ясна поляна“

Започва аварийната реконструкция на пречиствателната станция  „Ясна поляна“, информират от Областната администрация.  В края на миналата седмица са подписани договорите с фирмата изпълнител, както и с авторския, строителния и инвеститорския надзор за ремонта на филтърното и помпеното й стъпало. Напролет започва реконструкията на пречиствателната..

публикувано на 18.03.24 в 10:35