Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн обучение и в детските градини

Снимката е илюстративна

 Във всяка община по време на въведените мерки в страната, педагозите в детските градини  ползват по различен начин отпуската си или работят. При първото затваряне през март  те не можеха да работят на пълен норматив, сега ситуацията е различна , обясни Станка Новакова, секретар на бургаското звено на  Синдиката на българските учители. Тогава една седмица им се зачиташе за два дни работа. Много от тях успяха да съхранят отпуските си. Други обаче са  изразходили дните си през лятото:

Учителите ще имат ангажименти с родителите,ще бъдат на разположение тази седмица, ако аз съм дежурна, ще си предам програмното съдържание в рамките на 20 минути. Защото не мога да държа децата на екран повече от 20 минути. Ще уплътня част от работния си ден в консултации с родителите, в допълнителни указания какво те трябва да в игрова форма за този материал, който е предаден.мисля, че даже ще бъде по-добре, тъй като родителите ще са вкъщи при децата.

 Основното притеснение сега е, че някои имат много малко отпуски. Някъде имат по два,  другаде по шест дни, обясни Станка Новакова Министърът е заявил устно,все още нямаме заповед , че отпуска ще се урежда при преговори между синдикатите и общината, допълни тя  Очаква се на непедагогическия персонал общината да предожи друг тип дейност -  да се хигиенизират помещенията и дворовете.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Реализират дуално обучение в Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“

500 ученици от професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ ще бъдат обхванати в дуално обучение в Академия „Успешно ново начало“. Целта е да се откликне на нуждата на пазара за осигуряването на работна ръка в областта на туризма. Проектът беше представен днес по време на обществено обсъждане на концепцията за..

публикувано на 15.04.24 в 13:32

ОУ „Васил Априлов“ с концерт по повод 65 години от създаването си

Марияна Стефанова е директор на основното училище от 20 години. Тя разказа за създаването на учебното заведение през далечната 1958-1959 година: „С протокол номер 22 от 5 септември на Изпълнителния комитет на градски народен съвет – Бургас се обособява ново начално училище. Самото училище не е имало своя собствена сграда. През 1961 година..

публикувано на 15.04.24 в 09:00

Нови специалности в Университета „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас

Кандидат-студентската кампания  в Университета „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас към момента върви успешно. Това посочи ректорът на учебното заведение проф. Христо Бозов. Той допълни, че се очаква резултатът от Националната агенция по оценяване и акредитация, след който е възможно университетът вече да приема около и над 6000 студенти.  Вече..

обновено на 11.04.24 в 08:16

Представихме сборника "Приказни истории с БНР-Бургас" в НБУ "Михаил Лъкатник"

БНР-Бургас гостува в Началното базово училище „Михаил Лъкатник“ със сборника „Приказни истории с БНР-Бургас“. Така обществената медия се включва в Националния „Маратон на четенето“, който продължава до 23 април-Световния ден на четенето и авторското право. Сборникът „Приказни истории с БНР-Бургас“ има вече седем издания, а първите две бяха..

обновено на 10.04.24 в 17:11

Започва приемът в бургаските ясли и детски градини

Електронната система за прием на деца в ясла, детска градина и полудневни подготвителни групи към училищата на Бургас е активирана от днес. Най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако детето е живяло повече от 2 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаната детска..

обновено на 10.04.24 в 08:19

15 дни отсъствия по семейни причини и в детската градина

Децата ще могат да отсъстват от детската градина по семейни причини до 15 дни в рамките на една учебна година с писмено уведомление от родителя. Това предвижда проект за изменение на Наредбата за предучилищното образование, публикуван за обществено обсъждане на сайта на Министерството на образованието. В момента максималният брой разрешени дни за..

публикувано на 08.04.24 в 16:09

Ученици от ПГСАГ „Кольо Фичето“ с достойно представяне в Национална конференция по история

Ученици от ПГСАГ „Кольо Фичето“ участваха в в Деветата национална ученическа конференция по история „Личности и събития, повлияли на човешката история“. Тя бе с подтема „Атентати, преврати, революции и граждански войни”. Организатор на форума е школа „ИстОрика” в СУ „П.Р. Славейков” със съдействието на община Кърджали. Той е включен в..

публикувано на 08.04.24 в 12:00