Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спряха нерегламентирана сеч в частни горски територии

3
Снимка: РДГ Бургас

За констатирани нарушения на нормативната уредба, директорът на Регионалната дирекция по горите в Бургас спря със заповеди временно сечта в 19 поземлени имота в горски територии – частна собственост.

При извършени проверки в частни горски територии в землището на с.Резово, община Царево горските служители от РДГ – Бургас установиха сеч на 30 тополи без издадено за целта позволително. Проверяващите констатираха и редица други нарушения: площта на сечището е била ограничена, но крайните дървета не са били маркирани в основата, съгласно нормативните изисквания; не са поставени табели, с които да се обозначи горската  територия, в която е планиран добив на дървесина.

В землището на с.Сърнево, община Карноба
т извършваната сеч е била изведена с по-висока интензивност от планираната и нормативно допустимата.  Констатирано е и маркиране на дървета в отдел, в който не е предвидена сеч.

Служителите на РДГ – Бургас са извършили 272 проверки през изминалата седмица. За установени нарушения по Закона за горите са съставени 11
акта.

Съвместна проверка е извършена и със служители от Икономическа полиция, Инспекция по труда и НАП – Бургас, на мобилен обект за складиране, преработка и търговия с дървесина в района на гр. Айтос. Открита е чужда производствена марка, регистрирана на друг стационарен обект в района на
града. Производствената марка е задържана. Работата по случая продължава.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна, но красива

Отвориха бургаския участък на АМ "Тракия"

Бургаският участък на АМ "Тракия" отново е отворен за движение. Причините за затварянето бяха силен вятър и снегонавявания.  Движението бе спряно и в двете платна, между пътен възел "Зимница" и Бургас. 

обновено на 27.01.21 в 17:50
Ченгене скеле

Вълков: Помагаме на рибарските селища, не на Доган (аудио и видео)

Законови промени, внесени от ГЕРБ за легализиране на рибарските селища, може да обслужат и интересите на Доган, твърди политикът Христо Иванов. Опасенията му са, че ще се узакони незаконната постройка до плажа в Росенец. Това не може да се случи, категоричен е депутатът Иван Вълков. Според лидера на „Да, България“, една от целите е да..

публикувано на 27.01.21 в 14:49

Разпитват вещи лица за смъртта на 18 -годишен младеж в аквапарк в Приморско

С разпит на свидетели и вещи лища продължава днешното трето заседание в Бургаския окръжен съд, по делото за смъртта на 18-годишно момче във воден атракцион в Приморско.  Случаят е от август 2019 година.  До този момент са разпитани 8 свидетели по делото. Според държавното обвинение подсъдимият е нарушил правилата за безопасност на съоръжението...

публикувано на 27.01.21 в 08:30

2 години затвор за кражба на накити и техника за над 3 500 лв

Две години затвор наложиха на двама крадци. Те са признали, че са отнели  златни накити, техника и аксесоари на обща стойност 3 575 лева. Кражбата е осъществена на 09.11.2020 година от апартамент в ж.к. „Изгрев“ Там о бвиняемите са проникнали, използвайки „трошач за секретни патрони“. Така успели да счупят заключващия механизъм на входната врата...

публикувано на 26.01.21 в 16:26

Окръжният съд заседава по дело за инцидент в аквапарк в Приморско

Бургаският окръжен съд разпитва днес 7 свидетели по делото за смъртта на 18-годишно момче във воден атракцион в Приморско. Инцидентът е преди 2 години. Предвиденото наказание за разпоредителя нарушил правилата за експлоатация на водната пързалка е до 6 години затвор.  На първото  разпоредително заседание съдът  е конституирал родителите..

публикувано на 26.01.21 в 15:10

Над 2 км. незаконни хрилни мрежи извадиха от язовир Мандра

Над 2 км. хрилни мрежи,  поставени в работно положение, установиха с лужители на сектор "Рибарство и контрол" - Бургас. Те са извършили  обход на язовир Мандра с патрулна лодка на ИАРА. Мрежите са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловът от вида сребриста каракуда в размер на 65 кг. е дарена на Зоопарк град Айтос...

публикувано на 26.01.21 в 11:56

Мъж е загинал при пожара в „Черно море“ в Бургас

Мъж е загинал при пожара в бургаския квартал „Черно море“. Предполага се, че това е 37-годишен човек, който последно е обитавал къщата, в която е възникнал огънят, съобщиха от полицията . Сигналът за пожара в постройката на ул. „Николай Лъсков“ 37 беше подаден рано тази сутрин.

публикувано на 26.01.21 в 09:41