Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Петима диригенти гости на "Гларуси и шамандури" на 13 декември

Снимка: БУЛФОТО

На 13 декември в ефира на БНР Бургас ще отбележим Световния ден на хоровото изкуство. 
По този повод гости в предаването „Гларуси и шамандури“ ще бъдат хоровите диригенти:
Венеция Караманова - От 1978 год. работи като диригент в Детския хор на БНР, с който подготвя и реализира творчески програми за страната и чужбина, както и постоянната звукозаписна дейност на състава. 
Ваня Монева – едно от ярките имена в българското хорово изкуство. 
През 1994 г. основава  хор "Космически гласове", който по късно се преименува на хор „Ваня Монева“.
Милена Добрева - завършва средното си образование в Музикалното училище "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас, след това висше образование в Музикално педагогическия институт в Пловдив. 
В момента преподава пиано и поп пеене и ръководи три формации - "Морски песъчинки", "Фортисимо" и "Родна песен".
Анета Драгнева – диригент на хор „Прима“, вокален педагог по поп и джаз пеене в ОДК Поморие. Завършва Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, като е учила дирижиране при професор Марин Чонев.
С младият музикант и певец Момчил Косев ще говорим за новата му песен „ Има ли смисъл“.
И още музикални изненади
„Гларуси и шамандури“ започва след новините в девет и продължава до дванайсет.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 21-ви април

Ако все още не сте открили поне една добра причина да отворите широко очите в сряда сутрин   - разтворете широко прозорците, за да влезе априлският въздух през тях и усилете радиото! Добро утро, навлизаме в делника лека полека, защото другото е вредно за здравето. Свежо събуждане и приятна компания предлагаме и от сутрешната програма на БНР..

публикувано на 21.04.21 в 06:50

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 20 април

Самонастанили се роми в покрайнините на Созопол притесняват местните жители, откъде са нежеланите гости  и какви действия предприема общината-проследяваме. В Царево построиха първия еко катамаран у нас. Той ще пътува из Бургаския залив, извън сезона ще изследва качеството на морската вода и ще предава в реално време данните от взетите проби...

обновено на 20.04.21 в 15:11

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 20-ти април

Дъждовен вторник е на хоризонта, но ако се осланяме на класиката за позитивното мислене, че чашата е наполовина пълна, то нека започнем 20-ти април с идеята, че ще ни върви, като по вода. Свежо събуждане предлагаме и от сутрешната програма на БНР -Бургас. Ето акцентите до 10.00 ч. : В темата ни днес ви предлагаме един казус от..

публикувано на 20.04.21 в 06:53

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 19 АПРИЛ!

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 19 АПРИЛ! Животът е тук и сега и е без значение колко планове имаш - не съществува нито утре, нито вчера, а само днес! Добро утро в понеделник! Време е за чаша кафе и кроасан с шоколад, добавете и усмивка и така седмицата ще ви тръгне успешно! Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: - В..

публикувано на 19.04.21 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" СЛЕД 13 ЧАСА НА 18 АПРИЛ!

Ако са ти останали само две монети, похарчи едната за хляб, за да ти даде живот, а другата похарчи за цвете, за да придадеш смисъл на този живот! Приписват тази поговорка на мъдрите китайци, а на цветята посвещаваме час от днешната ни среща - първо чрез фотографиите на именития художник реставратор Климент Атанасов. Той ще ни разкрие вселената на..

публикувано на 18.04.21 в 10:10

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 16-ти април

Добро утро с благата вест: Отново петък на хоризонта! Времето ще е пролетно, а повечето планове свързани с уикенда! Но, за да доплуваме по-бързо до финала на работната седмица и да приключим по-бързо   днешните задачи, имаме нужда от свежо събуждане - Предлагаме ви го в сутрешната програма на БНР -Бургас. Ето и акцентите до 10.00 ч. :..

публикувано на 16.04.21 в 06:46

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 15 АПРИЛ!

Голямата политическа новина, която следим днес-новият парламент се събира за първи път. Заседанието е от 9 часа. След като народните представители положат клетва, президентът Румен Радев ще отправи обръщение към народа и Народното събрание. Изявления ще направят и представителите на партиите и коалициите, които в този парламент са шест. След това..

публикувано на 15.04.21 в 06:57